Eski Bursa Belediye Başkanı rahmetli Hikmet Şahin, döneminde büyük umutlarla ve şehre farklı bir vizyon kavuşturma amacıyla yapılan Kent Meydanı'nın zemini son zamanlarda can çekişiyor. Öyle ki; insan misafirini orada gezdirmeye utanıyor! Zemindeki taşların birçoğu kırılmış ve çukurlar oluşmuş, zeminin bazı bölümleri ise oyulmuş vaziyettedir. Yerine bordür taşları döşenmiş... Çirkin görüntü mi desem, tehlikeli hal mi desem, açıkçası ben bilemedim.

Sadece sormak istiyorum;

Tarih şehri olan güzel Bursa’mızın en önemli meydanlarından biri olan bu yere, bu görüntü yakışıyor mu? Ve ya Bursa’nın tarihine ne kadar önem veriliyor?..

Ekte bölgeye ait resimler mevcuttur.

Saygılarımla

Müjdat SOYLU 

TEŞEKKÜR PANOSU 

BAŞLAMAK BİTİRMENİN YARISIDIR ASLINDA

Çok şükür 28 Eylül 2018’de Yunuseli Mahallemizin Karanfil Cadde üzerindeki pazar alanın hafriyatı başladı. Kısa zamanda da pazarımız hizmet vermeye başlayacaktır. Çünkü bir işe başlamak, bitirmenin yarısıdır aslında.

HERKESE HAYIRLI OLSUN

Yeni yapılacak Pazar alanının mahallemize şimdiden hayırlı olmasını temenni ederim. Bu sebeple Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’a kendim ve halkım adına mahallemize kazandıracağı bu çok anlamlı hizmet için sonsuz teşekkür ederim.

Saygılarımla

Yunuseli Mahalle Muhtarı

İbrahim BAHAR

NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç ÇELEBİ,

24 Eylül 2018 tarihli ve “Sokakta kaçak hurda ticareti yapılıyor” başlıklı gazeteniz köşe yazısında yayınlanan Üçevler Mahallesi Dışbudak Mahallesi sakinlerinin talebi neticesinde Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü tarafından yerinde inceleme yapılmış olup, adı geçen sokakta kaçak olarak faaliyet gösterdiği belirtilen adrese 14 Eylül 2018 tarihinde Beşevler Zabıta Amirliği ekipleri tarafından gidildiğinde bahse konu adreste hurda birikimi yapılmadığı ekiplerimizce tespit edilmiştir. Şikayet edilen şahıs bu konuda uyarılmıştır.

BİZZAT AYRINTILI

Yine 26 Eylül 2018 tarihinde Zabıta Ekiplerince belirtilen adrese kontrol amaçlı tekrar gidilmiş olup, herhangi bir hurda depolama  ve çalışma tespit edilememiştir. Şikayetçi vatandaşımız Zabıta Müdürlüğümüze gelerek veya telefonla temasa geçerek bizi daha ayrıntılı bilgilendirirse konunun çözümü hakkında daha net ve ayrıntılı çalışma yapılacaktır. 

Ekte bahsi geçen yerin fotoğrafları da yer almaktadır.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Nilüfer Belediyesi Basın BürosuSayın Sevinç ÇELEBİ,

28 Eylül 2018 tarihli ve “Çöpler Konak’ta konaklıyor” başlıklı gazeteniz köşe yazısında yayınlanan Konak Mahallesi Hekim Sokak sakinlerinin talebi neticesinde Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yerinde inceleme yapılmış olup, adı geçen sokakta bulunan atıklar hemen karşısında bulunan inşaata ait tadilat ve moloz atıklarıdır. Bu tür atıkların kaldırılması Belediyelerin sorumluluğunda değildir. Ancak; kurumumuz hizmet politikamız gereği küçük çaplı tadilat iş ve işlemlerinden çıkan 20 kg çuvallanmış 20 çuvalı aşmayan tadilat atıklarını hanelerden ücretsiz almaktadır. Konak mahallesi Hekim Sokak üzerinde bulunan bu atıklar bir binada yapılmış yenileme işinin uygunsuz şekilde çıkarılmış moloz atıklarıdır. Bina sahibine kaldırması yönünde tebligat yapılmış olup, 29 Eylül 2018 tarihinde tebligat süresi dolmaktadır. Kaldırmadığı takdirde cezai işlem uygulanacak ve atıklar kurumumuzca kaldırılarak bedeli inşaat sahibine rücu edilecektir.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sevinç ÇELEBİ,

01 Ekim 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Yıldırım Keyruvan Parkı Kaderine Terk Edilmiş Durumda!” başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.

Piremir Mahallesi Keyruvan Parkı bakım ve temizliği Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapılmıştır. 

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü