Özkan YILDIRIM

Öncelikle Ercan Muhtarım bizleri konuk edip misafir ettiğimiz için teşekkür etmek istiyorum. Ercan Uysal kimdir sizi tanıyarak  isterseniz röportajımıza başlayalım sonrasında elbette sorularımız da olacak.

Bana, mahallemize  öncelik böylesine güzel bir fırsat sunduğunuz buralara kadar gelip röportaj gerçekleştirdiğiniz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Ercan Uysal 1977 Diyarbakır doğumluyum. 1981 yılında ailecek buraya geldik, biz 18 kardeşiz. 80'e yakın yeğenim var, işimin dışında hem Mobilya hem de inşaat sektörü ile uğraşıyoruz. Muhtarlık işine girdiğim için pek diğer mobilya ve inşaat sektörü ile uğraşamıyorum. İnegöl  Kemalpaşa Mahallesi'nde inşaatlarımız var bunun yanı sıra İnegöl’ün  hangi sokağına bakarsanız bakın Uysallar İnşaat olarak İnşaatlarımızı görürsünüz.

MAHALLEMİZİN ADI ERTUĞRULGAZİ OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

Peki Ercan Muhtarım muhtar olma süreciniz  nasıl gelişti?

Benden önce bir ağabeyimiz vardı muhtar olarak mahallemizde bazı nedenlerden dolayı olaylardan dolayı muhtarlıktan ayrıldı. Ben onun azasıydım mahallemizin  nüfusu kalabalık olduğu için başka bir aza beceremeyeceğinden onun yerine muhtar oldum. 2019 seçimlerine kadar 3 buçuk yıl kadar muhtarlık yaptım ,sonrasında 2019 seçimlerinde 7 aday vardı, benim niyetim yoktu aslında. Adayla  baktım mahallemize iş yapacak anlamda biri olmadığı için ben de aday oldum ve halkımızın insanlarımızın da desteğiyle verdikleri oylarla 700  oy farkla  muhtarlığı kazandım . O zamandan bu zamanlara işte mahallemiz için halkımız için çalışıyoruz. Eskiden bizim ailemizin adı Üçevler'di yaklaşık 4-5 sene kadar evvel ismi Ertuğrul Gazi olarak değişti.

ALİNUR AKTAŞ BAMBAŞKA BİR İNSAN

Muhtarım  toplamda 5 buçuk senedir görevdesiniz, bu süreçte Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde neler değişti? Ne gibi hizmetlerin gelmesini sağladınız?

Ben 25 yıldır, İnegöl'de siyasetin içerisindeyim. AK Parti delegeliği de yaptım. Bir çok kişiyle arkadaşlıklar, dostluklar kurdum. Daha önceleri Alinur başkanımızla  İnegöl'de çok güzel çalışmalar yaptık gerçekten samimi gelmiş geçmiş bütün başkanlar arasında naçizane fikrim olarak söylüyorum en  iyi başkan Alinur  başkanımızdı. Neden diye soracak olursanız. Pazar günleri ev ev gezer, düğün düğün gezer roman vatandaşlarımızın bile düğünlerine gider iyi dileklerini sunar, herkesin halini hatrını sorardı. Her şeyin, her kişinin ,her hizmetin takibini yapardı. Ne isteğin varsa ne eksiğin varsa destek istersen Alinur  başkanım  her zaman destek sağlar elinden geldiğince destek olurdu. Alper başkanımıza bakacak olursak, maalesef aynı  enerjiyi kendisinde göremediğimizi söyleyebilirim.

İNEGÖL KEMALPAŞA’DAN İBARET DEĞİL

Belli başlı hizmetler yapıyor elbette o da ama işte genelde  İnegöl'de Kemalpaşa mahallesine yatırımları gerçekleştiriyor ama sadece İnegöl  Kemalpaşa Mahallesinden ibaret değil ki. İnegöl'de 21 Merkez Mahalle 96 tane de kırsal Mahalle köy var mutlaka verilen bu  hizmetlerde Adalet sağlanmalı bütün mahallelere köylere hizmet sunulmalıdır. Tabii ulaşmakla da ilgili belediye hizmetlerimize almakta da ilgili maalesef sıkıntı yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde gece 2 buçukta Bursa Büyükşehir Belediye başkanımıza bir şey sorduğumda bana mesajla geri dönüş sağladı, o saatte.

MINTIKACI DAHİ GETİREMEDİK

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

Bu tür davranışları görüyoruz ya Alinur Başkanımızla ilgili ama maalesef işte dediğim gibi burada iletişimle ilgili olsun hizmet alımı ile alakalı olsun bir türlü  iletişime geçemiyoruz. Mahallemiz çöplük içerisinde bir mıntıkacı bile kazandıramadık mahallemize. Bir mıntıkacı getiremedik. Benim mahallemde 2 tane çocuk  parkı var onlar da eski zamanlarda eski dönemlerde yapılmış mahallemizin birçok yerinde boş  alanlarla  ilgili sıkıntı olmamasına rağmen bu alanlara çocuk parkı yaptıramıyoruz.

İLGİ GÖREMİYORUZ, HİZMET ALAMIYORUZ..!!

Bizim bir Kozluca yolu var Hamzabey'e, Yenişehir'e giden oradan geçiyor oraya bir çözüm bulamadık bir üst geçit ya da alt geçit yaptıramadık. Orada çok fazla trafik kazaları oluyor. Benim mahallemde sanayi ve kooperatifçi iç içe. Olmaz,  imar dışı evler çarpık yapılaşma gittikçe yayılıyor mutlaka buraların bir düzenlenmesi lazım. Biz  dil, din, ırk ayrımı yapmadan bu görevlere geldik mahallemizde %51 AK Parti'ye oy çıkıyorsa mutlaka bu hizmetlerinde gelmesi lazım ama  göremiyoruz. Hani Cumhurbaşkanımız diyor ya muhtar devletin temel taşlarından biridir diye.... İnegöl'de bu anlamda bir sıkıntı var. Şahsına kimseye bir şey söylemiyorum Alper Taban benim kardeşimdir, diğerleri kardeşimdir  ama biz siyasi olarak mahallemiz hizmet alamıyor. Eksikliklerimizi  Büyükşehir Belediye başkanıma ilettim anında ekipler geldi incelemeler yaptılar mahallemizin eksikliklerini ele aldılar yazdılar  gittiler hiçbir sıkıntımız yok Büyükşehir Belediyesi ile ilgili.

ERTUĞRULGAZİ HALKINA KARŞI ÇOK MAHCUBUM

Peki Ercan Muhtarım buradan Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarımıza halkımıza son olarak neler söylemek istersiniz?

Benim Ertuğrulgazi halkıma söyleyecek kelimem yok, onlara karşı çok mahcubum onlara  Sağlık Ocağı  sözü verdim bu Sağlık ocağını kendi cebimden yaptırıyorum. İnegöl Belediyesi'nin bir tane sağlık olacağımıza çivisi yok, hala devam ediyor halkıma verdiğim sözleri yerine getiremedim, bir Kur'an kursu sözüm vardı yine bu Kur'an kursunu  yaparken de halkımızla birlikte 600 bin lira para verdik. Sonuçta Koskocaman bir mahalle hangi yeşil alana park yapacaksın, hangi yolu yapacaksın kendi imkanlarınla. İnegöl'de maalesef şikayetimiz var. Son olarak buradan başta Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde yaşayan sakinlerimiz olmak üzere İnegöl'de yaşayan insanlarımıza bütün ülke genelinde yaşayan vatandaşlarımıza buradan tek tek  selamlarımı göndermek istiyorum esenlikler diliyorum.