Özkan YILDIRIM

Uzun bir aradan sonra bugün Tebeşir Cafe & Bistro’nun kurucusu ve işletmecisi olan Öznur Özger hanımefendinin konuğuyuz. Geçen sürede tabii  cafenizin  genişlemiş olduğunu da görmek bizleri ziyadesiyle memnun etti. Nasıl gidiyor çalışmalar özet bir girişle isterseniz röportajımıza başlayalım.

MENÜMÜZE EKLEMELER YAPTIK.

Elbette. Menülerimize ilaveler yaptık, el yapımı kurabiyeler, pastalar ekledik..Hamburger çeşitlerimiz de var biliyorsunuz. Bunlar hepsi özel olarak el yapımı soslarımızın birçoğunu kendimiz yapıyoruz. Şinitzeli de kesinlikle hazır olarak  almıyoruz. Kendimiz  işliyoruz ondan sonra müşterilerimize sunuyoruz. Bu manada perşembe ve pazartesi pazarlarının mekanımıza yakın olması da bizim için büyük şans. Çünkü bütün ihtiyacımız olan ürünleri  taze olarak pazarlardan karşılıyoruz, ihtiyaçlarımızı tedarik ediyoruz. Taze ürünleri kullanmış olmamız çok önemli. Bunun yanı sıra mantılarımızda el yapımı, pastalarımızın da çoğunu  yine el yapımı  yapmaya çalışıyoruz. Kurabiye çeşitlerimiz olsun diğer çay  yanında yenilebilecek güzel lezzetlerimiz olsun her şeyi güzel bir şekilde müşterilerimizin talepleri doğrultusunda üretmeye çalışıyoruz.Tabii bu manada ufak tefek anketlerde yapıyoruz,müşterilerimiz neleri sever,neleri sevmez.Onlara vermiş olduğumuz küçük kağıtçıkları kendi zevkleri ,istekleri doğrultusunda doldurmalarını bekliyoruz. Oradan gelen bilgiler ışığında bizde kendimize yeni rotalar belirliyoruz.

,

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

FARKLI HEDEFLERİMİZE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ

Yanımıza bir tane gıda mühendisi arkadaşımızı aldık Kübra Hanım. Onun yanı sıra bir aşçımız da var yeni Nurçin Hanım. Gazetelerde mesleği ışığında  köşe yazarlığı da yapıyor kendisi. Tabii bu vermiş olduğumuz hizmetlere ilaveten güzel lezzetlerimizi halkımızla buluşturmanın yanı sıra kurumsal anlamda biz danışmanlıkta vermek istiyoruz. Gastronomi sektöründe A'dan Z'ye Örneğin  Ahmet Bey yada  Ayşe Hanım geldiğinde bu tarz bir kafe, pastane  yada vesaire bir işletme açmak  istediklerinde biz de onlara lokasyon araştırmaları, bakımında veri çalışmaları anlamından, sosyal medya yönetimi anlamında olsun onlara destek verebileceğimizi iletiyoruz. Bunun yanı sıra mimari çalışmalarla ilgili mekanın iç dış dekor döşemesi ile ilgili de yine A'dan Z'ye kadar ne gerekiyorsa ekipmanlar olabilir destek verme amacımız var. Bunun yanı sıra oğlum Timur Barista eğitimi de aldı sertifikası var. Barista eğitimi ile ilgili de yardımcı olabiliriz. Ne gerekiyorsa bu yeni yatırım arifesindeki  arkadaşlara , kişilere ,kurumlara yardımcı olma çalışmalarımız arasında olabilmekte.Bu manada web sitemizin de kurulum aşamasında  olduğunu  ayrıca buradan belirtmek isterim.

'WORKSHOP'LAR VERMEYİ DE DÜŞÜNÜYORUZ

Workshoplar vermeyi düşünüyoruz ,atölye çalışmaları kapsamında yeni evli bayanlar genelde yemek pişiremedikleri için onlara  2 günlük ,3 günlük temel yemek eğitimleri verme hedefimiz var.Yine çocuklarla ilgili etkinlikler düşünüyoruz pratik şeyler makarna pişirme , Tost yapma gibi.

Tebeşir Cafe & Bistro’da toplam kaç kişiyle hizmet vermeye devam etmekte siniz Öznur Hanım?

Annem ve babamla birlikte ki onlar bizim her zaman destekçilerimiz,temel taşlarımız ,olmazsa olmazlarımız,onlarla birlikte 6 kişiyiz.Bir de  kızım var 12 yaşında ,o  da tabii yavaş yavaş ısınmaya başlıyor. İnşallah ilerleyen süreçte onu da daha güçlü bir şekilde yanımızda göreceğiz diye tahmin ediyorum. Müşterilerimiz çok önemli bizim müşterilerimiz gerçekten çok sadıklar ,onlar varsa biz varız sonuç itibarıyla.Onlar bizi ayakta tutuyor, öğrencilerimiz olsun ,gelenlerimiz olsun onlar olmasa tabii bizim için hiç de iyi olmaz.

Peki gelecek hedefleriniz ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

Mevcut mekanımız da kendimizi büyüttük, bir balkon kısmı ilave ettik. Bunun yanı sıra az önce de bahsetmiş olduğum gibi ileriki süreçte danışmanlık hizmetimizle  tecrübelerimizi yeni yatırımcılarla paylaşmak istiyoruz.Tabii bu pandemi süreci bizi önemli ölçüde geriye attı, fakat İleriki süreçte Nilüfer'de bir  şube açma gibi hedefimiz var.Bu manada ortaklık teklifleri de gelmekte. Ayrıca şehir dışında da olabilir. Bunun haricinde ülke dışında Almanya'da da olabilir ileriki süreçte ama tabii bu yatırımlar zor işler biliyorsunuz. Uzun vadeli hedeflerimizde, hayalimizde  Almanya'da bir şube açma hedefimiz var. Tabii bunlar sindire sindire yavaş yavaş adımlarımızı sağlam bir şekilde istikrarlı bir şekilde atmamız lazım. Ekonomik durumları da işte biliyorsunuz. Türkiye'de büyük şirketlerin bile yeri geldiğinde zorlandıkları görülmekte.Bizde bu manada adamlarımızı istikrarlı bir şekilde yavaş yavaş atarak bu orta vadede,uzun vadede hedeflerimize ulaşma çabamız olacak.

Çok kafe var sizin gibi Öznur Hanım ,peki  sizin diğerlerinden farkınız ne?  Gelecek olan müşteriler,konuklar  burada ne bulacaklar?

KALİTE ,HUZUR,LEZZET SAYGI  HER ŞEY BURADA

Şöyle söyleyebilirim; bizim farkımız kalite, huzur, lezzet ve seviyeli saygılı bir ortamda güzel zaman geçirecekleridir. 5 dakika, 10 dakika, yarım saat .Ne kadar kalacaklarsa bu geçirdikleri zamanın  onlar için güzel olması için elimizden gelen en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz  burada.Güleryüzde  tabii çok önemli elimizden geldiğince herkesi  güler yüzümüzle  karşılamaya çalışıyoruz, birçok gelen konuğumuz burasının adının  Güleryüz Cafe olması gerektiği ile ilgili bize dönüş yaptılar. Bu tür şeyler  tabii bizi ziyadesiyle memnun etmekte.

Ayrıca Özlem Hanım şunu belirtmek isterim ki tam mekanınızın ortasındaki bu büyük ağaç gerçekten mekanınıza çok güzel bir hava katmakta.

Bizde bunun farkındayız, elimizden geldiğince ağacımıza  gözümüz gibi bakıyoruz. Öğleden sonra gelen güneşi kesmesi anlamında içerisinin serin kalması anlamında gerçekten çok büyük bir kolaylık sağlamakta.Allah nazarlardan saklasın ağacımızı.

ORGANİZASYON HİZMETLERİMİZLE DE

Geçtiğimiz günlerde bir partimizin kadın kolları toplantısı yine cafemizde gerçekleştirildi.Bunun yanı sıra yine mekanımızda kadın günleri, organizasyonlar ,nişan, söz, baby show ,yaş günü toplantıları, doğum günleri,diğer iş toplantıları  vesaire özel gün ve cemiyetlere ayrıca ev sahipliği yapabilmekteyiz.60-70 kişilik gruba hizmet verme  potansiyelimiz mevcut.Bu da bizlerin  her türlü organizasyonlarda  elimizi kuvvetlendirmektedir.

Öznur Hanım  son olarak siz neler eklemek istersiniz?

MÜŞTERİ ANKETİ SONUÇLARINA GÖRE YENİ ROTALAR  BELİRLİYORUZ

Bizde elbette çok zor zamanlar  yaşadık. İyi, güzel şeyler  yaşadığımız gibi, hatalar da yaptık. Fakat  hatalarımızdan ders çıkartmayı bildik. Bunların   hala üzerinde çalışıyoruz, analiz ediyoruz. Burada bir sistem kurduk adisyon sistemi olarak sonrasında temassız menümüz var, sadaka programımızda olacak yarın öbür gün. Öğrencilerimiz, öğlen arası zamanı kısıtlı olan iş insanları gelmeden önce uzaktan sipariş de verebiliyorlar artık. Gelmeden yarım saat önce sistem üzerinden  siparişlerini  vermesi durumunda işte mesela saat 12'de yemekleri hazır oluyor. Biz de kendileri geldiklerinde hemen vakit kaybetmeksizin  sipariş etmiş oldukları  yemekleri kendilerine sunabiliyoruz.Bu da tabii onlar için çok büyük bir kolaylık sağlamış oluyor, vakit kaybını önlemiş oluyor. Kendilerine ve derslerine daha fazla vakit ayırmış oluyorlar.

PERSONEL EĞİTİMİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Bunun yanı sıra personel eğitimi de bizim için çok önemli.Bu konuyla alakalı dışarıdan da hizmete alıyoruz. Bu konuda bir tane de işletme koçumuz var Hepşen Ergin Akın adında. Yine danışmanlıkla ilgili Almanya'dan gelen bir Nurşin Hanım var ondan da hizmet alıyoruz.Yeni tanıştığımız  bayan arkadaşımızla da  web sitesi  üzerinde çalışmalarımız devam etmekte. Son olarak buradan Bursa'da yaşayan bütün halkımızı  cafemize beklediğimizi söylemek istiyorum.Güzel lezzetlerimiz ile  buluşmalarını, güzel hizmetlerimizden yararlanmalarını tavsiye etmek istiyorum.Bütün öğrenci kardeşlerimize ayrıca başarılar diliyoruz.İnşallah Onlara  daha  uzun yıllar hizmet vereceğiz. Son olarak yaklaşmakta olan Kurban Bayramı dolayısıyla bütün halkımızın insanlarımızın Kurban Bayramlarını şimdiden  kutlamak istiyorum. Herkese sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Beyazıt  Mahallesi

1. Eğitim Sokak.

 No:8, 16320 Yıldırım/Bursa