Merhaba Sevinç abla;

14 yaşındayım ve size Karacabey'den yazıyorum. 11 Temmuz 2017 tarihinde mahallemizin hayvanları kimseye zararı yokken yapılan bazı şikayetler üzerine önce alındı sonra da ortadan kayboldu. Örneğin, senelerce mahallemizde yaşamış olan Paşa isimli köpeğimiz 8 aydır, yani bu zamana kadar kayıptır. Paşa’nın karnesi ve aşılarının tam olduğunu da önemle belirtmek isterim.

HAYATINDAN ENDİŞELİYİZ

Çok sevdiğimiz köpeğimiz Paşa’nın ciddi anlamda hayatından şüphe etmeye başladık. Kayıp ilanları verdik, haberler saldık, herkese sorduk, elimizden gelen her şeyi yaptık. Bunun üzerine ihbarlar aldık ama maalesef ki görülen köpeklerin hiç birisi Paşa değildi…

SAHİPLENİLDİĞİ SÖYLENDİ AMA…

Daha önce de Paşa belediye tarafından alınmıştı ama o hiç kaybolmamıştı. Bu kez ise Paşa’yı görmeye gittiğimizde (her hafta gidiyoruz) Paşa barınakta yoktu. Bize sahiplenildiği söylenmişti.

ONU ÇOK ÖZLEDİK

Biz Paşa’nın mahallesine geri dönmesini istiyoruz. Ölüsü yada dirisi bulunsun istiyoruz. Onu çok özledik ve bulana kadar da aramaya devam edeceğiz. Lütfen Karacabey Belediyesi bize bu konuda yardımcı olsun. Ayrıca sevgili başkanımızın da sahipsiz hayvanlara sahip çıkılması için talimat vermesini istiyoruz.

Çünkü o zaman biz çocuklar, Paşa’mızı bulmak için çaba sarf eden, masum can’lara sahip çıkan belediyemize güvenebiliriz.

Çünkü biz çocuklar, güven ve sevgi dolu bir ortamda büyümek istiyoruz.

Yağmur Çalışkan

Lütfen değiştirin!

Beşevler Mahallesi Bilim Sokak’ta, cadde üzerinde bulunan çöp konteynırının kullanılacak durumu kalmadığından Nilüfer Belediyesi’nden yenisini talep ettik. Ancak değiştirilmesi için belediye bizden ücret istedi. Halbuki çöp konteynırı, çöp döken arkadaşların araçtan atmaları sonucu dağılmıştır. Bu durumun ispatı için fotoğraflarını da gönderdiğimiz halde belediye konteynırı değiştirmedi.

HATA HALKA MAL EDİLMESİN

Size gönderdiğim şikayetimizi Nilüfer Belediyesi’nin sitesinden de bildirdik. İsterlerse kontrol edebilirler. Gereğinin yapılmasını, kendi çalışanlarının hatasını halka mal etmemelerini rica ederiz. Yoksa biz ilçemizi de mahallemizi de, belediyemizi de, başkanımızı da çok severiz.

Saygılarımla

Nihal Topuz

***

Dilencilerden bıktık!

Özlüce’de çalışan biri olarak cafelerde oturamaz, yolda yürüyemez hale geldik. Gece-gündüz sürekli dilenciler tarafından rahatsız ediliyoruz. Şehir merkezinde bu kadar dilenci yok. Lütfen bu duruma bir çözüm bulunsun.

K.H. İş yeri mi otopark mı

Nilüfer Belediyesi’nin iş yerlerine verilen otoparklarını adeta dükkana çevirmişler.

Daha önce de şikayette bulunduğum Balat Mahallesi 2. Balat Caddesi’ne yapılan yeni iş yerlerine verilen ruhsatlarda otopark olan yerleri, şu anda iş merkezi olarak kullanıyorlar. O yüzden iş merkezine gelen müşteriler evlerimizin önüne arabalarını sağlı ve sollu park ederek bizim park yerlerimizi alıkoyuyorlar!..

Nilüfer Belediyesi olarak bu iş yerlerinin otoparklarının denetlenmesini önemle rica ediyorum. Aynı kişiler şu an bazı dükkanlara otoparkı da katarak ruhsat almış durumdalar. Belediyemizden bununla ilgilenilmesini çok çok rica ediyorum.

Adını vermek istemeyen bir okur

***

Engelliler otobüslere binmesinler mi?

Ben 10 yaşında, engelli bir çocuğum ve de şoförlerin yüzünden otobüse binmeyi korkuyorum. Şoförler çok saygısızlar. Bir çoğunda merhamet ve vicdan yok. Özellikle de B/46 ve B 43 şoför abiler çok kötüler….

Seyfi.Y. Yol, aynı yol…

Aslen Bursalıyım ve 7 yıldır Antalya’da yaşıyordum. Bir ay önce Bursa’ya kesin dönüş yaptım. 5 yıldır ailemin yaşadığı Kızılcıklı Mahallesi, Orhangazi Caddesi Hasanağa TOKİ’nin yanında ki siteye yerleştim.

2 YOL VAR

Oraya giden 2 yol var. Biri Hastavuk Tesisleri’nin önünden geçiyor, diğeri ve de en çok kullanılan, arkasında kalan yol, minibüs, otobüs ve o bölgede oturan bütün insanların kullandığı yol.

5 SENEDİR AYNI…

Ve o yol tıpkı 5 sene öncesinin aynısı! Hiçbir genişletme veya çalışma yok. İki araba gidişli gelişli yoldan arabalar yan yana, zar zor geçiyor. Dolayısıyla sürekli kaza oluyor.

TARLADAN FARKI YOK…

Ayrıca da çok bozuk. Yolun yanındaki tarlalardan tek farkı, toprak olmaması! Nilüfer Belediyesini ve Belediye Başkanını, hizmetleri mükemmel diye her yerde överek anlatıyorum.

MUTLAKA DÜZENLENMELİ

Ve dilerim bu yolla ilgili de en kısa zamanda bir çalışma yapılır. Bu yola kesinlikle bir genişletme ve asfalt çalışması gerekli. Yoksa bu bölgede  yaşayanlar artık kendini unutulmuş ve köşeye atılmış hissetmekte. Sizden ricam bu konunun değerlendirilmesidir.

Saygılarımla

Kızılcıklı Mahalle Halkı adına

Fevzi IŞIK

***

Peki bu durumda ne yapmalıyız!?...

Devlet Hastanesi’nin Gastroenteroloji Bölümü'nden rastgele herkesin sıra alması mümkün değil. Bu bölümden sıra almak için doktorunuzun sizi sevk etmesi, sistemde kaydınızın randevu almak için açılması gerekiyor.

BİR SENEDİR RANDEVU ALAMIYORUM

Ve ben yaklaşık 1 senedir gastroenteroloji bölümünden sistemde bu bölümden randevu alabilmem için birkaç kere kaydımın açılmasına rağmen ne yazık ki doktor azlığından mı, yoksa yoğunluktan mı hiç boş an denk gelip de randevu alamıyorum…

TEKLİF ETMEYELİM DE…

Hastaneye gittiğimde ise poliklinik önünde hiç doğru dürüst hasta göremiyorum. Bir de üstelik kapıya ”Randevu almadan hasta kabul etmiyoruz, teklif etmeyin” yazmışlar.

KAPI DUVAR…

İçeride doktorların oturduğu halde bir şey diyemiyorsunuz. Dolayısıyla ne randevu alabiliyorsunuz ne de kimseye durumu izah edemiyorsunuz. Peki söyler misiniz; Bu durumda ben veya başka birisi ne yapmamız lazım? 

Sevginaz KIYMETLİ