Roketsan’ın önemine değineceğim bu yazımda.

www.tskgv.org.tr sitesinde ülkemizde roket ve füze tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi konularında lider bir kuruma sahip olunması amacıyla Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı ile kurulan Roketsan’ın 28 yıldır çalışmalarına devam ettiği bilgisi var.

Roketsan, bugün 2.000’i aşan personeli ve Ankara’da iki ayrı yerleşkede 110.000 metrekare kapalı olmak üzere toplam 5.7 milyon metrekarelik tesislerinde; farklı özelliklerdeki roket, füze, güdümlü mühimmat ve silah sistemlerini, bunların fırlatma sistemleri ile sevk sistemlerini, roket yakıtlarını, arayıcı başlık, güdüm ve kontrol sistemlerini, tapa ve harp başlıklarını, mekanik aksamlarını, bu sistemlerle ilgili algoritma ve yazılımları tasarlamak ve üretmek, bu sistemlerin kara, hava, deniz platformlarına entegrasyonunu yapmak, lojistik destek hizmetlerini vermek, çeşitli platformların balistik koruma (zırh) sistemlerini imal etmek, uydu fırlatma sistemleri geliştirmek, mühimmat ayırma ayıklama tesisi (MAAT), mühimmat ıslah, geliştirme ve yenileştirme merkezi (MIGYEM) ve her türlü topçu mühimmatı, tank, roket ve füze testlerinin gerçekleştirilebildiği atış test ve değerlendirme merkezi (ATDM) tesislerinin anahtar teslimi kurulumunu yapmak, çerçevesinde faaliyetlerini yürütmektedir.

Roketsan ve Aselsan bizim milli gurur kaynağımız. Dosta güven düşmana korku salan milli teknolojilerimizin olağanüstü bilgi ve cesaretiyle buluşan eğitimli, etkili ve tüm dünyada gücünü ispatlamış bir ailenin yani Türk Silahlı Kuvvetleri’nin onur kaynağı olan Roketsan, genç ve kaliteli mühendislerimizin milli yazılımlarıyla gün geçtikçe daha da güçlenmekte ve tüm ülkeleri kendine imrendirerek baktırmaktadır.

Devletimiz, mühendislerimizi ve çeşitli gizli teknolojilerin ARGE’lerinde bulunan önemli vatandaşlarımızı en iyi ve en üstün şekilde korumalı, gerekli kaynakları sağlamalıdır.

Bunlar olduğu sürece ülkemizin savunma sanayisi her zaman güçlü kalacaktır.

Gönül isterdi ki mali bütçemizi silaha değil, eğitime bilime ayıralım ama bulunduğumuz coğrafya ve sahip olduğumuz yeraltı zenginliklerinden dolayı bir türlü rahat bırakmıyorlar. Biz savunma sanayine yatırım yapmaya mecburuz.