Kardemir Karabükspor’da yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin, yöneticileri hakkında Karabük cumhuriyet savcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Karabükspor için başlatılan bu operasyon tüm ülkeye yayılmalı. Önce İstanbul, sonra da Anadolu takımlarının son 20 senesi didik didik edilmeli.

Özellikle Süper Lig ve 1. Lig takımlarında yıllardan bu yana kulüplerin sıradan bir vatandaşın aklına bile getiremeyeceği milyonlarla ifade edilen transferler, kulüp borçlarına sebep olanlar için uykusuz günler başlıyor.

Türkiye liglerinde bu soruşturma geriye dönük ne kadar iner bilemem ama okuduğum kadarıyla yasal soruşturmalardan ilki geçen hafta Kardemir Karabükspor’da yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin, yöneticileri hakkında Karabük cumhuriyet savcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamındaki İddianamede ‘profesyonel bir futbol takımı kurnazca nasıl soyulur?’ durumunun yolları açık açık yer aldı.

-Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik

-Futbolcularla yapılan muvazaalı (Mutlak Muvazaa, kişilerin aslında hiçbir işlem yapmadıkları halde, yalnız üçüncü kişilere karşı bir işlem yapmış gibi görünmek için işlem yapmaları haline denir) sözleşmeler

-Bazı menajerlere verildiği ve hangi amaçla düzenlendiği tespit edilmeyen çekler

-Harcama belgesi olmadan deplasman gideri bahanesiyle, açıklamasıyla parayı tahsil ederek kendi uhdesine geçirmek

-Menajerlik lisansı ve menajerlik sıfatı olmadığı halde futbolculara yazılan çeklerin kendilerinin ciro edilmesi

-Menajerlerle yapılan muvazaalı sözleşmeler.

Cumhuriyet Savcılığı yukarıdaki iddialar nezdinde, ‘Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma’ ve ‘Resmi Belgede sahtecilik’ suçlarının birden farklı zaman diliminde zincirleme şekilde işlendiğinin sabit olduğundan kamu adına cezalandırılmasını talep etti.

Devlet sabırlıdır. Rahmetli babam “Oğlum devlet tavşanı kaplumbağa ile kovalar ve sonunda yine yakalayıp hesap sorar” derdi. Karabükspor için başlatılan operasyon tüm ülkeye yayılmalı. Önce İstanbul ve diğer Anadolu takımları sırayla son 20 yıl didik didik edilmeli.

Belki de soruşturma şaibeli futbol dünyasının ‘temizlenme başlangıcı’ olacak bir operasyon olur; sabırla bekliyoruz.

Kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı

Arkası gelir mi?