Bursaspor çalkantılı bir sezon sonrasında iflası önlemek adına  yüzde 70 oranında küçülttüğü  transfer bütçesi ile kurulan kadro ilk kez  Çek Cumhuriyeti'nin Mlada Bolestav takımı karşısında sahne aldı ve karşılaşmayı 3-2 kaybetti.   
Bizler gibi binlerce  Bursaspor sevdalısı  “Acaba  bu sene ne olacak” sorularına cevap aramak adına  Bursaspor TV’nin kalitesi kötü, amatörce yaptığı  yayını izleyerek cevap aradık.  
Olsun  biz eleştirimizi yapacağız.  Aman ha! diğer maçları da  kötü de olsa yayınlayın lütfen! 
Rakip takım Avrupa ligi için  hazırlıklarını yapmış fizik ve kondisyonu, oyun disiplini  bize göre oldukça üst düzeyde bir takım.  
İlk dakikalarda  doğrusu korktum. Fark yiyeceğiz sandım. Ancak  sonradan  denge  kuruldu. İlk  otuz beş dakika  geçen seneye göre daha  daha agresif,  ikinci bölgede rakibe baskı uygulayan oldukça diri  bir takım görünümüne dönüşünce rahatladım.  
İlk hazırlık maçında en çok sırıtan  savunmamız oldu.  Bizim çocuğumuz  Ertuğrul ve  çok içten oynayan İsmail  alan ve adam  paylaşımında çok zayıf ama  mücadele gücü ve  oyun konsantrasyonu bakımından iyi idiler. 
Ancak!!! Bu  süper lig için yetmez!!!!
Bu savunma anlayışı ile lig yürümez ve  kalemiz kevgire döner. 
Sivok bu açığı ne kadar kapatır bilemem. Ama mutlaka üst düzey  çabuk bir stoper  ve orta sahaya vakit  geçmeden  oyunu çift yönlü oynayabilen çabuk ve savunma gücü yüksek ön libero takviyesi şart.  
Tabii  hedef yapacaksak!!!! 
Muhammet Şengezer  Türkiye’de  gelecek  10 yıla kaleci olarak  damga vuracak özgüvene sahip. Nazar değmesin. 
Batalla ve Bilal ikilisi ofansta iyi takım savunmasında  etkisiz kalıyor. Aziz  özellikle  ilk yarı  yol geçen hanına döndü. Bunda yardıma gelmeyen Sercan’ın da  katkısı büyük!
Serdar  bizde iş yapar sıkıntı yaratmaz. Vale iyi oyuncu. Sinan bu sene rekabette  formayı alır  ama kanatta etkisizdi.  
Furkan  her an oyunda ve rakipten iyi top çalıyor oldukça çalışkandı.  
Bu sene, bir sonraki senelerin şampiyon takımının  temelinin atılacağı bir  sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Mert, Kubilay, İsmail, Bünyamin bu takımda  zaman zaman  forma alırlar. Özellikle Mert fizik ve  mücadele bakımından kendini bozmazsa Ozan Tufan’ı sollar benden söylemesi… 
Sane’ mi dediniz  karar vermek zor ama  sadece çok kuvvetli…. 
İlk maç  ümit verdi. Oyuncu  kalitesi düşmüş bir Bursaspor lige iyi başlarsa  iyi gider ama  kötü başlarsa bu kadro stresi kaldırmaz.  
Ancak. Bu maçta ilk 35 dakikayı referans alırsak  bu takım  çok üzmez. Bursaspor bu sezon önde basan,  çok çabuk  hücuma çıkan oyun anlayışı,  özverisi yüksek oyuncuların  mücadele gücü  ile birleşirse geçiş yılımız amacına ulaşır.  
Başarılır mı? neden olmasın! Çünkü hızlı ve  asist yapacak ayaklar var.  Yine de biz Bursasporluyuz. 
Tenkit tekamülün kamçısıdır derler.  
Bizden söylemesi.