Bursaspor’da geldiği günden beri ciddi anlamda takıma katkı sağlayan isim Diafra Sakho oldu.

Futbolcu attığı gollerin yanı sıra, VAR sisteminin iptal ettiklerini de hesaplarsak şu anda son 4 haftadır oynamamasına rağmen gol krallığı yarışında 2. sırada olacaktı.

Şimdi gelinen noktada eğer ki iyileşemeyecek derecede sakatlığı varsa bu futbolcunun Fenerbahçe maçına yetişeceği söyleniyor.

Kaldı ki yetişmemesi durumunda ise Umut Nayir form yakalamış vaziyette. Hatta Beşiktaş’ın oyuncuyu devre arasında geri istemesi bile gündemde.

Sezon başı kiralık geldi ancak Beşiktaş bile bu denli yükselişi muhtemelen beklemiyordu. Sol kanatta ise Umut Meraş, Latovlevici ikilisi şu anda tartışmasız ligde en iyi sol kanat oyuncuları ve bu anlamda da sıkıntı yok.

Bence forvetten ziyade acil derecede Batalla ayarında araya top atacak bir orta saha ve özellikle sağ kanatta destek olacak bir futbolcuya ihtiyaç var.

Transfer olmazsa ne olur? Bana kalırsa hiç bir şey olmaz. Düşmek kelimesini lügatten çıkarın çünkü bu takım en kötü 11, 12. sırada bitirir ligi. Tabi ki ben de istiyorum Avrupa macerası ama bu yoklukta o da muamma…

Gel gelelim ki şimdi Sakho ve Umut varken forvet almak şuna benziyor. Okan ve Muhammet varken Harun’u satmamaya, Ertuğrul, Chedjou ve Vergini varken stoper almaya benziyor.

Ben kesinlikle transfere karşı değilim ancak benim de fikrim bu yönde. Alınacaksa taş gibi bir orta saha, yanına da bir kanat adamı… Böyle bir tercih kaymaklı ekmek kadayıfı olur.

Ancak…

Oldu ya Sakho’nun sakatlığı ciddi ve kronik ise ve bu camiadan saklanıyorsa ki ihtimal bile vermiyorum diyeceğim ama işte o zaman forvet almazsak bütün senaryolara hazır olmamız gerekiyor.

Hadi hayırlısı…