30 bin nüfuslu Çiftehavuzlar Mahallemizin bana göre en büyük sıkıntısı uyuşturucu. Bu hususta yeni Emniyet Müdürümüz Osman Ak, uyuşturucuyla ilgili gerçekten çok, olağanüstü güzel işler yapmaya çalışıyor. Sürekli olarak bu işe bulaşmış insanları an an takipteler. İhbar anında polisler geliyor ve gerektiği zaman, gerekli müdahaleyi yapıyor ve güzel sonuçlar elde ediliyor.

ADINI DAHİ BİLMİYORDUM!

Örneğin, bonzai illetinin ne olduğunu 2014 yılında muhtar olduktan sonra öğrendim. Daha önce adını dahi duymamıştım! Ve duymadığım şeyle yüzleşmiş oldum ve mücadeleye başladık. Açıkçası bu mücadele de bugüne kadar gayet iyi sürdü ancak her ne kadar uyuşturucu alan kişi sayısı ilerlemese de, bir türlü gerilemedi. Bu yüzden bu mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle olacağına inanmıyorum artık.

AİLE FAKTÖRÜ ÖNEMLİ

Bu sebeple ailelerle işbirliği yapılması gerektiğine inanıyorum. Ailelerin sürekli olarak, çocuklarının hal ve hareketlerine, tüm yaşantısına pür dikkat olmalılar ve en ufak bir terslikte müdahale etmeliler. Çünkü aile faktörü bu mücadelede en önemli faktörlerden biri. Aile ne kadar çabuk fark eder ve mücadeleye başlar ve başlatırsa, o kadar hızlı ve kesin sonuca varılabilir.

KULLANIM YAŞI 15-20 ARASI

Üzücü bir gerçek ki uyuşturucudaki yaş sınırı 12’ye kadar düştü. Öyle görüyoruz ki en çok kullanım arası 15-20 arası. 20 yaşından sonra uyuşturucuya başlayan pek duymadım. Uyuşturucu da çok ucuza temin edilince, 30 bin nüfuslu mahallemizin orta veya az gelirli vatandaşlardan oluşmuş olmasının önemi kalmıyor… Çocuklar ölümcül zehre rahatça sahip olabiliyor.

DÜN VAR OLANLAR, BUGÜN YOKLAR!

Kesinlikle Emniyet Müdürümüz Osman Ak’ın gelmesiyle ortam rahatladı. Her sokakta, her yerde var olanlar bugün ortalıkta yoklar. Ancak yine de satış ve temin, gizli kapaklı hâlâ devam ediyor. Buna rağmen elbette ki olup biten gözden kaçmıyor veya esnaf ya da mahalle sakinlerinden haberler geliyor ve ilgilenmemiz söyleniyor.

ELİMİZDEN GELDİĞİNCE BİLDİRİYORUZ

Bizler de Emniyet Müdürlüğü’nün WhatsApp hattına (bazen fotoğraflı olarak) yer ve mekanları elimizden geldiğince bildiriyoruz fakat yine de yetemiyoruz. Emniyet Müdürlüğümüzden ricamız mahallemizi sıkı denetim altına almaları ve çocuklarımızı bu beladan kurtarmalarıdır.

Osmangazi Belediyemizden bazı taleplerimiz var

Çiftehavuzlar Mahallemiz şu an kentsel dönüşüm bölgesi konumunda. Ancak maalesef ki vatandaş ve belediye bir türlü tatlı bir sonuca varamadılar. İnşallah ileride varacaklar. Buna içten inanıyoruz. Ayrıca mahallemizde işsizimiz, fakir fukaramız bol! Ve bu sosyoekonomik sıkıntılar çiftleri boşanmalara kadar sürüklüyor. Mevcut olan bu sıkıntılarımızın çözülmesi için belediyemizden destek istiyoruz.

ÇALIŞMALAR BİR AN EVVEL BİTSİN

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi yol boyunda (Beşyol’un çıkışında) alt ve üst geçit yapıyor. Bu çalışmanın bir an evvel bitmesini istiyoruz. Çünkü bitiği takdirde hem mahalle hem de trafik rahatlayacak. Biliyoruz ki belediyelerimiz ellerinden geleni yapıyorlar. Belki birkaç gün gecikmeler söz konusu olabiliyor. Ancak bazen işte tam da bu gecikmeler ciddi sorunlar yaratabiliyor…

UEDAŞ’TAN RİCAMIZDIR

Aynı şekilde UEDAŞ’tan da ricamız var. Başladığınız bir hizmeti zamanında sonlandırmanızı istiyoruz. Çünkü özellikle bizim mahallemizde başlanan gerek tellerin, gerekse direklerin yenilenmesi oldukça uzun sürdü. Doğal olarak yenileme esnasında yapılan kazıların artık sonlandırılmasını rica önemle arz ediyoruz. 

BEŞ MUHTAR BİR OTOBÜS TALEP ETTİK AMA…

Son olarak da ulaşıma değinmek istiyorum. Beş mahalle muhtarı olarak (Çiftehavuzlar, Alemdar, Sırameşeler, Fatih ve Çirişhane) ortak dilekçe ile Dörtçelik Hastanesi’ne gidecek otobüs talebinde bulunduk ama istediğimiz nedense olmadı ve bu konuyu henüz sonuçlandıramadık.   

DUY BİZİ BURULAŞ

BURULAŞ’tan, mahallemizden çıkıp Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne gidecek bir otobüs talep ediyoruz. Ve de mahalleme birkaç tane otobüs durağı istiyorum. Çünkü halk bir otobüs tabelasının altında araç bekliyor.

OTOBÜS DURAĞI İSTİYORUZ

Halbuki yağmuru-kışı var, yaşlısı-genci var, hamilesi-hastası var. Ve bu insanlar beklerken, doğal olarak oturacak yer arıyorlar. Dolayısıyla önemle ve acil olarak mahallemize otobüs durağı istiyoruz. İsteklerimiz değerlendirilip yerine getirilirse çok memnun oluruz. Şimdiden teşekkür ederim.

 Saygılarımla

Çiftehavuzlar Mahalle Muhtarı

Mahir Albayrak

 Muhteşem esere muhteşem açılış

 Orhangazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bal-Göç Sosyal Tesisleri düzenlenen görkemli bir törenle hizmete girdi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bal-Göç Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı Mustafa Kaya, MHP İlçe Başkanı Necati Güneş, DP İlçe Başkanı Baki Bekar, ilçedeki tüm sivil toplum örgüt temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve Bal-Göç üyelerinin katıldığı törende Bal-Göç Yöneticileri sosyal tesis binasının kazandırılmasından dolayı Başkan Neşet Çağlayan’a teşekkür etti. Hayırlı olmasını canı gönülden dilerim.

Yunusemre Mahalle Muhtarı

Sevinç MUTLU