Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) son 4 sezondur ‘Temiz bir lig istiyoruz’ diye slogan üretiyor. Bizde diyoruz ki: Temiz bir lig isteyen kurum, içerisinde temiz kişiler barındırır.

Baktığımız zaman Federasyon başkanı Beşiktaşlı ve maça atanan hakem Beşiktaşlı… Hadi gelin de adil bir lig olmasına inanmamızı sağlayın.

Aksi takdirde ne inandırıcılığınız ne de güvenilirliğiniz kalmıyor.

Bu dakikadan sonra tabi ki size ‘Hakem değişsin’ diyemiyoruz, ancak “Adalet” sadece sokak ismi veya yazar adı olmasın bu ülkede.

Önce Beşiktaş kötü bir start veriyor lige. Bunun sorumlusu diğer kulüpler değildir.

Daha sonra bir bakıyorsunuz taraftar yasağı geliyor. Nedeni sorulduğunda olay çıkarıyorlar deniliyor.

Peki, son 10 yıla bir bakın bakalım İstanbul’daki maçlara; Bursaspor taraftarı kaç maçta olay çıkarmış?

Kendi renktaşının kafasını şişeyle yaran sizsiniz. Döner bıçağı, satır, sopa ile saldıran sizsiniz.

Sonra ‘Bursaspor taraftarı bizi 15 yıldır Bursa’ya sokmuyor’ diye ağlayan yine sizlersiniz.

Sayın Fikret Orman, siz aleni bir şekilde maç kazanmaya devam ettikçe ve Bursa camiasına düşmanlığınız sürdükçe ne iyi niyetinize inanırım, ne de samimiyetinize.

Baktığın zaman her türlü ayaklanmanın içerisinde Beşiktaş taraftarı var. Gezi olayları, Üniversite kavgaları vs…

Hiç birinde bir tane Bursaspor taraftarı gösteremezsiniz! Ben gösteririm, misal şehit cenazelerinde, 15 Temmuz olaylarında vs.Vatana karşı yapılmış ne olursa olsun dimdik ayakta duran bir camiaya bu yaklaşım yakışmıyor.

Acilen bu hatanızdan vazgeçin ve ligin ikinci yarısında Bursa’da oynanacak maçta ola ki şampiyonluğa koşacakken taraftarınız olmadan Timsah Arena’ya çıkmak sizi sekteye uğratacaktır. Zira o maçta Mete Kalkavan da olmayacak. Biz temiz bir lig istiyoruz derken taraftarsız bir ligden bahsetmedik. Sahada ve kapalı kapılar ardında iş dönmeyen bir lig istiyoruz. Bursaspor takımına bir sözüm var. Sen o sahaya eksik çıkmayacaksın merak etme. Karşında 12 kişi varsa arkanda milyonlarca Anadolu taraftarı var. Çık formanın hakkını ver, senden şampiyonluk bekleyen yok, savaş!