Plaza Turizm, geçtiğimiz günlerde 25 yıllık deneyime yakışan bir gece düzenledi.

Crowne Plaza’da düzenlenen gecenin davetlileri arasında bulunmaktan büyük keyif aldım.

Ancak gündem yoğunluğu yüzünden ‘Can’ dostumuzun bu gururunu paylaşamadım.

Geceye gösterilen ilgi dikkat çekiciydi.

Demek ki yalnız para değil, dost da kazanılmış. Tebrik ediyorum.

Organizasyon bizim işimiz” dedirten cinstendi.

Bunları laf olsun diye söylemiyorum;

Plaza Turizm Genel Müdürü Serdal Can’ı daha mesleğe başladığı yıllardan tanırım. Plaza Turizmin nereden nereye geldiğini bütün evreleriyle takip etmeye çalıştım. Geldiği nokta gerçekten takdire şayan

Çünkü 3-5 kişiyle adım attığı sektörde 90 kişilik uzman bir kadroya, aynı zamanda Turizm Bakanlığı’nın“A” Grubu Seyahat Acentesi İşletme Belgesi'ne sahip olma ayrıcalığına ulaştı.

Yurt içi ve yurt dışı turlar ile uçak bileti satış hizmetlerini başarı ile sürdürüyor.

Pek çok ödülün sahibi… Sektörde Bursa da liderliğe uzanıyor. Türkiye genelinde birçok organizasyona imza atıyor. Kongre turizmi denince ilk akla gelenlerden.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TURSAB) yanı sıra International Congress&Convention Association (ICCA) ve Amerika Seyahat Acenteleri Birliği Üyesi olan Plaza Turizm, cirosu itibariyle Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Bursa’nın ilk 250 Büyük Firması arasında 181. sırada olmayı da başardı.

Ne diyelim marifet iltifata tabidir.

Bu arada sürpriz hediyelerin dağıtıldığı gecede sahne alan pop sanatçısı Zeliha Sunal’ın da seslendirdiği şarkılarıyla geceye renk kattığını da belirtelim.

Darısı nice 25 yıllara…

Büyükşehir’den ‘Bütünşehir’e uzanan ‘Almanak’

Bilecik’e bağlı Söğüt ilçesi Osmanlı’nın filizlerinin atıldığı yerdir. Dolayısıyla tarihimizce önemli bir yere sahiptir.

Bursa da Osmanlı’ya yıllarca başkentlik yapmış müstesna bir şehirdir.

Fakat yıllardır Söğüt’te Ertuğrul Gazi’yi anma etkinlikleri devlet töreni olarak düzenlenir.

Bursa’da ise belediyelerin öncülüğünde Osmanlı’nın kurucusu Osman Gazi’yi anma etkinlikleri gerçekleştirilir.

Buradaki tezat şu Osmanlı’yı kuran Osman Gazi’ye devlet töreni yapılmazken babası Ertuğrul Gazi’ye uzun yıllardır devlet töreni düzenleniyor. Devlet erkanı burada adeta zirve yapıyor.

İşin bir başka boyutu ise Bursa’daki etkinliklerde her kafadan bir ses çıkıyor. Valilik ayrı, belediyeler ayrı etkinlik düzenliyor. Oysa etkinliklerin tek çatı altında yapılması daha mı doğru olur acaba?..

Osmanlı tarihiyle haşır neşir olan sosyolog Mutlu Çınar ziyaretimize gelerek hem Bursa’nın Büyükşehir’den Bütünşehir’e uzanan 30 yılı irdeleyen ‘Siyaset ve Kanaat Önderleri Almanağını’ hem de Osman Gazi ve Ertuğrul Gazi’yi anma etkinliklerine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Şunları söylüyor:

“Osmanlı’yı kuranlara devlet töreni yapılmıyor ama Baba Ertuğrul Gazi’ye devlet töreni yapılıyor. Ayrıca Bursa’daki Osman Gazi’yi anma etkinliklerini Valilik ayrı, Osmangazi ayrı, Büyükşehir Belediyesi ayrı düzenliyor. Bunların tek çatı altında düzenlenmesi ve devlet töreni kimliğini kazanmasını istiyoruz” diyor.

Peki; çok mu gerekli diye sorduğumda, “Evet hem insanlar tarihiyle buluşturuluyor. Hem devletin tepesi bir araya getiriliyor. Hem de ciddi bir ekonomik hareketlenme sağlanıyor. Söğüt’te esnaf üç ayda yaptığı işi şenlikler sayesinde üç günde yapıyor” ifadesini kullandı.

Demek ki tarih bahane para şahane…

Gerçi sakıncası da yok.

Çünkü güçlü ülke olmanın yolu güçlü ekonomiden, güçlü ekonominin yolu da güçlü demokrasiden geçer.