Mine Cansu MAZI-Özkan YILDIRIM

Öncelikle Kemal Bey sizi tanıyabilir miyiz?

Memnuniyetle. Ben Kemal Çalışkan. 1952 yılı Yugoslavya - Makedonya doğumluyum. 1956 yılında rahmetli Adnan Menderes Türkleri tekrar Türkiye ile kavuşturmak amacıyla, Yugoslavya Devlet Başkanı Tito ile anlaşması neticesinde Bursa'ya göç ettik.  Geldiğimizde bu mahallede sadece, “Hanımın Çiftliği” ve “Liman Bey Çiftliği” vardı. Gel zaman git zaman 1960 yılından sonra göçler gele gele Bahar Mahallesi, Bahar Mahallesi olmaya başladı. Evliyim, iki kız, iki erkek çocuğu babasıyım. Askerliği bitirdikten sonra, Köy Hizmetlerinde çalışmaya başladım sonrasında güzel istikrarlı çalışmalarım neticesinde Köy Hizmetlerinden emekli oldum. Emeklilikten sonra da boş durmadım birçok alanda çalışmalar yürüttüm. 2009 seçimlerinde aday oldum mahallemizde, yaklaşık 350 oy farkla maalesef kaybettim. 2014’te bu farkı çok kapattım çok az bir farkla kaybetmiş oldum, şimdi artık bu seçimlerde yine adaylığımı ortaya koydum Mart ayı ile birlikte aktif bir çalışma sürecine gireceğiz ekibimizle, azalarımızla kahve kahve, ev ev çalışmalara başlayacağız. Zaten mahalle sakinleri beni  yakından tanıyor, onlara güveniyorum, onlar da bana güveniyorlar, İnşallah bu sefer başarılı olacağız. Sayın Muhtarımızın da desteğini almış olmamız gerçekten mutluluk verici.

Sayın muhtar adayım, Bahar Mahallesi'nde muhtar adayı olmanızda hangi süreçler etken oldu?

Tabii mahallemizde yaşayan sakinler aktif, tabii caizze kapıdan kovulsa da bacadan girecek muhtar istiyorlar. Bizim de zaten amacımız bu bunun için geliyoruz bu hizmetleri verebilmek için varız. Sonuçta ben daha önceden de siyasetle uğraştığım için neyin nasıl yapılacağını çok iyi biliyorum.

Kemal Bey, peki 1 Nisan’dan itibaren size görevin tebliğ edilmesi durumunda hangi hizmetlerinin gelmesi ile ilgili çalışmalar yürütecek siniz?

Mahallemizdeki en büyük sıkıntı ulaşım. Şu anda bir dolmuş durağı var, akşam saat 19.00 olduğunda kapanıyor. Şoförler Federasyonu’yla görüşmelerimiz neticesinde, mutlaka bir taksi durağının meydanımıza konulması ve 24 saat hizmet verebilecek bir durak bekliyoruz. Mutlaka bunu halledeceğiz. Benim vatandaşım uzak yerlerden misafirleri geldiğinde gece dönüşleri için Gençosman'dan diğer mahallelerden taksi çağırmayacaklar. Kendi mahallerindeki duraktan taksilerini çağırsınlar istiyoruz. Kemerçeşme bizden çok çok sonra mahalle olmasına rağmen bizden çok daha güzel hizmet alıyorlar şu an Kemerçeşme’de Sedat Topaloğlu diye bir arkadaşımız var her tarafa ulaşıyor ve mahallesine güzel hizmetlerin gelmesini sağlıyor.

Demiryolu altı varoş mahalle olarak kabul ediliyor. Buralara belediye başkanları zor uğrar. Kulakları çınlasın Milletvekili Mustafa Esgin, aşure günlerinde falan gelip hatır soruyor. Mutlaka biz sosyal etkinlikler oldukça belediye başkanlarımızı, milletvekillerimizi, ilgili bürokratları mahallemize çağıracağız. Böylelikle mahallenin dertlerini de onlara aktarmış olacağız.

Sonrasında Büyükşehir Belediyemizin olsun, Osmangazi Belediyemizin olsun gerçekleştirmiş olduğu Şanlıurfa, Konya, İstanbul, Çanakkale, Kapadokya, Edirne gibi kültür gezilerine mahallemizden katılımlarla ilgili adaleti sağlayacağız. Mahallemizdeki bütün sokaklardan her geziye ikişer kişi alınmak suretiyle genel manada adaleti sağlayacağız. Kesinlikle aynı kişileri sürekli bu tür gezilere göndermeyeceğiz.

Sonrasında muhtarlık binasının önünde çeşme konusu olsun, MOBESE kameraları konusu olsun mutlaka bunlarla ilgili girişimlerde bulunacağız ve sorunları neticelendireceğiz.

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Altyapı olarak şu anda havai elektrik hatlarının yarısı yer altına inmiş olmasına rağmen maalesef geri kalan kısmının da yeraltına indirilmesi ile ilgili mutlaka UEDAŞ ile iletişime geçerek bu geri kalan kısımlarında yer altına indirilmesi ile ilgili girişimlerde bulunacağız. Bu sıkıntıyı yerinde gideremememiz durumunda daha başka mercilere de başvurarak bu sorunu giderme yolları arayacağız.

Sosyal faaliyetler bakımından bir futbol takımı, bir halk oyunları ekibi kurma düşüncemiz var. Böylelikle gençlerimizi kahve köşelerinden, kötü alışkanlıklardan, uyuşturucudan uzak tutmayı hedefliyoruz. Tabii şimdi dereyi görmeden paçaları sıvamakta istemiyoruz ama peyderpey mahallemizin ihtiyaçlarını karşılayacağız. 60 yıldır aşağı-yukarı bu mahallede yaşıyorum, ne gibi sıkıntılar ne gibi eksiklikler var biliyorum.

Kemal Bey, halkla, Bahar Mahallesi sakinleri ile aranız nasıl? İletişiminiz nasıl? Sizin adaylığınızı nasıl karşılıyorlar?

Ben her akşam mahalle sakinlerimizle görüşüyorum, kahveleri geziyorum, esnafı ziyaret ediyorum. O yönden bana destek oldukları gibi beni teşvik de ediyorlar. “Kemal Ağabey, mutlaka aday ol, bu sefer senin hakkın, kazanacaksın” diyerek bana teşvik edici telkinlerde bulunuyorlar.

Kemal Bey, tabii sonuçta karar verecek olanlar mahalle sakinleri, mahallenizde yaşayan seçmenlere ne tür mesajlar vermek isterseniz? Neler söylemek istersiniz?

Eğer mahalle halkımız bize destek verirse, seve seve elimizden gelen her türlü çabayı göstererek, belediyelerle, kamu kurum ve kuruluşlarıyla ve diğer bütün yetkili mercilerle diyaloglarla, mahallemizin hak ettiği bütün hizmetlerin gelmesi ile ilgili gecemizi gündüzümüze katarak mücadele vereceğiz, uğraşacağız, çalışacağız. Kapıdan kovulsak da, bacadan girerek, mahallemizin hak ettiği hizmetlerin gelmesini sağlayacağız.

Buradan bütün mahalle sakinlerimize, halkımıza seslenmek istiyorum, ben Kemal Çalışkan sizin içinizden biriyim, sizin yanınızdayım ve sizlerin oylarınızı bekliyorum. İnşallah 31 Mart gecesinden itibaren hep beraber kucaklaşalım. Son olarak başta mahalle sakinlerimiz olmak üzere, bütün Bursa’da yaşayan vatandaşlarıma sağlık, sıhhat, afiyet ve esenlikler diliyorum.