Türk tiyatrosunun en çok sahnelenen oyunlarından seçkilerle hazırlanan oyun 100. yılımıza tiyatronun penceresinden bakıyor. Tarihsel olarak tiyatromuzda iz bırakan oyunların ele alındığı, Türk tiyatrosunun ölümsüz yazarları ve eserlerinin yer aldığı oyun anlamlı bir seçki olarak sahneye aktarılmış. Oyunun yazar ve yönetmenliğini Dr. Öğretim Üyesi Tülay Yıldız Akgül ve Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçısı aynı zamanda sahne sanatları sözleşmeli öğretim elemanı Ali Bircan Teke üstlenmiş.

5-150

Cumhuriyetimizin 100. yılında Lüküs Hayat’tan Fehim Paşa Konağı’na, Yedi Kocalı Hürmüz’den Midas’ın Kulakları’na, Keşanlı Ali Destanı’ndan Sersem Kocanın Kurnaz Karısı’na ve ilk kadın oyuncumuz Afife Jale’ye kadar önemli oyun ve karakterleri bir araya getiren oyunun müzik koordinatörlüğünü Prof. Dr. Ayhan Helvacı yapmış. Canlı müziğin yer aldığı oyunun müziklerine katkı sunanlar arasında Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Ud hocası Kaan Ayhan, kanun hocası Osman Çiçek ve perküsyon da okulun öğrencilerinden Çağrı Bulut yer almakta. Oyunun danslarını ve koreografisini ise Dr. Öğr. Üyesi Pelin Elcik Yorgancıoğlu üstlenmiş. Bu oyun için özel olarak sözlerini Doç. Dr. Mine Artu Mutlugün’ün yazdığı bestesini Prof. Dr. Ayhan Helvacının yaptığı bir yüzüncü yıl marşı da ilk seslendirilmesini bu oyunda yapacak.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ali Sait Liman ve tüm bölüm hocaları bu anlamlı günde Türk tiyatrosunun unutulmaz yazarlarının ve eserlerinin yer aldığı 50 kişilik bir kadronun gerçekleştirdiği “Bursa’da Bir Cumhuriyet Kumpanyası” oyununa Bursa izleyicisini davet ediyor.

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

6-113

Oyun tarihi 27 Ekim 2023 saat: 18:00’de Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan salonunda ilk gösterimini yapacaktır. İkinci gösterim ise 15 Kasım ‘da Tayyare Kültür Merkezinde saat 20:00’de. Yıl içinde oyun Bursa’nın ve Türkiye’nin başka şehirlerinde de gösterim yapacaktır.

Yazan ve Yöneten: Tülay Yıldız Akgül, Ali Bircan Teke

Müzik Koordinatörü ve Beste: Ayhan Helvacı Müzisyenler: Kanun, Osman Çiçek Ud, Kaan Ayhan Piyano, Ayhan Helvacı

Perküsyon: Çağrı Bulut

Dans Eğitmeni ve Koreografi: Pelin Elcik Yorgancıoğlu Prodüksiyon: İbrahim İ. Öztahtalı

Fotoğraf: Gökhan Yıldırım

IMG-20231024-WA0000

Kaynak: Haber Merkezi

Editör: Aslı Yeşilyurt