Bursa’da müziği seven bir grup muhtar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’ın desteğini alarak, güzel bir projeye imza atmış bulunmanın huzurunu ve keyfini yaşıyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Şube Müdürlüğü, Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası ile birlikte 6 ay önce Bursa’nın farklı ilçelerinden 20 muhtar, Şef Serkan Kıvız Hoca ve ekibiyle çalışmaya başladık.

26 EYLÜL’DE İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Çalgıcı Mektebi bölüm şefi Yavuz İbiş Bey’in katkıları ile geliştirilen projemizin ilk konserini, 26 Eylül’de Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzur evinde bulunan değerli büyüklerimiz önünde gerçekleştirdik. Önemle belirtmek isteriz ki sosyal sorumluluk projemizin kapısı, Bursa’nın merkez ve ilçe muhtarlarına olduğu gibi, müziğe gönül veren herkese kapısı sonuna kadar açık.  

İKİNCİSİ 15 EKİM’DE

Osmangazi, Yıldırım ve Gemlik Muhtarlarımızın katılım sağladığı projemizin 2. Konseri, 15 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilecek ve Bursa halkının beğenisine sunulacaktır.

BAŞKAN ALİNUR AKTAŞ’A ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Muhtarların yoğun ve stresli çalışma ortamlarından bir nebze uzaklaşıp, Türk Sanat Müziği ve Türkülerimiz eşliğinde stres attıkları bu güzel çalışma için desteklerini muhtarlarından esirgemeyen, taleplerimize her zaman olumlu yaklaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur AKTAŞ’a Bursa Muhtarları olarak çok teşekkür ediyoruz.

TÜM MÜZİKSEVENLERİ BEKLİYORUZ

15 Ekim 2018 tarihinde Saat 20:00’da Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğimiz konserimize tüm müzik severleri ve gönül dostlarımızı bekliyoruz.

Hatice TEMEL

Kuruçeşme Mahalle Muhtarı

TEŞEKKÜR PANOSU

Teşekkürler Işıl ARSLAN ÖNDER

Bursa medyasının usta kalemlerinden, uzun yıllar Doğan Haber Ajansı’nda görev yapan, en doğru haberi ulaştırmak için tozu dumana katan, şu anda Orhaneli Belediyesi’nde Basın Danışmanı olarak çalışan Işıl Arslan Önder’in nazik daveti üzerine mesai arkadaşım Fatma Aslan Kundakcı ile birlikte Orhaneli’ndeydik. Bu vesileyle güzelliği ve görkemliliği ile göz kamaştıran Sadağı Kanyonu’nu ve Orhaneli’nin tarifsiz görüntüsünü, tertemiz havasını iliklerimize kadar hissetme şansı bulduk.

KİMSE AĞLAMASIN!

Ve çok önemli bir açılışa eşlik etmenin tadını yaşadık. Bir zamanlar tayini çıkan, aşk acısı çeken, derdi olan hemen hemen herkes, belediyenin hemen üst tarafında bulunan taşın üstüne oturup ağlarmış öğrendik… Ve bu taşın adının AĞLAMA TAŞI olarak kayıtlara geçtiğini de… Nitekim yıllar sonra AĞLAMA TAŞI adına çok değerli eski milletvekili Faruk ANBARCIOĞLU şiir yazmış ve bugün AĞLAMA TAŞI olarak bilinen taş, artık Ağla‘ma’ (ağlamayın manasında)taşı olarak kabul görmüş.

HERKES MUTLU HERKES HUZURLU

Orhaneli’nde artık herkes mutlu, herkes huzurlu. 102 yaşındaki pazarda ceviz satan nineciğimiz gibi…

Tüm bu güzellikleri görmemize vesile olan Işıl Arslan Önder’e çok teşekkür ediyoruz.

Sevgilerle…

Sevinç ÇELEBİ

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sevinç ÇELEBİ,

1 Ekim 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Yıldırım Keyruvan Parkı Kaderine Terk Edilmiş Durumda!” başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.

Piremir Mahallesi Keyruvan Parkı bakım ve temizliği Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapılmıştır. 

Bilgilerinize sunarız.

 Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü