Özel de olsa resmi de olsa otobüs şoförlerimizin Büyükşehir Belediyemizin uhdesinde çalıştığını hatırlatmak isterim. Vatandaşa hakaret etme yetkisini onlara kimse vermedi. O nedenle birazcık nezaket sizlere de yakışır.

14 Ocak (pazartesi günü) saat 10:30 sularında Heykel’den Başaran’a gitmek için 19’İ No’lu otobüse bindim. Ancak otobüsü kullanan şoför bir kadınla polemiğe girdiği yetmezmiş gibi üstelik pişkin bir tavırla, diğer yolcuların yanında “Benim ağzımı bozdurma” diyerek gereksiz ve çirkin bir diyalog başlattı. Hatırlatmak isteriz ki bu davranış şoförümüze hem yakışmadı hem de agresif tavırları can güvenliğimizi tehlikeye attı.

TRAJİKOMİK BİR DURUM

Her ne kadar yaptıkları iş gereği şoförlerimiz stres yüklü olsalar da, kamu hizmeti yaptıklarını asla unutmamalı ve olaylara daha profesyonel yaklaşmalı, yolculara karşı daha kibar davranmalı. En nihayetinde unutmamalılar ki can taşıyorlar ve de bu can’lar onlara emanetler.

ULAŞAMADIK…

Diğer yandan, bu konuyu BURULAŞ’a bildirmek istedik ancak telefonlar ya hep meşgul çaldı ya da bakan olmadı. Yine de iyi niyetimizi koruyarak “Belki de bize öyle denk geldi” düşüncesiyle konuyu sayfanız aracılığı ile Sayın BURULAŞ yetkililerine aktarmak istedik.

BELEDİYE OTOBÜSLERİ TAHSİS EDİLSİN

Son olarak da… kimseyi kırmak, üzmek istemiyoruz ancak (naçizane düşüncemiz), bir çok yerde sorun yaşatan özel otobüslerin gerekirse şehrimizden komple kaldırılması ve yerlerine belediye otobüsü konulması yönündedir. Ve de belediye, bünyesinde çalıştırdığı şoförleri daha özenli seçmeli. Şikayetimizi ve önerimizi dikkate almanız ricamızla…

 Saygılar

Adını vermek istemeyen birkaç okur

 ***

 Kural var da uygulayan nerede!

Yeni çıkan trafik kurallarına göre ‘araç sürücüleri sokak ve caddelerde yayalara geçiş için öncelik tanıyacak, buna uymayan sürücülere para cezası uygulanacak’ demesine rağmen bu kural ikamet ettiğim İhsaniye Mahallesi, Lefkoşa Sokak ile 2. Er sokaklarının birleştiği yol üzerinde bulunan yaya geçişlerinde uygulanmamaktadır.

YASA VE CEZA LEVHALARI TAKILSIN

Ve bu durum özellikle de Cumartesi günleri kurulan pazara gelen biz mahalle sakinlerini sürücülerle münakaşaya, hatta kavgaya dönüşmektedir. Bu ve benzeri durumlara son vermek için, yaya geçişlerine yasa maddesi, para cezası ile birlikte ikaz levhası takılmasını ve de bu cezaların uygulanmasını arz ederim.

ÜÇ BOYUTLU GEÇİTLER YAPILSIN

Veya ülkemizin bir çok şehrinde Belediyeler tarafından en azından okul önlerinde öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla uygulanmaya başlatılan “üç boyutlu yaya geçitleri”nden Bursa’mıza da yapılsın .  

Saygılarımla

Rızvan ADİL

***

Kaderine terk edilen bulvar

Şehrin en büyük bulvarlarından birisi olan Yunuseli Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda ne yazık ki bölgede her gün artan nüfusa rağmen, bir yılı aşkın süredir herhangi bir düzenleme yapılmamış ve kaderine terk edilmiş bir durumda kullanılmaya devam ediyor.

DURAK TABELALARI TAMAM DA, HANİ OTOBÜSLER!?..

Onlarca dilekçeye ve bildirimlere rağmen bu bulvarda halen bir tane otobüs durağı dahi aktif hale getirilmedi. Halbuki bize söylenen UKOME’den böyle bir kararın çıktığı yöndeydi. Hatta bu karara göre 17/A No’lu otobüsün Acemler kalkışlı, bulvardan geçip, yeni yapılan Basın Sitesi’nin de önünden geçerek Yunuseli Meydanına çıkıp Korupark’a kadar gidecekti. Hatta durak direkleri konulduğu halde, ne durağın kendisi ne de önünden geçecek otobüs var…

ALLAH’A EMANET BULVAR…

Bulvarın hem başı hem de sonu Allah’a emanet durumda. Ne bir koruma, ne bir oturma alanı var, berbat bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi aynı zamanda kaldırım bulunmadığı için araçlar bir de ters yönde girerek yayaların arasında kolayca araba kullanabiliyor. Ve bu durum aylardır bu şekilde devam ediyor. Bu sebeple bir an evvel, bulvar boyunca yeni durak ve fotoda bulunan alanda ciddi düzenleme yapılmalıdır.

ULAŞIM KALİTESİ BERBAT!

Ayrıca otobüs hatları (Gündoğdu Köyü dahil) birçok alandan gelerek devam ettiği için çok yetersizdir. Bu güzergahın otobüsleri genelde bulvardan yolcu dahi alamadan devam etmek zorunda kalıyor. En yoğun talep gören B29 Şehreküstü hattı ise eski otobüsler ile yolcuları balık istifi şeklinde taşıyor ve düzensiz olarak hizmet veriyor. Bölgenin ulaşımı tamamen kalitesiz ve de berbat durumdadır.

PLANSIZLIK TEHLİKE GETİRİYOR

Yolda herhangi bir denetleme olmadığı gibi, hız kesici tümsek talebine de olumsuz yanıt geldiğinden dolayı (nedenini de bilmiyoruz) bulvar bir çok kişi tarafından ya tercih edilmiyor ve ulaşım köy içinden sağlanıyor  ya da bir çok kişi tarafından (özellikle de geceleri) kontrolsüz yarış pisti olarak kullanıldığı için ayrıca tehlike de saçıyor. Ve tüm bunlar plansız yapılan işlerden kaynaklanıyor.   

Saygılarımla

Timur ŞADAN

 ***

 

Metro’ya tuvalet şart!

Hemen hemen her gün agazete'de ve ‘Vatandaş Hattı’ sayfanıza taşıdıklarınızı okuyorum. Sizi tebrik ediyor ve Bursa’da vatandaşın sesine ses olmaya çalıştığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum. Vatandaş şikayetlerini okurken de bir yandan üzülüyor bir yandan da düşünüyorum. Halbuki (özellikle de son yıllarda) şehrimizde ‘maddi ve manevi yönden’ ne kadar çok sıkıntı var! Ve bunca sıkıntının arasında benimde yetkililere aracılığınız ile söylemek istediğim bir çok konu olmasına rağmen, şimdilik sadece bir tanesini aktarmak istiyorum. Yazıma yer verirseniz çok memnun olurum.    

NEDEN HALA YOK?

Sözüm ona, metro duraklarına; Neden durakların hiç birinde onca serzenişe rağmen tuvalet yok? Yaşlılar, hamileler, çocuklar ya da çok ihtiyaç duymuş olan vatandaşlar nereye gitmesi gerekiyor bu uzunca hatta. Ani bir tuvalet ihtiyacı duyduğunda vatandaşın ne yapması gerekiyor? Hele ki kış aylarında bu ihtiyaç daha da artıyor. Bu hizmeti verirken neden BursaRay yetkilileri bu kadar önemli olan bu konuyu görmezden gelmişler ve tüm uyarılara rağmen halen görmezden gelmeye devam ediyorlar?

BAHANE DEĞİL

ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Bizler bahane değil, gereken yapılarak en azından ana arterlerden bir tanesine bari bir tuvalet yapılmasını istiyoruz. Bu İstanbul’da ve Türkiye’nin metrosu olan bir çok şehirde mümkünse, demek ki ‘Bursa’da da mümkün’ anlamına geliyor. Sözün özü… Tuvalet Şart!

ÇOK RİCA EDİYORUZ…

Ve ben ve benim gibi düşünen binlerce vatandaş BursaRay yetkililerinden öncelikle sürekli bozulan çıkma vagonları değiştirmesini, sonra da metro seferlerini sıklaştırmalarını ve de artık  bazı duraklara tuvalet yapılarak yolcuların mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Gerekenin yapılması için ricamızı ilgililerin dikkatine sunuyoruz.

 Bora Bozkurt