Mustafa TANITAN – Ufuk IRGAŞ

Şanlıurfalı iki kafadar; Ramazan Tosun ve Ebubekir Işıkveren Ata Bulvarı’nda Damaq adında kebap ve baklava salonu açtı. ‘Tadı Damağında’ sloganıyla gerçekleştirilen açılışa Bursa’da yaşayan Şanlıurfalılar başta olmak üzere, iş insanları, bürokratlar, sanatçılar ve çok sayıda semt sakini katıldı. Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, Bursa Cumhuriyet Baş Savcılığı savcıları, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türk Halk Müziği sanatçısı Mahmut Tuncer ile çok sayıda davetlinin katıldığı ve dua ile başlayan açılışta Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş yaptığı konuşmada, "Yaklaşık 16 ay önce Çin'de başlayıp ülkemizi de etkisi altına alan ve binlerce vatandaşımızın ölümüne sebep olan koronavirüs yüzünden Bursa’mızda da birçok işyeri ve mekân kapılarına kilit vururken, büyük bir cesaret örneği sergileyen iki işletmecimizi de canı gönülden kutluyor, hayırlı müşteri dileklerinde bulunuyorum"  ifadelerini kullandı.

HEMŞERİLERİ DESTEK VERDİ

Adeta izdihamın yaşandığı ve çok sayıda Şanlıurfalı vatandaşımızın da destek verdiği açılışta Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yaptığı konuşmada, "Birçok fabrika, işyeri ve şirketlerin ekonomik sıkıntı ve pandemi yüzünden faaliyetlerine son verdiği günümüzde bu mekanı açarak onlarca insana istihdam sağlayan arkadaşlarımı kutluyorum. Bursa ekonomisine katkıda bulunan her iki girişimcimizi tebrik ediyor ve hayırlı müşteri dileklerinde bulunuyor, hayırlı uğurlu olması temennisini de iletiyorum" ifadelerini kullandı.

EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ

Açılışın ardından Damaq Döner ve Baklava Salonu ortaklarından, çekirdekten yetişme döner ustası Ramazan Sezer'le bir söyleşide bulunduk. Sezer bize yaptığı açıklamada, “Bugün burada Bursa'nın en büyük döner ve baklava salonunu açmanın gururu ve sevincini yaşamaktayım. Gördüğünüz üzere bu sokakta aynı sektörde hizmet veren bir kaç tane daha müessese mevcut. Hiç şüphesiz yüce Rabbim onlara ve bize de nasibimize düşeni verecektir. Ben komşularım ve bize her şeyin hayırlısını vermesi için Allah'ıma dua ediyorum. ‘Müşteri velinimetimizdir’ düsturu ile vereceğimiz hizmette az olsun, helal olsun kazancını hedef aldık. Döner salonumuzun semtimize ve Bursalılara hayırlar getirmesini diliyor ve katılımcılara teşekkür ediyorum" diye konuştu

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül