Kendisi ile en son bir yılı aşkın bir süre öncesi görüşmüştük. Keles tarihinde bir ilk gerçekleşiyor ve bayan bir kaymakam ilçe yönetiminin başına atanıyordu.

Aradan geçen zaman sürecinde çok şey değişti. Sanırım değişmeyen tek şey, kendisi ile görüştüğüm zaman ki hakkında ki olumlu düşüncelerimin beni yanıltmaması oldu.

Asil bir kaymakam olarak Keles'in ilk görev yeri olması bir yana 'Anne' olma duygusunun mutluluğunu da burada yaşadı, Keles tarihinin ilk bayan Kaymakamı Kübra Teymur.

Göreve başladığı ilk günden bu güne kadar yaptığı başarılı çalışmalar, ilçe halkı ile olan diyalogu her kesim tarafından büyük takdir ile karşılandı. Şahsen ben hakkında hiç bir olumsuz düşünce görüş duymadım. Belki de ilçe halkının uzun bir zaman vekil kaymakamlar tarafından yönetilmesi, asil bir kaymakama olan özlemi bir hayli artırmıştı. Keles'in bayan örnek Kaymakamı Kübra Teymur, ilçe halkının bu özlemini fazlasıyla gidermişe benziyor.

Yıllardır asil bir kaymakama hasret Keles halkı artık tüm dertlerini dinleyen, bu dertlerine çare arayan, bulan bir kaymakama sahip olmanın mutluluğunu yaşıyor. Yaşıyor derken bunun canlı şahidi olarak kendisi ile görüşmek için saatlerce beklediğim sürede gözlerimle gördüm. Kendisi ile görüşmeye giren herkesin çıkarken gözlerinde ki mutluluğu bizzat hissettim.

Bu tam kapanma sürecinde yazı işleri müdürüm Ahmet Kundakcı’nın gönderdiği ilgili makama diye başlayan izin kağıdı ile ilgili görüşmek için gitmiştim kaymakam hanımın yanına. Uzun süre beklememe fazlasıyla değdi, güzel şeylerin canlı şahidi olmak sonrasın da geç de olsa, Kaymakam hanıma, 'Anne' olmasından dolayı tebrik etmek ve kısada olsa görüşmek gerçekten güzeldi.

Bana ve Keles halkına bu güzelliği, güzellikleri yaşatan ilçenin Anne Kaymakamı Kübra Teymur'a şükranlarımızı sunuyorum, izninizle!