Anatomi canlıların yapısını inceleyen bilim dalıdır.
Patolojik anatomi bu yapıları bozan hastalık veya etkenlerin sebep olduğu sonuçları inceler.
Geçtiğimiz pazar günü şahit olduğumuz istifa ülkenin en önemli  ve stratejik makamlarının birinde oturan kişi tarafından verilince buna
orantılı olarak yansımaları da o kadar büyük oldu.
İstifa müessesesi her makam ve görev  için her zaman  bir  haktır.
Ama bir istifanın esası/ gerekçesi olduğu kadar  usulü/yöntemi de önemlidir.
Özellikle belli ağırlıkları olan makamları işgal eden kişiler buralarayakışan şekilde bunu yapmak zorunda ki  bir kişi o makama laik olup olmadığını sadece görev süresince değil, istifa ederken de bunu belli eder.

Buralar öyle makamlar  ki istifası da  yakışan şekilde olmalı.
Bu yaklaşım her şeyden önce istifa edilen makama saygıdır.
Öte yandan  bazı istifalar var ki içten içe kabul edilmemesi umuduyla mealen yapılır veya alt üst anlaşmalı güven tazeleme amaçlı verilir.
Önceki hafta sonu yaşanan istifanın perde arkasına girmeye gerek yok.
Önemli olan ortaya çıkan sonuçtur.
Bu istifa özünde doğru, ancak  usulen patolojik, anomalili bir istifa olmuştur.
İstifanın yansımalarına gelince;
Ekonomide özellikle para piyasalarında oluşan olumlu rüzgar kimseyi yanıltmasın.
Buralarda çok dramatik değişiklikler beklemek fazla iyimserlik olur. Zira ekonominin durumu kişilere bağlı olacak kadar sığ ve hafife alınacak seviyede değil.
Sorunlar yapısal ve derin kurumsal bozulmanın yansıması.
Son günlerde dövizdeki sert düşüş piyasaların reel karşılığından ziyade piyasa oyuncularının oluşan rüzgardan istifade etme neticesidir.

Dövizin aşağı yönlü hareketi sadece bu oyuncuların tekrar sıçrama yapmadan önce  daha fazla kar etmek için dövizin en dip noktasını bulma arayışından başka  bir şey değildir.
Bu arayışlar 19 kasım'a kadar devam eder.
Bu tarihte yeni hazine bakanı açıklama yapacağını söyledi.
Beklenti faizlerin arttırılması ki üst iradenin şiddetle karşı koymayaçalışmasına rağmen bu saatten sonra merak edilen artışın ne kadar olacağıdır
Piyasa koşullarına göre beklenti artışın yüksek olması yönünde ancak bu beklentiler çok abartılı yüksek açıklanması belli sebeplerden
dolayı çok mümkün olmayacak.
Ama diğer yandan dövizin bu seviyelere düşmesi daha önce birilerinin
çağırısına uyup döviz bozdurma hatasına düşürek büyük zararlara uğrayanlar için zararlarını telafi etme fırsatı sunmuştur aynı zamanda.
Yani döviz 19 kasım sonrası kısa sürede yine gördüğü seviyelere geri döner.
Çünkü dediğimiz gibi bu alanda istifadan sonra esen olumlu hava sadece bazı çevrelerin kar satışlarından meydana gelen bir düşüştür.
Bu düşük seviyelerin kalıcı olabilmesine   ciddi yapısal ekonomik sıkıntılar  izin vermeyecektir.
Amacımız ekonomi hakkında ahkam kesmek değil, ki zaten asgari ekonomi genel kültürüne  sahip herkes  bu konuların farkındadır.
Sonuç olarak ülke açısından bu istifa son derece hayırlı olmuştur ama yapılma şekli işgal edilen makama yakışmamıştır.
Diğer yandan istifayı kabul eden üst  irade de bu istifayı kabul etmekle daha doğrusu  kamuoyundan gelen  tepkilere paralel olarak kabul etmek zorunda kalmakla doğru karar almasına rağmen kendi açısından bunu yapması başka sıkıntılara sebep olacağını hafta içimdepaylaşmıştık.
Yani damat açısından istifa esasta doğru usulde  patolojik olmuş. Kayınpeder açısından tam tersi; usulde doğru esasta yanlış olmuştur. Ne demek istediğimizi ileride yaşayıp göreceğiz.O zaman tekrar yazarız.