Çevremize yakışmayan görüntülerin kaldırılması konusunda agazete görevini yaptı ama görevini yapmayanlara bir çağrımız var: Lütfen Avrupa kenti olmanın hakkını verelim.

Osmangazi İlçesi, Hüdavendigar Mahallesi halkı olarak, bizi son derece rahatsız eden, Kurumunuz görev alanı içindeki bir trafo binası ve bahçesi hakkındaki aşağıda belirtmiş olduğum hususların dikkate alınmasını ve bir an önce meseleye siz yönetim kademesinden neşter vurmanızı temenni ediyoruz.

Sözünü bahsettiğimiz trafo, Mihraplı Parkı karşısındaki, Abdülkadir Akçan İmam-Hatip Lisesi hemen bitişiğindeki trafo binası ve bahçesidir. Söz konusu trafo binası ve bahçeyle ilgili agazete’de haberler yayınlandı. Sağolsun bizim sesimizi duydular

UMUTLANMIŞTIK

Gazeteyi okuduk ve çok memnun olduk. Doğrusu mevcut çirkinliklerin ortadan kaldırılacağı hususunda epeyce umutlandık, gazeteye teşekkürlerimizi ilettik.

Ancak gelin görün ki, trafo binası ve bahçesindeki o kötü görüntü ortadan kaldırılmamıştır. Aksine çer-çöp yığınlı hali, gazete haberindeki uyarılara rağmen hala muhafaza etmektedir.

Ayrıca sormak istiyorum:

Bu gibi hususları haber yapmaya gerek var mı? 

Orada ikamet eden şahıs tarafından gerekli bakım ve temizliğe itina gösterilmez mi?

Büyükşehir Belediyemizin gayretleri sonucunda oluşturulan Hüdavengigar Parkı karşısında bu trafonun görüntüsünün yakışığı kalıyor mu?

Ve bu gibi daha bir sürü aklımızı yoran sorular,

müştemilatında (lojmanında) ikamet eden şahsın aklına bir kez olsun geliyor mu?

Ve en nihayetinde bu şahıs, tüm bunlardan hiç mi rahatsız olmuyor?

YARARLANACAKSIN AMA İLGİLENMEYECEKSİN!

Şehrin en güzel yerinde oturacaksın, keyfini süreceksin, birde alay edercesine pejmürde bir görünüme sahip olan bahçede mangal keyfi yapacaksın, bir zamanlar tavuk besleyeceksin, ama bakımı ile ilgili tabiri caizse ilgilenmeyeceksin, emek sarf etmeyeceksin…

Bu nasıl bir anlayıştır!? Allah aşkına, var mı böyle bir dünya?!

Doğrusu bizler bunu anlamakta sıkıntı çekmekteyiz.

GÖREVİNİ DOĞRU DÜRÜST YAPANA SÖZÜMÜZ YOK

Görevini doğru dürüst yapana, sorumlu olduğu kamu malını, araç ve gerecini koruyana asla sözümüz yok. Yasaların kendisine vermiş olduğu haklar doğrultusunda tabi ki keyfiyetini süreceklerdir.

Bu tip insanlara helali hoş olsun. Ama şu an orada ikamet eden şahıs için aynı şeyi düşünmemiz asla mümkün değildir.

Acaba bu şahıs kendisine ait mülkiyetini de böyle mi koruyor?

81 milyonun malı olan bu tip yerlerin korunması asli görevimiz değil mi?

ACİL TEDBİRLER ALINMASINI İSTİYORUZ

Netice olarak, siz değerli idarecilerden istek ve talebimiz lütfen dilekçemiz elinize geçtiğinde, bahsi geçen trafo binası ve bahçesinde, zaman geçirilmeden gerekli incelemenin yapılarak, aşağıda belirtmeye çalıştığımız hususlarla ilgili acil tedbirler almanızdır. Konuyla ilgili olarak, gereğini yapacağınızdan inancımız tamdır.

Saygılarımla

Osmangazi-Hüdavendigar Mahallesi Halkı

****

  • Trafo binasının bakım ve onarımının yapılması (Nilüfer Bölgesindeki trafolarda olduğu gibi resimler yapmak suretiyle güzel bir görünüm kazandırılması)
  • Bahçenin öncelikle temizlenerek, mevcut kötü görüntünün ortadan kaldırılması
  • Bir zamanlar tavuk beslenen teneke ve galvenizlerle yapılı bulunan müştemilatın kaldırılması.
  • Bir zamanlar bahçe kapısı olarak kullanılan metal kapının ya kaldırılması ya da işe yarıyor ise çalışır hale getirilmesi.
  • Bahçe duvarları üzerindeki metal korkulukları onarılması ve boyanması.
  • Ağaçların budanması, bahçe düzenlemesi yapılarak, Hüdavendigar Parkına yakışır hale getirilmesi, entegre edilmesi(Geçen yıl yapılan budama sonucu kesilen dalların kaldırılması ve temizlenmesi.)
  • Daha bizim görmediğimiz hoş olmayan görüntülere acilen son verilmesi.

**** 

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 

Sayın Sevinç Çelebi,

agazete’deki ‘Vatandaş Hattı’ adlı köşenizde, 28 Temmuz 2018 tarihinde ‘Eski Karaman’ın Yeni Hali! ve ‘Bari Parkları Rahat Bırakın’ başlıklı haberlere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Yeni Karaman Mahallesi’ndeki Ziraat Parkı’nda vatandaşlar tarafından yapılan mangal durumuna ilişkin belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz gerekli çalışmalarını yaptı.  

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilgili ekiplerimizin çalışması sonucunda vatandaşların, Ziraat Park alanındaki belirli noktalarda bulunan uyarı tabelalarına rağmen mangal yapması sebebiyle; mevcut uyarı tabelalarına ilaveten parkın çeşitli yerlerine 11 tane daha uyarı tabelası ekledi.

Konuya ilişkin ayrıca Zabıta Müdürlüğümüz ekiplerince de gerekli çalışma başlatılarak mangal yapan vatandaşlara gerekli uyarı ve işlemler de yerine getirilecektir. Konu, şu anda Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizce ilgileniliyor.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

***

 NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç ÇELEBİ, 

agazete’deki ‘Vatandaş Hattı’ adlı köşenizde, 25 Temmuz 2018 tarihinde “Bu tehlikeli tadilat ne zaman bitecek?” başlıklı yazınızda yer alan vatandaşımız şikayeti ile ilgili Kentsel dönüşüm planları Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanmıştır. Yolların trafiğe kapatılması kararları da yine Büyükşehir Belediyesi Ukome tarafından alınmaktadır. Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü tarafından belirtilen bölgelerde kontroller yapılmakta olup, çevreye zarar veren inşaat firmalarına gerekli cezai işlem uygulanmaktadır. 

Ayrıca; Bahse konu okulda tadilat işinin yapıldığı ve işin bittiği görülmüştür. Atıkların kaldırılması için 5 gün süre verilmiş olup, süre sonunda kontrolü yapılacaktır.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

 

Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç ÇELEBİ,

agazete’deki ‘Vatandaş Hattı’ adlı köşenizde, 31 Temmuz 2018 tarihinde "Sivrisineklerden Uyuyamıyoruz" başlıklı haberde Yıldırım Belediyesi'nden yardım isteniyor. Ancak konu Büyükşehir Belediyesini ilgilendiriyor.

Bilgilerinize sunarım.

 Yıldırım Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü