Gökhan Şenyavaş / Mert Şafak

Hayatımızda katlanamadığımız birçok insan yer alabiliyor. Bir arkadaşınız, iş yerinde olan biri veya ailenizden biri, hayatımızın hemen hemen her alanında böyle kişiler bulunuyor. Yaptıkları davranışlarla, düşünceleriyle sizlere zor anlar yaşatan bu kişileri hayatınızdan çıkarmak en doğrusu. Peki hangi kişilikteki insanları hayatımızdan uzak tutmalıyız?

bencil-insanlarla-bas-etme-yollari-7-1688751598

Bencil insanlar

Sadece kendini düşünen, kendi çıkarlarını ön plana koyan, başkalarını önemsemeyen bu insanları hayatınızdan çıkarmak çok doğru bir hareket olur.

(Özel) Çocuk parkı içerisindeki Fransız Mezarlığı, mezar taşlarıyla dikkat çekiyor (Özel) Çocuk parkı içerisindeki Fransız Mezarlığı, mezar taşlarıyla dikkat çekiyor

yalan-5

Güven vermeyenler, yalan söyleyenler

Dürüstlük insan ilişkileri arasındaki olmazsa olmazlardan biridir. Yalan söyleyenleri, sözlerini tutmayan insanları yaşam alanımızda bulundurmak hayatımız için kötü sonuçlar yaratabilir. Bu kişilikteki insanları kendimizden uzak tutmamız hayatımız için faydalı olur.

3cc697bb-3131-43a9-ac26-256979defdc6

Sürekli eleştiren insanlar

Bu insanları hiçbir şekilde memnun edemezsiniz. Her şeyi eleştirme, beğenmeme, şikayet etme eğiliminde olan bu kişiler hayat enerjimizi adeta sömürüyorlar. Bu insanları çevrenizde barındırıyorsanız bir süre sonra sizin de bir şey yapma hevesiniz kalmadığını fark edersiniz.

uygunsuz-davranislar

İlgi hastaları

Ortada bir şey yokken bile yaratacakları bir drama ile tüm ilgiyi üstlerine çekebiliyorlar. Ortamlarda tüm ilginin, tüm sevginin onların üstünde olsun isteyen bu kişiler bizleri o kadar yorabiliyor ki bu kişileri hayatımızdan çıkarmak en doğru tercih olur.

istockphoto-1191132580-612x612

Devamlı kendilerini haklı görenler

Bu kişilerle tartışmaya girmek yapacağınız çok büyük bir hata olur. Ne olursa olsun kendilerini haklı gören bu kişilere göre sizin haklı olmanız imkansızdır. Bu kişilerle tartışmaya girmek yerine onları hayatınızdan uzaklaştırmalısınız.

0x0-dedikodu-sozleri-giybet-edenlere-soylenecek-anlamli-uzun-ve-kisa-agir-giybet-sozleri-ve-mesajlari-1665563842167

Dedikodu yapanlar

Başkalarının arkasından konuşan bu insanları kesinlikle hayatınızdan uzak tutmalısınız. Çünkü size karşı başkalarının arkasından konuşan, sizin de arkanızdan konuşuyordur.

www.ucarecdn-1

Kıskanç insanlar

Size fark ettirmese bile sizin başarılarınızı kıskanıp sizinle rekabet etmeye çalışan insanlar çevrenizde mutlaka vardır. Bu insanları fark ettiğiniz an hayatınızdan çıkarmak çok mantıklı bir hamle olur.

ciftler-tartisma-aninda-nasil-davranmali-guney24

Şiddete meyilli insanlar

Son olarak kesinlikle uzak durmanız gereken insan tipi şiddete meyilli insanlardır. Öfke kontrolü problemi yaşayan bu insanlar sizin içinde güvenlik tehditi bulunduruyor. Bu insanları mutlaka hayatınızda bulundurmamanız gerekiyor.

Editör: Stajyer1 Stajyer1