Bursa Devlet Hastanesi’ne 27 Aralık’ta muayene sebebiyle gittiğimde polikliniklerin giriş katında kan alma bölümünde görevli, görevinin tam olarak ne olduğunu anlayamadığım (veznedar mı memur mu nedir bilinmez) kapıdan çıktığınızda sol taraftan numara alın dedi. İlk defa o hastaneye muayene için gelmiş biri olarak numara alınacak yeri bulamayınca doğal olarak bilgi almak istedim. Ancak bilgi yerine azar yedim.

İLETİŞİM HAKKINDA EĞİTİM ŞART

Yaşadığım bu mevzudan sonra iyice emin oldum ki, bence hastane çalışanlarına saygı, üslup ve iletişim hakkında seminerler düzenlenmeli ve de bu eğitimler dönem dönem tekrarlanmalı ve de denetlenmeli. Çünkü düzenleniyorsa da çok da işe yaramıyor anlaşılan… Gün içerisinde işim gereği ben de birçok insanla muhatap oluyorum ama hiç kimseyle bu şekilde bir diyalog içerisine girmiyorum. Mevzu insan olabilmekte… Yaşadıklarımı yetkili birimlerin dikkatine sunar, gerekli uyarıların yapılmasını rica ederim.

Saygılar  Nazan ŞENÖZ

 

***

Moloz ve çöp atıkları haftalardır duruyor!

 Birkaç kez gerek belediyeyi gerekse muhtarımızı bilgilendirmemize rağmen, Tahtalıköy çıkışından Kayapa göletine giden yolda çuvallar dolusu atık moloz haftalardır dökülmüş vaziyette durmaya devam ediyor.

DUYARSIZ İNSANLAR ÇEVREYİ KİRLETİYORLAR

Özellikle Bursa çevresindeki kırsal alanları duyarsız insanlar acımasızca kirletiyorlar. Buna rağmen belediye görevlileri maalesef buralarda görünmüyorlar. Megafonla uyarılar yapılarak cezalar uygulanırsa etkili olur düşüncesindeyim. Molozların bir an evvel kaldırılmasını istiyoruz.

Saygılar

Zeliha KESKİN

 ***

Bir kez olsun empati yapın!

Kış mevsiminin yine iyiden iyiye kapımızı çaldığı bu günlerde, bununla birlikte malumunuz çekeceğimiz çile de birçok konuda olduğu gibi yollarda yeniden kaçınılmaz oldu. Çünkü yağmurlu havalarda ıslanmamak için duraklara sığınan insanlar, belli ki durakların önünden yüksek hızla geçen kendini bilmez şoförler tarafından ne yazık ki her daim olduğu gibi yine ıslanmaktan kurtulamayacak ve mağdur olmaya devam edecek. Ve bu gerçek kışın daha başlangıcında olmamıza rağmen kendini ortaya koydu! Bunca yıl yaşam tecrübemden yola çıkarak şunu rahatça söylemeliyim ki ne yazık ki birçok konuda duyarlı olmayan vatandaşlar bu konuda da bugüne kadar pek hassasiyet göstermedi ve sadece kendisini düşündü. Bu söylediklerimin bir örneğini de yine birkaç gün önce bizzat kendim yaşadım ve sizin aracılığınızla kamuoyuyla paylaşmak istedim. Bir kişi dahi okuyup dikkate alsa bir faydası olur diye düşündüm…

İNSAN OLARAK İNSANLIKTAN UTANDIM

Söz konusu günde yine yağmur yağıyordu. Ve ben de birçok vatandaşla birlikte Hürriyet Mahallesi’ndeki otobüs durağında otobüs bekliyordum. Ancak her ne kadar ıslanmamak için durağa girmiş olsak da yine de ıslanmaktan kurtulamadık! Çünkü yağmurlu havaya ve durak önünden geçmelerine rağmen şoförler hiç mi hiç dikkatli davranmıyorlardı ve durağın önünden tüm hızıyla geçmekten de çekinmiyorlardı. Ve buna istinaden hemen yan tarafımda bulunan birkaç kız çocuğunun giydikleri açık renk pantolonlarının çamur içinde kaldığını gördüm ve bir insan olarak insanlıktan utandım… Sonra da manzarayı biraz dahi olsa aktarabilmek ve buna sebep olanları insanlığa davet etmek için bu görüntüleri aldım. Ben sadece araçların içinde olan kişileri vicdanlı olmaya ve de bir kez olsun empati yapmaya, durak önünden daha dikkatli geçmeye davet ediyorum. Ya da ‘El insaf’ diyorum ve başka da bir şey demiyorum.

Yeliz ÜRE

 ***

Derdimizi başkanlarımıza iletin lütfen!

Sevgili Sevinç Hanım, agazete’de size ayrılan sayfanızı hep okuyorum. Görüyorum ki okurlarınızın sorunlarının çözüme kavuşması için yardımcı oluyorsunuz. Bu yüzden belki bir çare bulunur ümidiyle sizden bir kez daha ‘sesimiz’ olmanızı rica ediyorum. Umarım beni kırmazsınız ve daha önce de köşenize taşıdığınız bir konuyu bir kez daha yayınlayıp Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a veya Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Bey’e iletirsiniz. Bunu sadece kendi adıma değil, Çiftehavuzlar ve Fatih mahalleleri sakinleri adına da istiyorum… İlgileneceğinizi umut ederek mutlu seneler diliyorum.

HER GÜN KAZA

Üç yılı aşkın bir süre önce Osmangazi’ye bağlı Çiftehavuzlar ve Fatih mahallelerinden geçen bir bulvar yolu yapıldı. Bu yol 7 Şubat 2014 Cuma günü eski Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç ve milletvekilleri, Büyükşehir ve Osmangazi belediye başkanları tarafından hizmete açıldı. Fakat burada hemen hemen her gün trafik kazaları olmaya devam ediyor. Yol yapıldı yapılmasına ancak o gün bugün bu yolu denetleyen yok. Hal böyle olunca da yaya yollarını kullanan esnaflar yayaların geçmesi gereken yerlere varillere ekilmiş fidanları bırakırken diğer yandan kahvehaneler sandalye masa bırakarak yayaların geçmesini engelliyor.

ACİL İLGİ VE MÜDAHALE İSTİYORUZ

Bunu da çok üzücüdür ki özellikle Çiftehavuzlar Muhtarlığı’nın etrafındaki bulunan esnaflar yapıyor. Erkekler için belki bu durum çok fazla bir şey ifade etmiyor ancak biz hanımlar kahvehanelerin önünden geçemez olduk. Araçların hız seviyeleri çok yüksek olduğu yetmezmiş gibi bir de ters yönlerden araçlar yolları kullanıyor. Oto parklarına düzensiz araç bırakılıyor. Mahalle sakinleri ve biz kadınlar olarak ilginizi bekliyoruz. Şimdiden teşekkürlerimizi iletiyoruz ve sizlere kolaylıklar diliyoruz. 

 Saygılarımızla

Çiftehavuzlar-Fatih mahalleleri sakinleri adına bir okuyucu

 ***

(Not: fotonun üzerine TEMSİLİ FOTO yazılsın lütfen…)

 Ah şu özel halk otobüsleri!..

Ulaşımla ilgili sıkıntılar bir türlü bitmek bilmiyor. Aksine her gün üzerine bir tane ve bir tane daha ekleniyor. Bazılarını birleştirip yetkililerin huzuruna sunuyor, bazılarını da bugünkü yazımda olduğu gibi tek olarak yer veriyorum. Tek amacımın da köşemin de icap ettirdiği gibi ulaşımda karşılıklı memnuniyetin ve uzlaşmanın sağlanması isteğimin olduğunun altını da önemle çizmek istiyorum. Her zaman olduğu gibi elçiye zeval olmaz deyip yine mağdur olduklarını anlatan bir yazıyı sayın yetkililerin dikkatine sunuyorum.

CAN SIKIYOR

Yaklaşık iki yıldan bu yana istisnasız her gün Bağlarbaşı Esentepe’den B13 No’lu otobüsle yolculuk yapıyorum. Ancak son zamanlarda birkaçtır tekrarlanan bir durum var ki iyiden iyiye can sıkıyor ve insanı çileden çıkarmaya yetiyor. Bu yüzdendir ki sayfanız aracılığı ile bu tatsız durumu yetkililere bildirmek istiyorum. Umarım dikkate alınır ve bir çözüm yolu bulunur. 

İKİ OTOBÜSLÜK KİŞİLER TEK OTOBÜSE BİNDİRİLİYOR

Şöyle ki; her metro geldiğinde durağa bir otobüs geliyor ve yolcuları alıp hareket ediyor. Ve yukarıda da belirttiğim gibi bir kaçtır aynı durum tekrarlanıyor. İki metro geçtikten sonra anca o vakit otobüs geliyor. Dolayısıyla biriken yolcular otobüse sığamıyor ve ister istemez bir gerginlik ve kargaşa oluşuyor. Deyim yerindeyse insanlar üst üste yolculuk yapmak zorunda kalıyor.

ŞOFÖR İSE AZARLIYOR!

Bundan rahatsız olan yolcular bir defasında yağmurun da şiddetini arttırmış olmasının verdiği gerginlikle şoföre bu durumun nedenini sordu. Bunun üstüne otobüs şoförü “Keyfimizden mi gelmiyoruz, size de zaten yaranılmıyor, gidin kime şikayet ederseniz edin, işinize gelmiyorsa evlerinize taksiyle gidin” gibi sözler sarf edip yolcuyu azarlamaktan hiç mi hiç çekinmiyor, hatta bir yerden sonra sanırım kendi kendini gaza getiriyor ve bağırmaya başlıyor. Ancak öyle böyle bir bağırma olmadığının da önemle altını çizmek isterim.

GERİYE ÇİRKİN BİR TABLO KALDI

Millet isyan etse de ve de haksızlığa maruz kalmış olsa da, azarlandıkları şoförle mecburen evlerine ulaşmak adına yolculuğunu yaptı ve geriye de hatıra olarak çirkin ve insanlık dışı yaşananlar kaldı. Özetle, yolcu vaktinde gelmesi gereken otobüse binip evine rahatça ulaşması gerekirken, hem durakta soğukta bekledi ve üşüdü üstüne de promosyon olarak bir güzel horlandı, aşağılandı ve azar işitti.

OTOBÜSLER HOR KULLANIYOR

Ayrıca şoförlerin otobüs kullanma şekline ve de otobüslerin eskimişliğine dikkat çekmek istiyorum. Sanki insan taşımıyormuşçasına kullandıkları araçlarda bir gün kendi soyadlarından insanlar olabileceğini de saygılarımla hatırlatmak istiyorum. Ve bu otobüslerin herkes gibi ben de artık çoktan yenilenmesi gerektiği inancını taşıyorum. Pis ve kırık dökük otobüsler hem sağlık açısından hem de eski ve yıpranmış olduklarından her açıdan tehlike saçıyor.

YENİ OTOBÜSLERDEN BİZE DE VERİLSİN 

Dolayısıyla otobüslerin yenilenmesini ya da bizim hattımıza da yenilenmiş otobüslerden en azından bir tane bile tahsis etmelerini yetkililerden çok çok rica ediyorum. Ayrım yapılmamasını isterken dilerim bu tür durumlar daha fazla yaşanmaz ve insanlar paralarını verdikleri araçlarda azarlanmaz, gereksiz haksızlıklara uğramaz. Gerekli uyarıların yapılması dileğimle saygıyla ilgililerin dikkatine mağduriyetimizi sunuyorum.

İsmini vermek istemeyen bir okur

P.E.