1. haftası geride kalan TFF Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu’nda liderlik koltuğunda namağlup tek takım Galatasaray yer alıyor.

19 puan toplayan sarı kırmızılılar lige yeni transferleriyle beraber fırtına gibi başladı.

Sırasıyla Kayseri, Osmanlı, Sivas, Antalya (berabere), Kasımpaşa, Bursaspor,Karabük maçlarını oynayan Cimbom, 9.hafta da Fenerbahçe’yle hem ilk derbisini hem de Bursaspor karşılaşması dışında çok sert ilk maçını oynayacak. Galatasaray için tek handikap iyi bir takıma karşı oynamamış olması.

Antalya maçında zorlandılar, Bursa maçında 1-0 gerideyken Bursaspor’un ciddi hatasıyla 2-1 galip geldiler. Yine de ligin zirvesinde olmaları ve iyi futbol oynamaları kendisini bekleyen zor takımları düşündürüyor.

Şampiyonlar Ligi’nde ikide iki yaparak destan yazan kara kartal ise ligde panik havasında. Çok detaylı olarak incelenmesine gerek duymadan, Beşiktaş için telaşlı bir takım görüntüsünde diyebiliriz. Şenol Güneş’in Fenerbahçe derbisindeki tavrı, takımdaki futbolcuların, Quaresma başta olmak üzere, çok ciddi hatalar ve kırmızı kartla oyun dışı kalmaları panik havasını tesciller nitelikte.

Halbuki son 2 sezonun şampiyon apoletine sahip olan siyah beyazlılarla nereye kadar gidilir bilinmez fakat şu bir gerçek ki artık rakipleri Başakşehir değil ve onları da panikleten belki de bu düşünce.

 

Fenerbahçe ne yaptığını bilmiyor. Büyük maçlar size mutluluk verir şampiyon yapmaz. Git Akhisar’a yenil sonra ‘şampiyon olacağım’ de. Bu iş artık çok zor. Lider Galatasaray’la 8 puan fark var ve 9.haftada deplasmana gidiyorsun. Türk Telekom Arena’da berabere bile kalsa o iş artık bitti. Mutlak galip gelmesi gerekiyor. Fenerbahçe’nin ciddi anlamda zihinsel temizliğe ihtiyacı var. Aykut Kocaman doğrularının dışına çıkmıyor. Aziz Yıldırım kulübü bırakmıyor ve olan Fenerbahçe taraftarına oluyor. 7 hafta geçti 11 puan toplayıp toplamda 10 puan kaybeden sarı lacivertliler, toplasan iki 90 dakika iyi top oynamamıştır. Gelecek adına sarı kanaryadan umutsuzum en azından orta vadede, Mayıs kongresine kadar bu takım Şampiyonlar Ligi’ne kalma mücadelesi vermek zorunda.

Milli takımı yarın değerlendireceğim.

Saygılarımla…