Bu sezon  oynanan maçlarda Bursaspor  deplasmanda 7 gol atmış 4 gol yemiş, Galatasaray ise  kendi evinde 7 gol atarken  4 gol yemişti.

Son beş lig maçında gol yemeyen ve yenilmeyen Bursaspor, son haftalarda  her takımın yendiği Galatasaray’dan tam üç gol yiyerek hayal kırıklığı yaşatıp evine puansız döndü.

Del Valle’nin oyuna alınmayıp sezon başından bu yana topu unutan Necid’i sahaya süren, Deniz’e kanatlarda sabreden Hamza hoca maç öncesi işaretini vermiş “Türk Telekom Arena'da sahaya çıkınca nasıl duygular yaşayacağımı bilemiyorum” diyerek  kafasının karışıklığını ifade etmişti. Bu kararsızlık  sahaya yansıdı. Bunun etkisi mi bilemem Bursaspor bir ara topla oynamada oran yüzde 72'ye yüzde 28 gibi uçuk bir oranla ezildi, oynamadı rakibini sadece izledi. Sanki  Galatasaray’a can verildi.

Bursaspor’da son haftalarda gol atamasa da yemiyor puan alabiliyordu. Şimdiye kadar da kötü oyun vardı ama kaleci Harun  kurtarıyor, bir tane de Batalla’nın  aklı ile başlayan  ataklardan gol bulup puanları topladık. Bu maç Harun’da  kurtaramayınca, deplasmanlarda toplam  dört gol yiyen Bursa bir maçta üç tane birden gol yedi ve yenildik.  

Hafta arası Fuat hocanın Batalla –Sneijder kıyaslaması   rakibi kamçılamış. Oyuncu kalitesi ağır basan Galatasaray  sahada Bursaspor’dan  daha fazla istekli olunca, Bursaspor  kendi yarı sahasında  alanı daraltarak alan ve adam  savunmasını takım olarak  yapıp  yakalayacağı kontra ataklardan yada serbest vuruşlardan  atacağı gol yada goller ile puan alma  planı ilk yarı  tuttu ama ikinci yarı ters tepince yenilgi kaçınılmaz oldu.

Hamza hocanın attığımız golden sonra sevinememesi bu seyircimizin gözünden kaçmaz. Bence Hamza hoca kredisini bu maç ile azalttı. Seyirci ile doku uyuşmazlığı derinleşecek gibi gözüküyor. Çek Milli  takımında banko oynayan  Necid Hamza hoca geldikten sonra  hiç gol atamadı  çünkü kadroda onun yerine Deniz tercih edildi sahaya sürüldü. Şimdide  Deniz  kanatlarda oynatılmada ısrar edilerek o da verimsizleştiriliyor diye düşünmekteyim.

Bursaspor ilk goldeki ceza alanı içinde rakiplere yakın oynanmaması, rakibin seyredilmesi ve serbest vuruşta barajdaki 4 oyuncunun yanlış  dizilmesi, sonucu yediğimiz  goller basitçeydi. İyi savunma yapıyor dediğimiz Bursaspor’umuza  nazar deydi. Rakibin hedefi şampiyonluk bizim hedefimiz  borçları azaltmak olunca  bu kadro ile  bu sonuçlara üzülmemek  lazım. Kalan beş maçta alınacak  puanlar bizim ikinci yarıdaki  stres düzeyimizi belirleyecek…