Siyaset, evet iddia işidir.İddian yoksa, önce bulunduğun yere çakılıp kalırsın, sonra da tam tutunup kaldım derken ayağının altından zeminin kaydığını hisseder, daha sonra da, uçurumun dibinde  bulursun kendini.Tıpkı bizim gibi.
1946‘nın 7 Ocağında yola çıkanların bir iddiası vardı.Adalet Partisini kuranların da, Doğru yol Partisini kuranların da.Sonra çapsız siyasetçiler, iş başına gelince, ne zemin kaldı,ne de iddia.

Türkiye’nin temel sorunu da bu?

Muhalefet partisi, en iddialı hedefi % 35 koydu..
“Bu hedefe varamazsanız, istifa edecek misiniz? “ dediler. “Hayır “ dedi..” Ben bir evvel ki seçimden az oy alırsam, istifa ederim.”Seçim sonucuna baktılar,  % 25.06, % 25.01’ e düşmüştü..“ Bu kadar fark için istifa edilir mi ? “ diye cevapladılar.Sevin sevmeyin, Tayyip beyin ümitsizliği değil; iddiası var.Ekmek bulan da, bulamayan da, bu iddianın vaat ettiği istikbale rey veriyor.

Tayyip beye değil..

Anlasanıza, insanlar, umuda rey veriyorlar. AK partisine değil.Sizin kendinizin iktidara gelme umudunuz yok ki, bunu paylaşan,çoşan, yanınıza koşan olsun..Ülkemizin insanı ne iktisatçı, ne de sosyal psikoloji uzmanı.Onlar, akılları “ hayır” dese de, umuda 'evet' diyorlar.Sayın Kılıçdaroğlu, bu iddiasız, bu çapsız muhalefetinizle, siz de partinizi, bizim partimizin akıbetine sürüklüyorsunuz.

Bizim bir şansımız kalmadı ama, sizin  var .

Kullanın bu şansı..

6 sene de 7 seçim kaybeden bir lider, bu referandumda buna sekizincisini ilâve ederse, yerinde oturamaz; oturtmazlar O’nu..

Bir şövalyelik yap, hayatında bir kere, bir iddia sahibi ol.

Deki “ Ey, sahalara inmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı. Ey, tarafsızlığı bırakıp taraf olan!  Bu referandumu kaybederseniz, Cumhurbaşkanlığından istifa edecek misiniz? Avrupa Birliğinden çıkıp çıkmama referandumunu  kaybeden İngiltere önceki Başbakanı Cameron gibi istifa edecek misiniz?

Madem ki  sizi halk seçti, madem ki, güven oyunu parlâmento değil, bundan sonra halk verecek, halk bu anayasa değişiklik teklifini reddederse,bunu güvensizlik oyu telâkki edecek, makamınızı bırakacak,köşenize çekilecek, tarihin, belki de Adalet’in hakkınız da vereceği hükme razı olacak mısınız? “

Bunu diyebilirseniz,böyle bir iddianın sahibi olursanız, partinizden olsun olmasın, gönüllerine 'Evet' i sindiremeyenlere cesaret ve heyecan verirsiniz.Bunu diyebilirseniz, Türk siyasi tarihinde önemli bir yeriniz olur.Kaybederseniz, tabii ki, sizin de istifa etmeniz gerekir.Siyasi hayatınızı bu tarz da bitirirseniz.. 

Gıpta edilen bir insan olursunuz..

Yapmazsanız, CHP‘de, şimdiden kurulmuş ve bir mağlubiyetin ateşiyle içindeki suyun kaynaması beklenen cadı kazanı zaten sizi bekliyor.
Hadi korkmayın.. Hayatınızda bir defa cesur olun..