Timsah, Ziraat Türkiye Kupası son 16 rövanş karşılaşmasında deplasmanda 1-0 yenildiği Gençlerbirliği’ni sahasında 2-1 mağlup etti ancak bu galibiyet tur atlamaya yetmedi. Yenmek, yenilmek maç sonunda çıkan olaylar kadar konuşulmadı.

Maç içerisinde ilk dakikadan son dakikaya kadar sahada yatan ve zaman geçiren Gençlerbirliği takımı maç sonunda istediğini aldı. Fakat maç sonu açıklamalarında basın mensuplarının sorularına “Bunlar provake edici sorular” diyen Ümit Özat’ın maçın bitiş düdüğüyle “provakasyon” yapma çabaları büyük olayların yaşanmasına sebep oldu.

PROVOKASYON NEDİR HOCAM?

Ümit Özat’ın sürekli basın mensuplarına ve Bursaspor yöneticilerine söylediği “Provokasyon yapıyorlar” cümlesinin maç sonunda kimler tarafından yapıldığını bütün Türkiye gördü. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte sahanın ortasına kadar gidip ellerini kaldırıp kendisine göre “Helal olsun size” bize göre ve kulaklarıma göre “Sizin ….” Türünden sinkaflı sözlerine provokasyon değil de ne denir? Buna öfkelenen ve ceza alınmaması ve taraftarın gerilmemesi için içeri girmesi hususunda Özat’ı uyarmaya giden Futbol Şube Sorumlusu Hasan Parlakay’a karşı ettiği küfürler de cabası. Son olarak sahayı terk ederken saha kenarında bekleyen bana ve bir görevliye daha çarparak “Çekil lan kenara” ifadesi. Sen maç oynamaya değil 2010 yılının hezimetinin intikamına gelmişsin Ümit Bey.

Kuyruk acın nedir?

2010 yılında Fenerbahçe'nin elinden şampiyonluğu alan Bursaspor hakkıyla bir zafer kazanmış ve taraflı tarafsız herkesin takdirini toplamıştır. Sen ise maç sonu sırf kendini ve ekibini kurtarmak adına “Bursaspor bu ligin 5. büyüğüdür. Bu tartışılamaz bir şey” desen de senin niyetini herkes biliyor. Ayıptır sorması bu kuyruk acısı nedendir hocam? Sen Fenerbahçeli Ümit olarak mı o sahaya çıktın? Yoksa Gençlerbirliği’nin hocası Ümit olarak mı? Sen buna bir karar ver sonrasını konuşuruz.

YANCI HOCANA SAHİP ÇIK

Dakika 88'de senin kaleci antrenörün taca çıkan topa vurarak oyunun başlamasına engel oluyor. Buna tepki gösteren Titi ve Aziz’e saldırıyor. Ardından Aziz’in boğazını sıkıyor. Maç bitiyor soyunma odasına giden Harun Tekin ve Aziz Behich’e bu sefer aynı yardımcın ve bir arkadaşı daha saldırıyor. Buraya kadar Bursa provokasyon yapmış oluyor. Peki futbolcunun boğazını sıkmak ve bütün Bursa’ya küfürler etmek ne oluyor?

BİR PARANTEZDE SANA LE GUEN

Senin kariyerin ve futbol bilgini tartışarak kendimi küçük duruma elbette düşürmem. Ancak hocam şapkayı önüne koy ve “Hayal kırıklığı yaşadım” demek yerine “Hayal kırıklığı yaşattım” demen gerekmiyor mu? Sırf yönetime mesaj vermek için Ankara’da alabileceğin maçı vermedin mi? Sana sözümüz yok ancak senin de kimseye sözün olmamalı hocam. Bu kaza kurşunu senin silahından çıkan mermiyle isabet etti Bursa’ya. Önemli olan lig. Sen artık lige odaklan ve takımı ona göre motive etmelisin. Sana güvenenleri şaşırtma hocam.

TİMSAH ARA VERMEDİ

Bursaspor olaylı maçın hemen ardından idman yaptı. Dün sabah saatlerinde gerçekleşen idmanda maçta oynayan oyuncular düz koşunun ardından serbest çalışmaya geçti. Salon ve havuz da çalışmalarına devam eden oyunculardan Ertuğrul Ersoy tedbir amaçlı dinlendirilirken, yedek oyuncular ise 2 saat süren bir idman gerçekleştirdi. Sercan Yıldırım’ın sezonu kapattığı, Jorguera’nın ise fizik tedavisine ülkesinde devam edildiği ve doktorların uçuş yasağı getirdiği için tamamen düzelene kadar orada olacağı söylendi. Kubilay Kanatsızkuş, Kofi Atta ve Emre Taşdemir ise sakatlıkları devam eden diğer oyuncular.