Üç ay önce başlayan maraton, 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerle son buldu.

Bu süreçte tüm belediye başkan ve muhtar adayları her gün projelerini anlattı, vaatlerini sundu ve halktan oy istedi.

Şimdi vakit artık icraat vakti!

Vatandaş Hattı köşe yazarı olarak her gün sayfamda vatandaşlardan gelen şikayet, talep ve önerilere yer veriyorum…

Ve bugün sözü her daim olduğu gibi yine vatandaşa bırakıyorum:

İşte istekler ve beklentiler…

 ***

Belediye başkanlarının mahalle sakinleriyle daha yakinen ilgilenmelerini bekliyoruz

Bursa’nın kalbinde bulunan İntizam Mahallesi’nde ikamet ediyorum ve de Mahalle Başkanlığını yürütüyorum. Öncelikle; yeniden güven tazeleyen veya ilk kez seçilerek göreve başlayan tüm belediye başkan ve muhtarları tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Osmangazi Belediyesi Başkanımız Mustafa Dündar’dan ve de muhtarımızdan, İntizam Mahallesi adına, çocukların rahat oynayabileceği bir park, kadınların toplanıp etkinlik yapacağı bir yer istiyorum.

Artı belediye başkanlarının mahalle sakinleriyle daha yakinen ilgilenmelerini bekliyoruz.

Ayrıca Altıparmak Caddesi üzerinde bulunan Kent Foto önü ve de o güzergah üzerindeki caddenin kaldırımlarının yeninden düzenlenmesini önemle rica ediyorum. Çünkü bahsettiğim yerlerde, çok sayıda insan düşüyor ve kırık olayları yaşıyor… Saygılar…

Kamuran ALTABAN

İnzitam Mahallesi Başkanı

 ***

Seçilenlere hayırlı olsun

 Osmangazi/Yıldırım’ın tam kesiştiği yer olan Setbaşı’nda oturuyorum…

Ara sokaklardaki yolların hali harap, çukurlar, yanlış park etmiş araçlar, dar kaldırımlarda yürümeyi zorlaştıran çöp bidonları…

Ana yoldaki kaldırımlardaki taşların biri sağa diğeri sola kaymış…

İşe giderken 400 metre engelli parkurda yürür misali bir tarafımızı kırmadan yürüyoruz…

Seçilen yeni belediye başkanı ve muhtarlarımızın yeni dönemleri hayırlı olsun…

Saygılar

Yeliz ÜRE

 ***

Sokak hayvanları köyü istiyoruz çünkü bu dünya hepimizin

Her canlının yaşama hakkına saygı duyuyor, yaşayan her canlıya sahip çıkıyoruz ve her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olmaya çalışıyoruz.

Belediyelerden beklentimiz, sokakta yaşam mücadelesi veren tüm dostlarımıza daha çok hizmet etmesi ve daha çok değer vermesi yönündedir.

Çünkü bizler tüm canları önemsiyoruz. Ayrıca başkanlardan minik dostlarımıza tedavi, ilaçlama ve kısırlaştırma işlemlerinin yanı sıra konforlu bir konaklama hizmeti sunacak yerler istiyoruz. Örneğin ‘Sokak Hayvanları Köyü’ adı altında bir yer yapılabilir.

İNSANLAR SÖMÜRÜLMEMELİ

Ayrıca bilerinin artık paranın kolay kazanılan bir şey olmadığını, veteriner hekimlerine ve odalarına ciddi ciddi bildirmeleri gerekiyor.

Ağızdan kolayca çıkan ve istenilen o miktarlar için gece gündüz çalışan insanlar var. Vicdanı rahatsız oldu ve el uzattı diye, insanlar hunharca sömürülmemeli.

Mağdur can görünce gözüne bakıp “Özür dilerim… Sana imkansızlıktan dolayı elimi uzatamıyorum” demek zorunda kalmamalı sessiz canlara yardım etmek isteyenler.

Ve ne yazık ki günümüzde sıkça rastlanan tablolar bunlar. Gittikçe de her şey daha da zorlaşıyor… Ve biz artık zorlaştıran değil, tüm canlıların yaşam standardını kolaylaştıran başkanlar istiyoruz.

Saygılar

Vildan Elçin ŞENKAYA

DAYANIŞMA Hayvan Hakları Federasyonu Bursa Temsilcisi, Bursa İl Danışmanı ve Bursa Hayvanları Koruma Yaşatma ve Barındırma Derneği Başkanı

***

Timsah Arena’nın bitmesini bekliyorum

Bir Bursaspor kongre üyesi olarak, Timsah Arena’nın bitmesini bekliyorum. Lütfen başladıkları işi bitirsinler. Bursa’mıza bu durum hiç ama hiç yakışmıyor. Teşekkürler…

Merih AYDER