Yeni yıla yeni değişiklikle girdi Bursa Devlet Tiyatrosu. Sanat Yönetmenliği-Müdürlük görevine 5 Ocak 2018 tarihinden itibaren Sanatçı Arzu Tan Bayraktutan atandı. agazete olarak Arzu Tan Bayraktutan’a görevinin hayırlı olmasını diliyoruz.

1973 doğumlu Arzu Tan Bayraktutan sanat hayatına Bursa Devlet Tiyatrosu’nda sözleşmeli oyuncu olarak başladı. Daha sonra kadrolu sanatçı olarak Adana Devlet Tiyatrosu’na atanan Bayraktutan 16 senedir de Bursa Devlet Tiyatrosu’nda sanatçı ve yönetmen yardımcısı olarak 30’dan fazla oyunda görev aldı, 2013-2014 yılları arasında da Bursa Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmenliği-Müdürlük görevini yürütmüş olan Bayraktutan çeşitli dizi ve filmlerde de oynadı.

 

UEDAŞ'TAN RİCAMIZ VAR LÜTFEN YOLUMUZU AYDINLATIN

Nilüfer mevkisinde bulunan, Kızılcıklı Mahallesi'ne bağlı Hasanağa TOKİ konutlarına giden, tavuk çiftliğinin önünden geçen tek şeritli yolda bulunan aydınlatma direkleri, aydınlatma ampulleri olmasına rağmen maalesef çalışmamaktadır. Söz konusu yol konum itibariyle günün her saatlerinde kullanılmakta olup kaza ihtimali de çok yüksektir. Olası can veya mal kayıplarının önüne geçilmesi için bu sorunun aciliyetle çözülmesi gerekmektedir. UEDAŞ’tan acil çözüm bekliyoruz.

Saygılarımla

Tolga Güven

***

İmar bekledik suç mu işledik? 

35 yıldır Yıldırım İlçesi Karapınar Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Yıllardır imar çalışması bekledik. Sonunda çıkan imar uygulamasında arazimin tümü okul alanı olarak bırakılmış. Soruyorum, Yeşim Tekstil’in onca arazisi planı tahıl edilmeyip, onca hazine arazisi varken neden vatandaşların tüm boş arazileri okul veya park yapılmış.

Yıllardır kaçak bina yapmadım, imarı bekledim. Suç mu? Mahallemizin fiziki ve coğrafi yapısı göz önüne alınarak planın yenilenmesini istiyoruz. Çünkü Karapınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Planını doğru bulmuyoruz ve de onaylamıyoruz.

İ.K.

Muhtarlardan Başkan Dündar’a teşekkür

Mahalle Muhtarlarıyla istişare toplantılarını sürdüren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, önceki gün Ankara Yolu üstündeki mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıyı fırsat bilen 23 muhtar, belediyenin çalışmaları hakkında kendilerine her fırsatta bilgi veren Başkan Dündar’a çok teşekkür etti.

23 MUHTAR TALEPLERİNİ İLETTİ

İlçedeki hizmetleri ve projeleri hayata geçirirken toplumun her kesiminden görüşler alan Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi’deki 136 mahallenin muhtarıyla gruplar halinde bir araya gelmeye devam ediyor. Son olarak Ankara Yolu’nun üst bölgesinde yer alan mahallelerde görev yapan muhtarlarla buluşarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Başkan Dündar, Abdal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda mahallelerin sıkıntılarının ve ihtiyaçlarını dinledi. 23 mahallenin muhtarı katıldığı toplantıda muhtarlar, tek tek söz alarak kendi mahalleriyle ilgili taleplerini Başkan Dündar’a aktardılar.Bal-Göç Yönetim Kurulu görev dağılımı yapıldı

Kısa adı BAL-GÖÇ olan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğimizin, 24 Aralık 2017 Pazar günü gerçekleşen 17. Olağan genel kurulundan sonra oluşan; Genel Merkez Yönetim kurulunun ilk toplantısı önceki gün yapıldı.

Genel Başkanlığa 3. kez seçilerek güven tazeleyen Prof. Dr. Yüksel ÖZKAN Başkanlığındaki Yönetim Kurulu Görev Dağılımı şu şekilde gerçekleşti;

Prof. Dr. Yüksel ÖZKAN - Genel Başkan

Gülver DENİZ - Genel Sekreter

Yrd. Doç. Kader ÖZLEM - Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Gençlik Kollarından sorumlu)

Sabri ÖZTÜRK - Genel Başkan Yardımcısı(Kültür Sanat ve Sportif Faaliyetlerden Sorumlu)

Sadık YILMAZ -Genel Başkan Yardımcısı(Yerel Yönetimler ve diğer STK’lar ile İlişkilerden sorumlu)

Bestami YEŞİLBAHÇE - Genel Başkan Yardımcısı(Proje Geliştirme ve ARGE’den sorumlu)

Veli ÖZTÜRK - Genel Başkan Yardımcısı(Sosyal Güvenlik, Vatandaşlık, Oturum, Vize problemleri ve İdari İşlerden sorumlu)

Remzi APDİOĞLU - Genel Başkan Yardımcısı (Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve İşçi Kuruluşları, İş

ve Çalışma Dünyası ile İlişkilerden Sorumlu)

Günaydın İZMİRLİ - Genel Başkan Yardımcısı (Dış İlişkilerden sorumlu)

Erdinç KAHRAMAN - Genel Sekreter Yardımcısı

Türkan ÜNAL - Sayman - Muhasip

Elvan DEMİR - Kadın Kolları, Koro ve Folklor Çalışmaları Komisyon Başkanı

Dr. Gürçay CEM - Sağlık Komisyon Başkanı

Ahmet CAN - Hukuk Komisyon Eşbaşkanı

Alper KOÇ - Hukuk Komisyon Eşbaşkanı

Hasan ÖZTÜRK – Bilişim, Reklam ve Tanıtım İşleri Komisyon Başkanı

Şenol SEVİNÇ, Özcan TOPALOĞLU, Sabri GÖKTÜRK, Sevinç MUTLU, Gürbüz UZUNOĞLU, Emin ŞENGÜL - Üye Geliştirme ve Mahalle Temsilcilikleri Komisyonu

BAL-GÖÇ GENEL SEKRETERLİĞİ

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 02 Ocak 2018 tarihinde ‘Acilen Müdahale Edilmeli’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Belediyemizin Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan sokak hayvanı toplama ekipleri, Çekirge Mahalle Muhtarımızın talebi üzerine bölgeden çok sayıda hayvanı alarak Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezimizde bakım ve tedavi altına aldı. 5199 sayılı ‘Hayvanları Koruma Kanunu’ gereğince sahipsiz sokak hayvanları kısırlaştırılıp, aşılandıktan sonra 7 gün boyunca gözlem altında tutulur ve herhangi bir sağlık sorunu olmadığı tespit edildiğinde alındığı bölgeye geri bırakılır. Unutmamamız gerekir ki konu sokak hayvanı sorunu değil, sokak hayvanlarının sorunları. Belediyemiz, bu sorunları çözmek adına canla başla çalışıyor. Ancak bunun yanında bölgede ikamet eden vatandaşlarımız ve mahalle muhtarlarımız ile ortaklaşa görüşmeler yaparak ortak çözüm yolu da bulmalıyız.  

Konuya ilişkin olarak Çekirge mahalle muhtarımızla yaptığımız görüşmeye göre asıl sorun, farklı ilçelerden Osmangazi’ye çok sayıda hayvanın bırakılmasıdır. Ancak Çekirge mahallesinde ekiplerimiz, çalışmalara devam ediyor. 241 41 04-05 No’lu telefon hatlarımızdan Veteriner İşleri Müdürlüğümüze ulaşarak şikayet, talep ve önerilerinizi iletebilirsiniz. Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü