Üniversite öğrencileri memleketlerine gidecekler şehir içi servislerinin olmamasından şikayetçi.

Sayın Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri. Bursa’ya farklı şehirlerden eğitim için gelmiş üniversite öğrencileriyiz. Dolayısıyla ailelerimizi görebilmek adına dönem dönem memleketlerimize gidiyoruz. Ancak bunu yaparken, otobüs firmalarının şehir içine servisinin olmaması, üniversite öğrencileri olarak terminale ulaşımda çok sorun yaşıyoruz.

KAMPÜSTEN DİREK HAT

Bu yüzden de sizlerden bileri çok mutlu edecek bir hizmeti talep ediyoruz. Otobüs firmalarının servisleri olmayacaksa bile, en azından kampüsten sadece direkt terminale giden belediye otobüs hattı oluşturulabilir. 93 numaralı otobüsün kalabalığını ve güzergahını bilen bilir. Talebimizi değerlendirmeniz dileğimizle.

Saygılar

Uludağ Üniversitesi Öğrencileri adına

Pervin Sursuludis

***

SİTELER TERMİNALİNE DİJİTAL DESTEK İSTİYORUZ

Siteler Mahallesi’nde bulunan otobüs terminalinin, neredeyse her merkez durakta yer alan hat ve saat gösterimli dijital tablosu yok. Dolayısıyla Siteler halkının otobüs biniş ve inişlerini gerçekleştirdiği bu alanda otobüslerin kalkış saatini hattına göre gösterecek bir dijital tabloya ihtiyacı var.

ŞANSLIYIZ AMA…

Siteler Mahallesi sakinleri olarak mahallemizde sahip olduğumuz belediye otobüs terminalinden dolayı oldukça şanslıyız. Çünkü bu bölgede yer alan terminal sayesinde tüm otobüs hatları bir arada ve tek bir yerde buluşuyor ve bizlerde böylece şehrin dört bir yanına rahatlıkla ulaşıyoruz.

KAĞIT ÇİZELGE YETMİYOR

Okul, hastane, mesken bakımından Bursa’nın son derece işlek bir mahallesi olan Siteler’deki bu terminalden iniş-binişler de gerçekleşiyor. Amma velakin vatandaşlar, hangi otobüsün ne zaman kalkacağını bilemiyor. Terminalde bulunan küçük otobüs durağının bir köşesindeki kağıt çizelge tüm hatları kapsamıyor.

DİJİTAL GÖSTERGE İSTİYORUZ

Bu sebeple Siteler halkı olarak buraya da diğer duraklarda olan dijital ayaklı hat ve saat bildirme ekranlarından olmasını talep ediyoruz. Böylece her gün yüzlerce kişinin kullandığı alandaki otobüs saatleri daha belirgin olur. Aksi taktirde, ne zaman hareket edeceğini kestiremediğimiz otobüs birden bire hareket edince dev otobüslerin arasından koşup hareket eden otobüse yetişmeye çalışıyoruz. Ve bu çoğu zaman belediye otobüs şoförlerinin vatandaşı azarlamasına da neden oluyor.

Saygılarımla

Siteler Mahallesi adına

Damla ÖZHAN

***

SALI PAZARI TAŞINSIN

Ortabağlar Mahallesi’nde her hafta salı günü kurulan semt pazarı artık bir zahmet sokak aralarından çıkarılıp daha uygun bir alana taşınsın. Çünkü Salı günleri kurulan semt pazarı bu bölgede trafik sorunu yaratmasının yanı sıra, gürültü kirliliğine de neden oluyor.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ DE İŞİN CABASI

Pazar sonrası çevre kirliliği ise cabası! Kurulan pazar nedeniyle evlerimizin kapısından güçlükle çıkıyoruz ve ya tüm gün gürültü dinliyoruz. Yıldırım Belediyesi’nden salı pazarı için uygun bir alan bulunmasını rica ediyor saygılar sunuyoruz.

Ortabağlar Mahallesi Sakinleri

***

BUSMEK KURSUNA KABUL EDİLMEDİM!

Herkesin ücretsiz katılabildiği Busmek kurslarından biri olan Yeni Karaman Eğitim merkezinde ki diksiyon kursuna bende internet üzerinden başvuru yaptım. Kurs günü gelene kadar da onay mesaj gelmesi lazımmış öğrendim… 4 gün mesaj bekledim, gelmeyince de kurs günü gelip çatınca eğitim merkezini aradım. Telefondaki yanıt ‘Mesaj gelmeden gelemezsiniz’ oldu.

MEĞER DOLUYMUŞ…

Sebebi ise; eğer mesaj gelmezse sınıflar dolu olduğu anlaşılıyormuş. Madem öyle, sınıflar dolduğunda neden hala internetten başvurular açık kalmaya devam ediyor? Ben kurs günü olan planlarımı erteledim mesaj gelecek diye! Eminim benim durumumda daha nice kişi var.

Bunun tarafınızca düşünülebilmesi çok mu zor?

En azından olumlu olumsuz mesaj atmanız gerekmez mi!?

Kurs başlama saatine kadar mesaj mı bekleyeceğiz?

Bu büyük yanlışın bir an evvel düzeltilmesini talep ediyorum ki kimse benim yaşadığım hayal kırıklığını ve de mağduriyeti yaşamasın.

İsmini vermek istemeyen bir okur

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 23 Ocak 2019 tarihinde

‘İnsanlığa Geçit Yok Mu?’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Demirtaş Barbaros Mahallesi viyadük

altında bulunan ve şikayete konu olan sulama kanalları, Devlet Su İşleri’nin yetki ve sorumluluk alanında kalmaktadır.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 ----

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 29 Ocak 2019 tarihinde ‘Hala Mı?’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan çıkmaz sokaklarımızla ilgili olarak öncelikle kamulaştırma çalışmaları yapılacaktır. Kamulaştırmaların tamamlanmasıyla yol yapım çalışmaları hayata geçecektir.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 ***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç ÇELEBİ;

29 Ocak 2019 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Temiz ve Aydınlık günler istiyoruz” başlıklı okur talebi Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce incelenmiştir.

Mahalle muhtarlıklarımızda, okullarda ve aile sağlığı merkezlerinde atık yağ toplama bidonlarımız bulunmaktadır. Ayrıca atık yağları, 10 litreden fazla olması durumunda, evlerden alıyoruz.

Geri dönüşüm kafesleri ve konteynerleri, yakılma ve içinin başkaları tarafından boşaltılması risklerine karşı, sokaklara koyamıyoruz. Evlere mavi poşet dağıtarak geri dönüşüm toplama hizmetini gerçekleştiriyoruz.

300’den fazla noktada cam toplama kumbaramız mevcuttur. Talep geldiğinde evlerden ve işyerlerinden miktarına bakılmaksızın atık cam, ömrünü tamamlamış lastik ve elektronik atıkları da alıyoruz.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü

***

NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

Köşenizde yayınlanan ‘Engelli kardeşlerimize engel olmayalım’ başlıklı yazı üzerine kamuoyuna gereği duyduk. Nilüfer Belediyesi sınırları dahilin de yaya, engelli ve bisiklet yollarına park eden araçlara 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 38/1 maddesi gereği Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından cezai işlemler uygulanmaktadır. Bahse konu olan cadde ve sokaklarda da daha önceleri araçlara uygulanmış cezai işlemler bulunmaktadır. Bundan sonrada bu cadde ve sokaklar üzerinde denetimler devam edecektir.

Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu