Ulaş Girgin

Üniversiteli öğrencilere anaokulu öğrencilerinden destek Üniversiteli öğrencilere anaokulu öğrencilerinden destek

Her yıl olduğu gibi bu yıl da evlenme planı yapan çiftler güzel havanın konforunda düğün yapmak için kolları sıvadı. Peki düğün planı yapan çiftler Bursa’da nasıl fiyatlar ile karşılaşıyor? Bu soruyu cevaplamak adına 40 düğün salonu ve kır bahçesi ile yapılan görüşmeler sonucu bazı sonuçlara varıldı.

Bursa’da araştırma yapılan düğün salonlarının yüzde 65’i Nilüfer ilçesinde yüzde 35’i ise Osmangazi ilçesinde bulunuyor.

Nilüfer ilçesindeki fiyatlar

Nilüfer’de kır bahçesi fiyatları yüksek seviyelerde seyrediyor. Düğün yapmak için kır bahçelerine başvuracak çiftlere yapılan fiyatlandırma 500 kişi kapasitesi üzerinden gerçekleşiyor. 500 kişi üzeri misafir için ise her gelen kişi için kimi 100, kimisi ise 200 TL fiyat farkı biçiyor. 700-800 kişinin katılacağı bir düğün organizasyonu gerçekleştirmek istendiğinde akşam saatinde gerçekleştirilecek bir düğünün Nilüfer ilçesindeki kır bahçelerindeki ortalama tutarı 100 bin TL bandında seyrediyor. Nilüfer’de tutulacak ortalama bir düğün salonunun fiyatı ise 60 bin TL bandında seyrediyor.

Osmangazi ilçesindeki fiyatlar

Osmangazi’deki kır bahçelerinde de fiyatlandırma Nilüfer ilçesi ile aynı sayılabilir. Bu ilçedeki fiyatlar 80-90 bin TL civarında seyrediyor. Düğün salonları fiyatları ise Osmangazi ilçesinde bir nebze daha düşük. Osmangazi’de 70-80 bin TL civarında bir ödeme yaparak Nilüfer’dekilerden çok daha kaliteli salonlar ile anlaşmak mümkün. Ortalama bir salon için ise 40 bin TL bandında bir fiyatlandırmayla karşılaşılıyor.

0_dGQMViUaTp5N8WhO

Belirtilmesi gereken önemli bir nokta olarak bu fiyat araştırması hafta sonu ve akşam saatlerinde yapılacak düğünler için geçerlidir. Hafta içi veya gündüz saatlerinde gerçekleştirilecek bir organizasyon daha uygun fiyatlara mâl olacaktır.

Editör: Ulas Girgin