Sokaklarımızdaki hayvanlar hepimizin sorumluluğunda ve artık birçok mahallenin hayvan koruma gönüllüleri gerek bireysel gerekse topluluk olarak bir hayli aktif bir şekilde hayvanların beslenme, bakım ve sağlık durumlarını özenle takip ediyor.

Sokak hayvanlarının çoğunluğu ve hakları(her ne kadar kötü niyetli kişiler tarafından kimi zaman çalınsa da) bazı kişiler ve ya mahalle sakinleri tarafından çok seviliyor ve de bakılıyorlar.

MANZARA İÇİMİ ISITIYOR…

Tam da bizzat çektiğim fotoğraflarda görüldüğü gibi!...

Yer: İstanbul/Harbiye/Garanti Bankası önü…

İş gereği gittiğim ve program çıkışı dondurucu soğukta Taksim Meydanı’na doğru yürürken, gözüme ilişen manzara yüreğimi ısıtıyor. Dayanamayıp soruyorum kenarda duran 3-4 gence? “Bankanın köpekleri mi…?”

RAHATÇA UYUSUNLAR DİYE…

“Hayır, sokak köpekleri. Ama biz onlara sahip çıkıyoruz ve her akşam altlarına karton ve üzerlerine bahtaniye örtüyoruz ki rahatça uyusunlar diye… Korkmayın yaklaşın. Bir şey yapmazlar. Rahatça fotoğraf çekebilirsiniz…” sözleri hala kulaklarımda çınlıyor… Fazla söze gerek yok. Fotoğraflar zaten konuşuyor… Sevgi ve insanlık eksik olmasın yeter.

 Mutlu Haftasonları

Sevinç ÇELEBBURULAŞ ve ÖZEL HALK OTOBÜSÇÜLER DERNEĞİ’NİN DİKKATİNE

 Bunun bir arası yok mu!?

19 Şubat, Pazartesi günü Acemler Durağından B17 No’lu otobüse (16 M 00162 plaka) bindim. Ancak ters oturduğum için inmem gereken durağı kaçırmışım. Onur Market’i görünce ‘bir terslik olduğunu’ fark ettim ve emin olmak için şoföre Cuma Pazarı’nı geçip geçmediğimizi sordum. Ancak şoför öyle bir cevap verdi ki!.. Şüphesiz tartışmaya açık!

YARIM SAATTİR SİZİ İZLİYORUM!

Aslında çok basit bir soru sorduğum şoför, cevap vermek yerine azarlar bir ses tonuyla, soruma yanıt olarak ‘Yarım saattir aynadan sizi izliyorum. Telefonla konuşacağınız kadar yola odaklansaydınız?” deyince ister istemez aramızda tartışma başladı. “Siz yolunuza bakmak yerine beni mi izliyorsunuz!? Hangi hakla ayrıca bunu yapıyorsunuz. Bir soru sordum ve de sadece ‘evet’ veya ‘hayır’ cevabı bekledim sizden. Hala de hala bekliyorum. Cuma pazarını geçtik mi geçmedik mi şoför bey?” deyince; ukala bir tavırla “Bilmem!...” dedi.

BU TÜR ADAMLAR  NASIL ÇALIŞTIRILIYOR!?

Bir hışım otobüsten indim ve başımın çaresine baktım… Ancak üzüldüğüm nokta şu ki; Belli ki ne benim ne de başkalarının trafikte yaşadığı ne ilk ne de son sorun olacak… Çünkü her gün edilen şikayetlere rağmen durum aynı tas aynı hamam devam ediyor. Çok merak ediyorum; Nasıl oluyor da bu tip adamlar toplu taşıma araçlarında çalıştırılıyor!? Adı üstünde toplu taşıma. Kısacası topluma hizmet etmesi gereken bir alan.

 BİR ÇEKİ DÜZEN VERİN!

Sayın BURULAŞ ve Özel Halk Otobüsçüler Derneği Başkanı ve tüm yetkililer; birimizin başına bir şeyler gelmeden, can veya canlar yanmadan, artık (özellikle de özel otobüs şoförler konusuna) bir çeki düzen verilsin. Lütfen! Sözüm kendini bilmeyenlere; kibarlık denen fıtrat hiç uğramamış bir çoğuna! Bu böyle olmaz, devam edemez, etmemeli de!

 Gelelim aynanın diğer yüzüne;

Diğer yandan 21 Şubat Çarşamba akşamı da tersi bir örnekle karşılaştım. Dolayısıyla bu durumu da anlatmayı boynumun borcu bildim. Demem o ki; Bu sefer B24 No’lu (16 M 00312 plakalı araca) Yunuseli Mahallesi’nde, Sezgin Böreğin hizasında bulunan duraktan bindim. Adının Fuat Sevinç olduğunu öğrendiğim şoför, tüm yolculara karşı gayet kibar, üslubu düzgün ve yardımcı tavırlar içerisindeydi. 

Demek ki işini iyi yapanlarda var. Pazartesi günü karşılaştığım şoför nere, Çarşamba karşılaştığım nere!?... Bunun bir arası yok mu!

Gereğinin yapılması ricamla. Saygılar.

Melek POYRAZAyıptır, yazıktır!

21 Şubat 2018 tarihide Kent Meydanı’nda yaptığımız incelemede durum aynı. Geçtiğimiz aylarda 3 kez resimleri ile birlikte kamuoyu gündemine taşıdığımız Kent Meydanı’nın çirkin görüntüsü tüm uyarılarımıza rağmen düzeltilmiyor. Artık yeter!

Yetki ve sorumluluk kimde ise o kurum düzeltsin veya Osmangazi Belediye Başkanlığı başta olmak üzere ilgili kurum veya kuruluşlar durumdan vazife çıkartıp gerekli çalışmayı yapsın.

Ayıptır, yazıktır! Bursa ve Osmangazi’nin merkezinde bu görüntüler kimseyi rahatsız etmiyor mu? Özellikle Bursa ve Osmangazi’ye değer katkılarını ifade edip, markalaşma iddiasında olanlar?

MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Grup Sözcüsü

Cemil AYDIN

 ---------

Bu eksik kabul edilemez

Kiremitçi, Kırcaali, Tayakadın ve Doğanbey Mahallelerimizi kapsayan, başladığı günden bugüne tartışma ve eleştirilerin odağı olan Doğanbey Konutlarında sağlık ocağı bulunmaması büyük bir planlama eksikliğidir. 2747 dairenin bulunduğu yaklaşık 15 bin vatandaşımızın yaşadığı bölgede, muhtarlarımızın ve halkımızın her fırsatta dile getirdiği, bizimde MHP Osmangazi Belediye Meclis Grubu olarak sık sık mecliste ifade ettiğimiz bu eksikliğin bir an önce giderilmesi gerekmektedir.

SORUN BİR AN EVVEL ÇÖZÜLMELİDİR

Tayakadın Muhtarlığının yer tahsisi konusunda ortaya koyduğu çabalar Osmangazi Belediye Başkanlığınca karşılık bulmalı ve sorun çözülmelidir. Yıkılması, traşlanması dahil bir çok tartışmanın yaşandığı Doğanbey Kentsel Dönüşüm ilk öncelik bölgenin sosyal, kültürel ve fiziki anlamda yaşanabilir bu duruma getirilmesi sağlanmalıdır.

MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Grup Sözcüsü

Cemil AYDIN

*** 

TEŞEKKÜR PANOSU

Soydaşlar Başkanlık makamında

Bal-Göç Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak önceki gün Şube Başkan ve Yöneticilerimiz ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret ettik.

Bizleri makamında samimi ve sıcak duygularla karşıladığı için, camiamız adına kendilerine şükranlarımızı sunarız. Sağolsunlar, Varolsunlar.

 Bal-Göç Yönetimi adına

Sevinç MUTLU