Ufuk IRGAŞ

Bünyesinde yirminin üzerinde kıraathanenin bulunduğu Meydan Kıraathaneciler Dernek Başkanı Çetin Aydemir "Dertlerin dinlendiği sevinçlerin birlikte yaşandığı hüzünlerin paylaşıldığı, mahallenin gece bekçisi, emanetçisi kışın sıcacık çayların içildiği yazın buz gibi ayranla serinlediğimiz kıraathanelerimiz bugünlerde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya...." uyarısında bulundu.

BİZ DE NORMALLEŞELİM

Aydemir, kıraathane esnafına da kulak verilmesini isteyerek, "Bizde kıraathane esnafı olarak sosyal mesafe maske ve hijyen kurallarına harfiyen uyarak ekmek teknemizde okey veya diğer oyunları oynatabiliriz. Lütfen bize kulak verin bizde her esnaf gibi normalleşmek ve ayakta kalmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

EKONOMİYE KATKI YAPIYORUZ

Başkan Aydemir Mahalle sakinlerinin çoğunun iş aş umuduyla çeşitli şehirlerden göç ederek Bursa'ya yerleştirdiklerini ve semtlerinde yaşayan insanların doğdukları yeri unutmamak ve hemşerilerinin çeşitli sorunlarına çözüm getirmek, yerel ve ülke ekonomisi katkıda bulunmak amacıyla dernekler kurduklarını kendilerinin de onlarca insanın ekmek yediği kıraathanelerin sorunlarını gündeme getirip çözüm üretmek adına Dernek kurduklarını da belirtti.

KİRALARINI ÖDEYEMİYORLAR

Aydemir, kıraathane sahipleri ve işetmecilerin kira parasını dahi karşılayamayıp kilit vurduklarını da ifade ederek açıklamasını şöyle sürdürdü; "Çin'de başlayıp ülkemizi de etkisi altına alan ve yüz binlerce insanın ölümüne sebep olan koranavirüs tedbirlerinin sona erdirilmesi kararında düğün salonları ve eğlence merkezlerinin tamamen hizmet vermeye başladığı günümüzde kıraathaneler üzerindeki kısıtlamaların hala kaldırılmadığından da dert yanmaktayız. İşsiz ve emeklilerinde çoğunlukta olduğu mahallemizde insanların zaan geçirebildiği bir mekanında bulunmaması sebebiyle kıraathanelerin rağbet gördüğünü ancak pandemi yüzünden büyük sıkıntı çekmekteyiz. Yaklaşık yedi aydan bu yana kıraathanelerimiz bu sektörde çalışan yüzlerce insanımız evlerine ekmek götüremiyor. Ben buradan yetkililere duyun sesimizi şeklinde seslenmek istiyorum" diye konuştu.

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret