Bu sesi kim duymak istiyorsa, bu sorunu çözecek yetkili hangi kurumun hangi birimi ise hemen harekete geçmeli... Sorun ne diye soranlara söyleyelim. İki yıldan bu yana tek araç (21 nolu hat) üç mahallenin 80 bin kişilik nüfusuna hitap etmeye çalışıyor!  

Yunusemre Mahallesi Muhtarı Sevinç Mutlu, iki yıl önce muhtarlığın da önünden geçen 21/B No’lu hattın önce özelleştirildiğini, sonra da iptal edildiğini söyledi. 80 bin kişilik üç mahallenin tek araca mahkum edilmesini ise şöyle anlattı. “Uzun yıllar belediyenin aracı olan, Samanlı’dan ve Yunusemre Mahalle Muhtarlığının önünden geçen 21/B No’lu araç zamanla özelleştirildi. Özellere geçince de ‘fazla yolcu yok, kazanamayız’ bahanesiyle, Özel Halk Otobüsçüleri Derneği tarafından iki yıl önce, 31 Ocak 2016 yılında, hat tamamen kaldırıldı!

1 ARAÇ, 80 BİN KİŞİ

Hal böyle olunca 80 bin kişi, 21 No’lu tek araca kaldı! O gün, bugün bir tek araç hala, 80 bin nüfusa (üç mahalleye) hitap etmeye çalışıyor! Ancak tek oluşuyla ihtiyaçları hiçbir şekilde karşılayamadığı için, ulaşım konusunda büyük sıkıntılar ve kargaşalar yaşanıyor.  

Vatandaş yollarda kalıyor

İlk durağı olan Samanlı Mahallesi’nden yola çıkan 21 No’lu özel halk otobüsü, nüfus çoğunluğu sonucu bir iki durak sonra tıklım tıklım doluyor. Böylece gerek Yunusemre Mahallemizde, gerekse Kazım Karabekir Mahallesi’nde bekleyen yolcular-öğrenciler, yollarda-duraklarda kalıyor. Ancak durum sadece bununla sınırlı değil. Çünkü otobüse binemeyen yolcular bir yandan mecburen ve binebilme ümidiyle bir sonraki aracı beklemek zorunda kalırken, diğer yandan işlerine, okullarına da geç kalmış ve zor duruma düşmüş bulunuyor.

ALTERNATİFİMİZ DE YOK!

Yunusemre Mahallemizde yeterli otobüsümüzün olmadığı yetmezmiş gibi, alternatif ulaşımımız da yok. Ne bir dolmuşumuz, ne de minibüsümüz var. Almak istesek alamıyoruz, çünkü yeni duraklar verilmiyor. Durak olmayınca dolmuş ve minibüs almanın da anlamı kalmıyor… Böylece gideceğimiz yere otobüs dışında direk olarak ulaşma imkanımız sıfırlanmış oluyor!.. Ya Samanlı minibüsleriyle metroya kadar gidip ve oradan da aktarma yapacaksınız. Ya da el mahkum, 21 No’lu otobüse binebilene kadar, soğuk, sıcak demeden durakta beklemeye devam edeceksiniz.

MÜNAKAŞA DAHİ ETTİK

Metro demişken belirtmek isterim ki; Sanki burası Bursa’nın bir semti değil de, farklı bir yermiş gibi, mahallemiz hiçbir şekilde metrodan yararlanamıyor. Ulaşım konusundaki sıkıntılarımızı gibi, bu sıkıntımızı da defalarca kez ilgili birimlere bildirdik ve durumumuzun ciddiyetini, acilliğini anlattık. Hatta bir kez Özel Halk Otobüsçülerin bir komisyonuna bizzat katıldım ve konuyla ilgili münakaşa dahi ettim.

SÖZLER TUTULMADI

En nihayetinde “çözeceğiz” sözünü aldım. Buna rağmen, her ne kadar tek araca kalalı iki yılın dolmasına ramak kalsa ve de nüfus her gün hızla artsa da, muhtemelen ‘tek otobüse devam’ denildi ve ne sesimizi duyan oldu ne de çözüm getirildi. Bizde baktık Özel Halk Otobüsçüler Derneği tarafından verilen sözler yerine getirilmiyor, sorunumuz çözülmüyor, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına müracaat ettik. Hatta müracaatımızı 1200 kişilik imzalı dilekçeyle destekleyerek, mahallemize belediyeye ait (sarı otobüslerden)tahsis etmelerini istedik. Tek amacımız, halkın rahatlaması ve de Heykel’e bir tek araçla ulaşımı sağlamaktı.

UMUDUMUZ AKTAŞ’TA

Ancak belediyeden de konumuzla alakalı her ne kadar “halledeceğiz” sözü almış olsak da, gördük ki oradan da bir girişim olmadı, sorunumuz çözülmedi. Ve bizde, bir kez daha, a gazetedeki ‘Vatandaş Hattı’ adlı köşeniz aracılığıyla, hizmet aşkı ve şimdilerde özellikle de ulaşımdaki sıkıntıları çözmek için verdiği uğraşıyla tanıdığımız, çiçeği burnunda yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a seslenmek istiyoruz ve Yunsemre Mahallesi olarak Aktaş’a SOS veriyoruz.

İLLAKİ SARI OTOBÜS İSTİYORUZ

Sayın Başkan, lütfen mümkün mertebe en kısa zamanda, mahallemize belediye aracı verin. Sıkıntımız gerçekten çok büyük ve büyümeye de devam ediyor. Bizler artık mahallemize işimizi görmeyen, sorunlarımıza duyarsız kalan özel otobüs veya şoförler istemiyoruz. 80 bin nüfus, tek otobüste nefes dahi alamıyor. Lütfen mahallemize de gelin ve durumu yerinde görün. İnanıyoruz ki, gerek disiplini, gerekse kurumsallığı ile, çığ gibi büyüyen ciddi sıkıntımızı bir tek siz ve BURULAŞ çözecektir. Bizler mahallemize illaki Sarı Belediye otobüsü istiyoruz. Lütfen derdimize çare olun. İhtiyacımızın en kısa zamanda giderileceğini inanıyor ve başta size olmak üzere tüm ilgililere saygılar sunuyorum. 

DURAKTA BEKLİYORUM

Bana gelince, iki yıl boyunca olduğu gibi, ben  hala durakta inançla iptal edilen 21/B No’lu aracımızı beklemeye devam ediyorum. Ve bir gün otobüsümüzün oturduğum durağa geleceğine inanıyorum…”