İnternette gezinirken Prof. Dr. Tanju Sürmeli’nin, “Çocukların beyin ve vücutları için daha sağlıklı seçimler yaparak, onların gelişimlerini destekleyebiliriz” diye bir açıklamasına denk geldim.

Sürmeli, açıklamasında ebeveynlere bu konuda çok iş düştüğünü söylüyor ve hazır gıdanın ne kadar zararlı olduğunun altını çiziyordu.

Çocukların marketlerdeki hazır ürünlere alıştırılması ne kadar doğru geliyor ailelere bilemiyorum ama bu konuda devlet destekli özel bir bilgilendirme şart.

(Bilgilendirme yapılıyorsa da işe yaramamış…)

Çevremdeki çocukların rengarenk şekerlemeleri gördükten sonra coşkuya geldiğine şahit olmak her zaman üzmüştür beni.

Kapitalizmin o şekerleme ve çikolataları zararlı kimya ürünü oyuncaklarla birlikte tek paket haline getirerek piyasaya sürmesi ise mideleri bulandırmakta.

Her türlü zehirliyorlar…

Tabi ailelerin de çocuklara sus payı olarak bu ürünleri satın alması ‘canavar’ı besliyor.

Fastfood bağımlılığının revaçta olduğu günümüzde ölüm kuyrukları asla bitmez, renkli kutulara sıkıştırılmış obezite fişeklerini evlere sokmayarak, toplum adına yararlı bir adım atabiliriz belki de…

Evlerinizde hazırlayacağınız sağlıklı yiyeceklerle evladınızın hayatını kurtarabilir ve bir yanlışı doğru olana gebe bırakabilirsiniz.

Eğlenceli etkinlikler eşliğinde yararlı besinlere alışacak olan çocuklar, sağlıklı toplum yapısının temelini atacak anne-babalar olacaklar gün geldiğinde.

..Ve bu sağlık zinciri Allah’ın yarattığı insanoğlunun geleceğini kurtaracak belki de!

Atomu parçalarcasına bir sonuca vardığımı düşünebilirsiniz ancak durum bu kadar korkunç, zafere giden yol da oldukça basit işte…

Bu konuda özellikle annelerimize çok iş düşmekte efendim.

Sağlıklı yarınlarınız olsun!