Misafire gir denmez ama sen bunu hak ettin be 2016! Çektir git ve seninle yaşadıklarımızı biz unutmak istiyoruz sen de unut git!

Yaşanacak ne kadar toplumsal acı varsa katıyla yaşattın. Darbe kalkışması, Terör, savaş, mülteci, komşu ilişkilerimiz, uzaklar ile alışverişimiz hepsini kırmızı bakiyede kapattık.

Paramızı pul ettin. Liramızı elin kefere parasına kul ettin. Ülkemizi kamplara böldün, milleti birbirine düşürdün ve ardından kıs kıs güldün.

Şaşkın ördek gibi suya hep kıçın kıçın daldın. Rus uçağını düşürttürdün. Yaz sezonunda turizme sıfır çektirdin. Güneş gidip yaz bitince Rusya ile bizi kanka yaptın. Turizm gelirlerimizden ne istedin hain 2016?

Terör olaylarında katledilen masumları anlatmak istemiyorum ki o şerefsizlere reklam katkım olmasın.

Giderken bizden aldıkların arasında çok sevdiklerimiz de çok kızdıklarımız da vardı. Bizden Mustafa Koç, Kamer Genç, Atilla Özdemiroğlu, Hakkı Devrim, Asım Can Gündüz, Halil İnalcık, Oya Aydoğan, Tanju Gürsu, Tarık Akan, Erdal Tosun, Vedat Türkali… ve adını yazamadığım onlarca hayatta var olduğu bilinen insanı alıp gittin.

Aldığın yabancılar da vardı. Umberto Eco, Joan Cruyff, Prince, Fidel Castro, George Michael gibi gibi…

Yahu  Brezilya Serie A ligi ekiplerinden Chapecoense'yi Kolombiya'daki Güney Amerika kupası finaline götüren uçaktan ne istedin? Bir ülkenin futbol takımını toptan yok ettin.

Büyük bir zevkle izlediğimiz, dinlediğimiz, Türkçe türküleri ve marşlarını dinlediğimiz adı soğuk ama kendileri sımsıcak olan Kızıl Ordu korosunun uçağını Karadeniz’de yuttun. 

Ve daha yüzlerce kötü olayı bize yaşatan sahiden 2016 mıydı? Eğer öyle olsaydı atardık formatı, sıfırlardık hafızayı…

Ne gam kalırdı ne kasavet

Adını kendimizin koyduğu günlerin, ayların, yılların ne günahı var ki?

Bütün yaşananları biz istediğimiz ya da istemediğimizi bilmeyi beceremediğimiz için yaşıyoruz.

Sıralı ölümler yaşam denilen sürecin en mutlak gerçeğidir. Sırasızların başımıza gelmemesi ise yine bize bağlıdır.

Yol haritamızda Barış, emniyet, güvenlik, önlem, dürüstlük, denetleme, hoşgörü, empati, sevgi ve saygı rehberimiz olursa her canlı ölümü kaderinde olduğu şekilde yaşar diye düşünüyorum.