* Vekil Kılıç, “Yerli otomobilimiz Bursa’da üretilecek. Bu noktada Gemlik’te fabrikanın inşaatı çok hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah buradan dünya yollarına açılacak bir serüvenin merkezi Bursa olacak. Elektrikli bir aracın yerli imkanlarla üretilmesi, Türkiye’nin en önemli kalkınma hamlelerinden bir tanesidir” dedi. 

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Özlem ATAÇ

Göreve geldiği günden beri pandemiye rağmen kurum ve kuruluşlardaki ziyaretlerine aralıksız sürdüren AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç’ın önceki günkü durağı gazetemiz 'agazete' oldu. agazete okurlarına özel açıklamalarda bulunan Kılıç, son bir haftadır vakalarda yaşanan düşüşlerin umut verici olduğunu belirterek, “Eskisi gibi olma şansımız yok. Buna bir kere alışmamız gerekiyor. Her türlü tedbiri alıyoruz, aşılamayı yapıyoruz ama dikkat edilmediği takdirde başa sarabiliyoruz. Yerli aşımız hala denenmeye devam ediyor. Ağustos ayı gibi aşımızın çalışmalarının tamamlanması bekleniyor” dedi. 

TÜRKİYE’NİN YURT DIŞINA AÇILAN KAPISI

Kuzey Makedonya Dostluk Grubu Başkanlığını da yapan Ahmet Kılıç, Kuzey Makedonya’nın Türkiye için önemli bir yer olduğunu belirterek orada gerçekleştirilen çalışmalar hakkında şöyle konuştu: “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB),Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Yunus Emre Enstitüsü ve Uluslar arası Balkan Üniversitesi gibi kuruluşlarımız önemli görevler görüyor. Üniversitemiz özellikle Balkanlarda en popüler üniversite. Bu üniversitede Arnavutlar, Makedonlar ve Türk kardeşlerimiz öğretim görüyorlar. Bu Türkiye’nin yurtdışına açılan en önemli kapılarından bir tanesi. Burada yetişen gençler, öyle ya da böyle Türkiye konusunda bir bilgiye sahip olacak. Bizde bunu düşünerek güzel işler yapmaya çalıştık. Oradaki nüfusumuz yüzde 6’larda… Biz bu nüfusun orada kalmasını arzu ediyoruz ve kaldıkları yerde güçlü olmasını istiyoruz. Ekonomik ve sosyal olarak, etkileşimleri yüksek olsun istiyoruz. Bununla alakalı devletimizin tüm kurumlarının oralarda temsilciliklerini oluşturduk. Son yıllarda aidiyet çok arttı. Önümüzdeki günlerde bir nüfus sayımı var. Bu nüfus sayımında Türk vatandaşlarımızı kendilerini Türk olarak yazdırmaları önemli. Bununla alakalı gerekli çalışmalar yapılıyor. Oradaki ticaret hacminin çok yüksek bir yüzeyine sahibiz ve daha yükseklere taşımak istiyoruz. Uluslararası Balkan Üniversitesi de her alanda öğrenci yetiştiriyor. Adeta tüm toplumların gözdesi. Maarif okullarımız var lise, ilkokul ve ortaokulu, anasınıfını kapsayan.”

ONLAR ELEŞTİRİYOR BİZ MOTİVE OLUYORUZ

AK Parti olarak Bursa’da önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Kılıç, “Muhalefet tarafından çok eleştiriliyoruz. Muhalefetin her eleştirisi bizi tam tersi, daha da motive ediyor. Bursa’nın evet beklentisi daha yüksek olabilir. Bizde çıtayı yüksek tutarak gece gündüz demeden çalışıyoruz. İl Başkanımız Davut Gürkan ile toplantılarımıza başladık. Sayın Bakanımız Efkan Ala’nın koordinasyonuyla, konularımızı hep beraber takip ediyoruz. Merkezi idare Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Bursa ne istediyse Sayın Cumhurbaşkanımız fazlasıyla verdi. Gereken yapıldı ve yapılamaya da devam ediyor” dedi.

HIZLI TREN JET HIZIYLA BİTECEK

Hızlı tren çalışmalarının gecikmesinin aslında teknik ve coğrafi sorunlar olduğunu söyleyen Kılıç, “Coğrafi olarak, hattın geçiş güzergahında çökmeler, daha birçok sıkıntıdan dolayı farklı lokasyon güzergahlarıyla alakalı aksamalar oldu. Ama Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu Bursa’ya geldiğinde ‘jet hızıyla, bu işi bitireceğiz’ dedi. İnanıyoruz ki Bursa Ankara’ya hızlı trenle bağlanacak, önemli bir hasreti de biz bu dönem içinde bitirmiş olacağız. Bakanlarımız ve vekillerimizle gayretimiz bu noktada” ifadesini kullandı.

NİTELİKLİ TARIM VE KALKINMA HAMLESİ

“Bursa önemli bir şehir” diye konuşmalarına devam eden Kılıç, “Yerli otomobilimiz Bursa’da üretilecek. Bu noktada Gemlik’te fabrikanın inşaatı çok hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah buradan dünya yollarına açılacak bir serüvenin merkezi Bursa olacak. Elektrikli bir aracın yerli imkanlarla üretilmesi, Türkiye’nin en önemli kalkınma hamlelerinden bir tanesidir. Bursa olarak gözde bir şehiriz. 17 ilçemizin hepsinde son derece modern hastanelerimiz var. Okullarımızın hepsini tekrar gözden geçirdik. 36 tane okulumuz deprem riskiyle karşı karşıyaydı, çalışmalarını yaptık şu an 10 okulda çalışmalarımız bitti, diğer okullarda çalışmalarımız devam ediyor. Her bakanlıktan istediğimizden fazlasını alıyoruz. Biz bir bütün olarak Bursa’yı değerlendiriyoruz. 2002’de Bursa’nın tarımsal üretimi 800 bin tondu. 2002’den bu zamana kadar Bursa’da tarımsal üretim 2 milyon tonu aştı şu anda. Peki 2002’den bu yana tarım toprakları mı arttı? Hayır tarım toprakları artmadı, aynı topraklarda biz şu anda 3 kat üretim yapabiliyoruz. Bu da nitelikli tarımın yaygınlaştırılması sonucu” şeklinde konuştu.