26 Ocak 2019 tarihinde, saat 18.45 sıralarında ağabeyimi sinir krizi ve nefes darlığı sonucu Bursa Tophane’deki Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi’ne götürdük. Sıra verildi ancak hastanın durumu ortada olmasına rağmen ne yazık ki hemen muayeneye alınmadık. Ardından da tam içeriye girdik derken, “Başka birime götürün” dediler…

GERİ GÖNDERİLDİK

Sesimizi çıkarmadan söylenen yere götürdük. Ancak bu kez de  yine geldiğimiz yere geri gönderildik. Ve de bu kez orada çalışan nöbetçi hemşirenin hakaretlerine maruz kaldık.

ACİL HEMŞİRESİ REST ÇEKTİ

Öyle ki akla zarar cümleler sarf edildi. Örneğin, “Her gün sizin gibi hayvanlarla uğraşıyorum” ötesine dilim bile dönmüyor şimdi. Belli ki kendi kendini gaza getiren hemşire bu kez de ağabeyimle ilgilenmeyeceğini, gerekli serumu takmayacağını söyleyerek masaya vurmaya başladı! “Ne yaparsanız yapın, umurumda bile değil. Takmıyorum bu serumu o kadar” dedi.

BAŞKA HASTANEYE GİTMEK ZORUNDA KALDIK

Biz de ardından hemşire bize tedavi uygulamadığı için geldiğimiz vaziyette acilden çıkıp başka hastaneye gitmek zorunda kaldık. O akşam nöbetçi hemşirenin adı D.Y. (dişlerinde de telleri var).

AĞABEYİM ÖLEBİLİRDİ DE!

Sözün özü; yakıştıramadık! Kameralar varsa söz konusu günün incelenmesini rica ediyoruz. Çünkü hiçbir sağlıkçının, hiçbir hastaya bu şekilde davranmaya hakkı olmadığı gibi hoş da değil. Ağabeyim orada nefessiz kalarak, Allah korusun ölebilirdi de. Bu hemşireden kesinlikle şikayetçiyim. Ve de hastalara bu denli saygısızca davranan kişilerin de bu mesleği kesinlikle yapmaması gerektiği inancındayım. Gereğinin yapılmasını rica ediyorum.

 Adının verilmesini istemeyen bir okur

 ***

İstemediğimiz halde inşaata devam ediliyor

Değerli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri. Bursa’nın Harmancık ilçesi, Tavşanlı Caddesi üzerine ana yolun hemen bitişiğine, 28 Ocak 2019 tarihi itibariyle, hiç gereği olmadığı halde ve de hiçbir şekilde mahalle sakinlerinin görüşü alınmadan (25 metre üzerinde, 25 metre altında, 100 metre yanında, faal mahalle fırınları olmasına rağmen) yeni mahalle fırını inşaatı başlamıştır.

YASAL VE DE GÜVENLİ Mİ?

Büyükşehir yasalarını tam olarak bilmemekle birlikte, yapılan inşaatın hem estetik hem de ekmek yapımı esnasında gelecek olan çocukların güvenlik zafiyetine sebebiyet verecek olması açısından uygun olmadığını düşünüyoruz. Olayı Harmancık Belediye Başkanlığı’na iletmemize rağmen, dikkate alınmayarak inşaat başlamıştır. Bu sebeple durumu ve düşüncemizi bir de siz çok kıymetli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na iletmek istedik. Sizlerden bu anlamda gereğinin acilen yapılmasını çok çok çok rica ediyoruz.

 Saygılarımızla

Mahalle Sakinleri

 ***

Acil müdahale istiyoruz

Sayın Büyükşehir Belediyesi. İkamet ettiğimiz Altınşehir Mahallesi’nde, 29 Eylül’de, UEDAŞ tarafından yapılan kazı çalışmasında hem asfalt hem de kaldırım açıldı. O gün bugün de ne bozulan (açılan) asfaltın ne de kaldırımın onarımı yapılmadı. Hal böyle olunca; bir yandan asfalt araç park etmeye engel olurken, kaldırım ise engelli vatandaşlar için tehlike arz ediyor.

ÜMİDİMİZ BÜYÜKŞEHİR’DE

Bunca ay hiç kimse durumumuzla ilgilenmediğinden dolayı ben de gittim ve Büyükşehir Belediyesi beyaz masaya dilekçe doldurdum. Ancak verdiğim dilekçeye de ne bir dönüş oldu ne de işlem yapıldı. Altınşehir Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar olarak bu anlamda ciddi zorluk yaşadığımızdan dolayı sizlerden bir an önce gereğinin yapılması anlamında bir yaptırım istiyoruz. Özetle ümidimiz sizde.

Saygılarımızla

İlhan TAYDAŞ

***

İnegöl’ün farkı ne?  

Bilenler bilir. İnegöl-Bursa arası 45 km. Ancak metro istasyonunu hesaba katarsak bu mesafe son yıllarda oldukça azaldı. Dolayısıyla İnegöl Bursa’ya bu kadar yakınlaşmışken,  yolcu ücretinin hâlâ yüksek tutulması tutarsızlıktan öte değildir. Çünkü İnegöl’e (hem de Bursa Belediyesi’ne de bağlı olduğu halde) günümüzde 9 TL yol ücreti alınmaya devam ediyor. Dolayısıyla İnegöl’den Kestel’e ulaşabilmek adına vatandaş 9 TL veriliyor ama Kestel’den Nilüfer’e vs. (İnegöl’e nazaran iki üç kat yol kat edilirken) metroyla 2,5 TL kadar ücretle gidiliyor. Bu sebeple sormak istiyorum: İnegöl’ün farkı ne ki yolcudan daha yüksek ücret talep ediliyor?

ADALETSİZLİĞE SON VERİLMELİ  

Ve bu bana ve bu yolu gitmek zorunda olan herkese göre (eğer gerçekten söz konusu hizmet vermek ise) çok yanlış bir uygulama. Sonra da bir sürü yol yaptık deniliyor. İstediğiniz kadar yol yapılsın, ücret bu kadar yüksek olursa yolun bir anlamı kalmıyor! Anlattıklarımı bir örnekle sabitlemek gerekirse; Geçen yıl Bursa’dan-Gemlik’e gitmek için 4 TL ödedim, akabinde Bursa’dan-İnegöl’e varmak için de 9 TL. Halbuki aradaki fark hemen hemen aynı. Çünkü ikisi de 25-30 dakika sürüyor. Bu adaletsizliğe bir son verilmesini, ulaşım fiyatlarında bir düzenleme yapılmasını önemle rica ediyorum.

Saygılarımla

Özlem BAL

***

(üzerine ‘TEMSİLİ FOTO’ yazılsın lütfen)

Sürekli kırılan basket potası istemiyoruz!

Esentepe Mahallesi’nin Gaye Sokağı’nda bulunan basket sahasındaki basket potalarının bir tanesinin potası yaklaşık bir yıldır kırık. Bu durumu defalarca yazdık ve bildirdik. Ancak her seferinde gelip bir punta atıp gittiler. Bilinmesini isterim ki ben ne aramaya ne de yazmaya bıkmam. Basket potası kırıldıkça yazar dururum. Ancak mesele bu değil… Mümkünse bu potanın çemberini değiştirin. Çünkü bugün kaynattığınız çember yarın kırılıyor.

KALICI ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Bir de saha yeni yapıldı. Yaklaşık bir sene oldu ama hâlâ 3’lük atış çizgileri çizilmedi. Bu sahayı Melisa Sitesi’nde oturan Bursasporlu yabancı basketbolcular, Esenkent Sitesi’nde oturan TOFAŞ ve Bursa yıldızları takımının genç oyuncuları da kullanıyor. Bu yüzden biraz daha önem rica ediyoruz ve de kalıcı çözüm bekliyoruz.

Saygılarımla

Adını vermek istemeyen bir okur

***

Başıboş dolaşan köpeklerden korkuyoruz

Nilüfer İlçesi 100. Yıl Mahallesi’nde sürü halinde dolaşan köpekler, okula giden-dönen çocuklarımızı korkutuyorlar. Hava soğuk, hayvanlar da aç olduğu için gelen geçen herkese havlayıp, ellerindeki çanta/poşetlere doğru hamle yapıyorlar. Yetişkin insanların bile tedirgin olduğu bu durumda, bir de okuldan eve tek başına dönen çocukların ne kadar korktuğu ve tehlikede olduğu aşikardır. Herhangi bir saldırı olmadan, çocuklarımız zarar görmeden bu sorunun acilen çözülmesini istiyoruz.

  1. Yıl sakinleri

***

‘Logolu’ minibüs şikayeti...

25 Ocak 2019 tarihinde, Bilginler Caddesi sonunda Özhan Market önündeki trafik lambalarında (Çalı Bursa ayırımı) 16 NİS… plakalı aracın şoförü durduk yerde camı açıp küfür etmeye başladı. Oysaki ne bir trafik ihlali vardı ne de bir sollama veya sağlama söz konusuydu. İki araç da trafik lambasında duruyordu. Ancak söz konusu şoför küfür edip ve kaldırımlara çıkıp yoluna öyle devam etti. Özetle; “Yahu ne yaptım ben sana da küfür ediyorsun!” diyene kadar da uçtu gitti!

HANGİ HAKLA!?

Şimdi soruyorum yetkililere. Bu aracı kullanan belediye şoförü ne hakla camı açıp küfür edebiliyor. Belediye logosunu taşıyan bir minibüs olduğu için şikayetimi köşeniz aracılığı ile Nilüfer Belediyesi’ne bildiriyorum. Nilüfer’liyim ve Nilüfer’de olmaktan mutluyum. Ancak bir kişi resmi kurumun aracını kullanıyorsa, o kişi hal ve hareketlerine normal sürücülerden çok daha fazla dikkat etmeli diye düşünüyorum. Gerekli uyarıların yapılmasını önemle arz ediyorum.

Saygılar

Turgay ERKEN