Ezgi Özdaş

Bursa Textile Show Fuarı, bugün itibariyle BUTTİM Fuar Merkezi’nde sektörün yerli ve yabancı aktörlerini bir araya getirmeye başladı.

IMG_9910

7 Eylül’e kadar kapılarını açık tutacak olan fuara ilk gün ilgi büyük oldu.

IMG_9949

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık’ın Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) iş birliğiyle düzenlenen fuarın açılışında Bursa protokolü fuarı ziyaret ederek stantları gezdi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Uğur, fuarın açılışında yer aldı.

IMG_9881

‘KATILDIĞIM İLK ORGANİZASYONLARDAN BİR TANESİ’

Bursa Textile Show Fuarı’nın açılışına katılan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, organizasyonu yapanlara teşekkür ederek katıldığı ilk organizasyonlardan biri olduğunu vurguladı. Vali Demirtaş, ‘Tekstil fuarı geleceğin bir takım sıkıntılarını ortadan kaldıracağını düşünüyorum. Yeni ürünlerin tanıtılmasında çok büyük katkısı olur. Tekstilde sıkıntıları olan arkadaşlarımın, sıkıntılarını gidereceğini düşünüyorum. Bugün Türkiye'de 10.5 civarında bir ihracat var tekstilde. Bunun 830 milyon dolarını bizim ilimiz karşılıyor. Onun için tekstilde bir numara merkez olacağımızı düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.

IMG_9940

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

‘YENİ TRENDLER YENİ RENK KATAR’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu yıl 10. Kez gerçekleştirilen fuarın oluşmasında emeği geçen BTSO’ya özel teşekkürlerini ileterek, ‘Şehir adına ciddi bir kazanım. Firmalarımız, sektördeki yeni gelişmeleri burada farklı ülkelerden gelen misafirlerle bulaşarak belirleyecekler. Sanayicilerimiz çok güzel bir organizasyona imza atmışlar. UR-GE destekleriyle güzel bir sinerji de oluştu. Ortam gayet güzel ve ticareti geliştirmek adına burada ciddi bir potansiyel var. Fuarın, kış öncesinde ekonomik anlamda doping olacağına yürekten inanıyorum. Bursa sanayicisi fuarlara gidiyor, araştırıyor, neler yapabileceğini planlar yapıyor. Bu çalışmalar takdire şayan’ şeklinde konuştu.

IMG_9939

'51 ÜLKEDEN 300 ALICI'

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ise, 'Fuarlarımız bizim bayramlarımız gibi. Bugün tekstil sektöründe 10’uncu organizasyonumuzu gerçekleştiriyoruz. Fuarda yaklaşık 180 firmamız var. Stant açan firmamızla birlikte BTSO olarak Ur-Ge projelerimizin katkılarıyla yaklaşık 51 ülkeden 300 civarında alıcıyı tekstil fuarında misafir ediyoruz. Kendi imkânlarıyla gelenlerle birlikte fuarı yaklaşık 2 bin yabancı alıcının ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu organizasyonun firmalarımıza, sektörümüze ve Bursa ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağına inanıyoruz' ifadelerini kullandı. 

IMG_9920

Editör: Ezgi Özdaş