Uludağ Enerji tarafından Hatay’da yaklaşık 3 ay önce hizmete açılan ‘Yaşam ve Gelişim Kampüsü projesinin tanıtım programı düzenleniyor. 

Bursa Uludağ Üniversitesi ile Panoffect’in destek sağladığı ve 2 yıl sürecek projeden 40 binden fazla vatandaşın da fayda sağlaması planlanıyor. 

WhatsApp Image 2023-11-02 at 14.37.08
Uludağ Enerji Ceo’su Sinan Öktem, proje hakkında bilgiler verirken, “14 kişilik ekibi deprem haberini alır almaz hemen harekete geçirdik. 26. saatte bizim ekibimiz buraya ulaştı ve yoğun bir şekilde burada çalışmaya başladı. 3 kişiyi de enkazdan canlı olarak çıkarabildik. Buradaki ekibimiz uzun bir süre çalıştı aynı zamanda çalışmaların yanında bir yardım seferberliği de yaptık. Oldukça kapsamlı bir liste oluşturduk. Şirketlerimizden tırlarımızı yönlendirdik. Ekiplerimiz bir yandan çalışırken bir yandan da böyle bir destek oluşturduk. 

WhatsApp Image 2023-11-02 at 14.39.20
İlk desteklerden sonra arkamızı dönüp gitmemiz lazım. Çünkü burada bir şekilde hayatın devam etmesi lazım. Biz o şekilde de kalıcı bir destek sunmak istedik. Burada Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve Panoffect ile beraber bir proje yaptık” ifadelerini kullandı. 

9 KONTEYNERLİ BİR ALAN DA ÇEŞİTLİ ATÖLYELER 

Projenin temel amacından bahseden Öktem, “Zaten belediyelerimiz bu tip uydu kentleri oluşturuyordu. Ama biz insanların kalacağı değil de başka türlü destek olabileceğimiz bir proje yapmak istedik. 9 konteynerli bu alana, kampüsü oluşturduk. Temel amacımız okul öncesi ve okul çağı çocuklarına oyun atölyesi sunmak ve kişisel gelişimine katkı sağlamak. Erkeklere yönelik çalışmalarımız da olacak. Meslek atölyelerimizde bulunuyor. Buradaki insanlarımıza psikolojik destek vermek amacıyla da bir grubumuz var. 2 yıl kadar devam edeceğini düşünüyoruz ve sonrasında da normal hayatın devreye gireceğini düşünüyoruz” dedi. 

WhatsApp Image 2023-11-02 at 14.37.08 (1)

Hayat kurtaran hastane çalışanları, sesleriyle mest etti Hayat kurtaran hastane çalışanları, sesleriyle mest etti

“HER HAFTA ULUDAĞ ÜNIVERSITESI’NDEN GELEN HOCA VE ÖĞRENCİLERİ DEĞİŞTİRİYORUZ”

Uludağ Enerji Kurumsal İletişim Direktörü Yusuf Ziya Yüce de, “Buradaki ihtiyaçların fazla olduğunu gördüğümüzde buraya yapmaya karar verdik. Şu ana kadar 4 bin 800’ün üzerinde insan yararlandı. Haftanın 6 günü buradan yararlanabiliyorlar. Uludağ Üniversitesi bir müfredat çerçevesinde eğitim veriyor. Her hafta Uludağ Üniversitesi’nden gelen hoca ve öğrencileri değiştiriyoruz. İhtiyacı olan malzemeleri alıyoruz. İhtiyacı olan herkes psikolojik destek alabiliyorlar. Bütün konteynerlerde klima var” şeklinde konuştu.

Kaynak: Bülten

Editör: Ezgi Özdaş