Kahve keyfine limon sıkmak denilir ya. işte bunu yaşadık Değirmenpark Tesisleri'nde... Ama bu mantık değişmeli bence, misafire böyle bir uygulama bir kez daha gözden geçirilmeli. 

Güzel bir mart sabahı, misafirlerimle birlikte Osmangazi Belediyesi’ne bağlı olan OKİ Değirmenpark işletmesine gidip Türk kahvesi içmek istedik. Değirmenin bulunduğu taş bina kısmına girdiğimizde de bu isteğimizi yanımıza gelen görevliye ilettik. Ancak görevli, bu binada kahveyi sadece yemek yiyenlere ikram olarak verdiklerini, dolayısıyla kahve içmek istiyorsak dışı camlı olan tesisi kullanabileceğimizi söyledi.

MAHÇUP OLDUK

Tabi bu durumu (daha önceden o kısımda kahve içmiş birileri olarak) ailecek içerlerken, aynı zamanda da misafirlerimize karşı mahcup olmuş olmanın huzursuzluğunu yaşadık. Misafirlerimizi gösterilen yere oturttuktan sonra, bu duygularla tekrar taş binaya geri döndüm ve de idareciyle görüşmek istediğimi söyledim. Ve 5-6 personeliyle kasanın arka kısmında duran sorumlu kişiye, bu bölümde kahve içmenin yasak olup olmadığını sordum.

YOĞUNLUKTAN KASIT BUYSA…

Sorumlu olarak gösterilen kişi, yuvarlak cevaplar vermeye çalışarak, hafta sonu olduğunu, yoğun olduğunu söyleyip kahvelerimizi diğer kısımda içebileceğimizi söyledi. Bu sözlerin üstüne gayri ihtiyari etrafa bakındım. Saat 13:00 civarıydı ve de tesisteki masalardan sadece 2 tanesi doluydu…

Şaşkınlıkla “Yoğunluktan kastınız bumudur?” dedim.

Ancak gelen cevap şaşkınlığımı daha da arttıracak cinstendi! Adam sakin bir ses tonuyla:

“Hafta sonu. Ne olacağı belli olmaz” dedi! Bunun üzerine dayanamayıp “Bizler burayı kiralamaya veya satın almaya gelmedik. 10 dakika kahve içip gideceğiz” desem de ismini bilmediğim sorumlu bey aynı anlayışsız tavrını sürdürmeye devam etti.

O zaman müsaadenizle bende bir tahmin yürüteyim…;

Tesis boş olduğu halde bizi kabul etmemesini birkaç nedene bağlıyorum…

  • Girişte sol kısımda bulunan avangart tarzda ki koltuklar da uyuyan 1 kişinin uyanmasını istememiş olabilir. Belli ki o kısım kahve içme değil uyuma kısmı olarak kullanılıyordu.
  • Personelle birlikte yapmış oldukları sohbet ortamının bozulmasını istememiş olabilirler.
  • Tipimizi beğenmemiş, ilgilenmek istemeyecek kadar üst seviye de kendilerini görmüş olabilirler…
  • Ve ya, (orada çalışanların maaşlarını alamadıkları söyleniyordu), belki de ‘bu paraya, bu kadar iş’ mantığını benimsemiş olabilirler. Bu

Sonuç olarak söylemek gerekirse;

Müşterilerine hizmet etmek için orada bulunan kişilerin hizmet etmek istememesini, sorun çözmek için görevlendirilen yöneticilerin bu özellikten yoksun oluşunu ve de belediyenin böylesine vasıfsız insanlara sorumluluk vermesini hiç hoş bulmadım.

KAYITLARDA MEVCUT

Tesisten, misafirlerimize mahcup, belediyeye kırgın ve çalışanlara güvensiz olarak ayrıldık. Tüm bu söylediklerimin kayıtları 03.03.2019 günü Saat 13:00 civarında tesis kayıtlarında mevcuttur. Dobruca Değirmenpark Tesisi’ne kalitesiz yönetimi yakıştıramadık! Ve soruyoruz: Bu nasıl bir mantık!?

Özetle: Kaliteyi düşüren yöneticiden veya yöneticilerden şikayetçiyim…

Y.B.

***

Vatandaşın suçu ne?

Sayın yetkililer; Küçük Sanayi Sitesi, Parçacılar Sitesi girişinin asfaltı çok çökük. Bildiğiniz çukur! Her geçen araba altını öyle vuruyor ki, sanki her an oracıkta motorunu bırakacak. Bu durumda vatandaşların suçu ne? Dene vatandaş bunu yaşıyor ve hem kendi hem de aracını zora sokuyor? Bizler en kısa zamanda bu çökük asfaltın onarılmasını çok çok rica ediyoruz.

Saygılarla

Küçük Sanayi Parçacılar Sitesi

Nilüfer/Bursa

***

 DEĞİŞİM İÇİN NE GEREKİYOR?

Güneştepe Mahallesi sakinlerindenim ve de imarlı bölgede oturuyorum. (Güneştepe Mahallesi, Neşet Ertaş Cad.) Çevremizde belediyenin yeşil alanı bulunmakta. Tel altı bir gölge, kaçak yapılar, silah sesleri ve atlar sürekli burada cirit atıyor. Eşim hamile, sürekli bir problem… Soruyorum. Bir şeylerin değişmesi için illa ki birilerine bir şey mi olması gerekiyor.

SUÇUMUZ DOĞRUYU YAPMAK MI!?

Bizler imarlı arsa alıp her şeyi kurallara göre yaptık ve de bir sürü para harcadık. Suçumuz doğruyu yapmak mı!? Çünkü ne yazık ki insanlar bedava arsaya, hiçbir kurala uymadan ev inşa ediyor ve Osmangazi Belediyesi buna sessiz kalıyor… Bu kaçak yapılar uzun yıllardır burada. Belediye görevini ne zaman yapacak?

Saygılar

Okan TAN

 ***

 ÇOCUKLARIMIZ ALENEN TEHLİKEDE!

Yıldırım İlçesi, Sinandede Mahallesi, Volkan Caddesi’nin No: 36’da bulunan Makbule Atadan Anaokulu’nun önünde yaya geçidi var. Ancak ne bir kasis ne de araçları yavaşlatıcı bir önlem yok! En nihayetinde burası bir anaokulu ve bu durumda çocuklarımız alenen tehlikede. Yokuş olduğu içinde yukarıdan gelen her araç ısrarla daha da hızlanıyor. Dilediğiniz halde bu durumu sabah saat 08:00’dan itibaren gözlemleyebilirsiniz. Çok acil önlem alınması gerekmektedir. Yardımlarınızı rica ederiz.

Saygılarımızla

Bir grup veli

 ***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 01 Mart 2019 tarihinde ‘Havasızlıktan Boğulmak Üzereyiz’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’ndeki logar kapağı, BUSKİ’nin yetki ve sorumluluk alanında kalmaktadır.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

-----

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 24 Ocak 2019 tarihinde

‘Sokak Değil Çöplük’ başlıklı habere yer verilmiştir. Yazıda bahse konu olan Demirtaş Sakarya Mahallesi’nde belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce, evsel atıklar her gün toplanıyor.

Bölgede, konteyneri olmayan veya yetersiz olan konut ve işyerlerine de Zabıta Müdürlüğümüz ekiplerince konteynır almaları yönünde gerekli uyarı ve tebligatlar yapıldı. Konuyla ilgili takipler de yapılacaktır.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 ***

NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın; Sevinç ÇELEBİ,

02 Ocak 2019 tarihli “Bir çözüm bulun lütfen!” başlıklı gazetenizde yayınlanan Nebi Durgutlu adlı vatandaşımızın şikayet yazısı tarafımızdan incelenmiştir. Söz konusu bölgede sayıları artan hayvanlarla ilgili olarak rutin toplama işlemi yapılmaktadır. 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu uyarınca yapılan çalışmalarda küpesiz olduğu tespit edilen hayvanlar ekiplerimizce alınmış olup, kontrol ve kısırlaştırıldıktan sonra aşılanıp, alındığı ortama bırakılmaktadır. Toplu halde gezen köpeklerin dağıtılması ve ısırma olayına karışmış olan hayvanın kuduz hastalığı yönünden kontrol altına alınması işlemleri de ilgili ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır. Böyle bir durum yaşandığında vakit kaybetmeden 444 16 03 numaralı telefondan vatandaşlarımızın bizlere ulaşmasını rica ederiz.

Duyarlı vatandaşımıza teşekkür eder, size de çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu