Yaklaşık altı yıl boyunca Vatandaş Hattı sayfasını hazırlıyor ve her fırsatta bu sayfanın size ait olduğunu belirtiyorum. Siz çok değerli okurlarım da çözüm odaklı düşünce ve iyi niyetle, sorunları kurumlara daha hızlı ulaştırmak adına bazen şikayet-önerilerinizi, bazen teşekkürlerinizi, bazen de doğum günü, yılbaşı, evlilik yıldönümü gibi tebriklerinizi bana gönderiyorsunuz. Ben de sizden gelenlere, sizin sayfanızda yer veriyorum ancak bu kez durum biraz farklı…

Birkaç gün önce telefonla bana ulaşan Fethiye Kadınlar Dayanışma Kültür Dernek Başkanı Hamiyet Emirağaoğlu, çok değerli ve kıymetli hanımların yörelerden gelen lezzetleri sayfamda görmek istediklerini belirtti. Biz de agazete olarak sevgili okurlarımızdan gelen bu isteği yerine getirmek adına sayfalarımızda yeni bir alan açtık. Bundan böyle her pazar günü sizin bize ulaştırdığınız yöresel lezzet tariflerini paylaşmak adına köşeyi size bıraktık… 
Afiyetle…


***
 

İÇLİ KÖFTE TARİFİ

Gerekli malzemeler
500 gram kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 demet maydanoz
Göz kararı tuz, karabiber
4 su bardağı içli köftelik bulgur
1 su bardağı normal ince bulgur
125 gram tereyağı veya margarin 

Hazırlanışı
500 gram kıymayı ve üstüne 2 tane ince kıyılmış soğanı bir tencereye koyun ve suyu çekene kadar kavurun. Daha sonra yağ ekleyin. Biraz daha kavrulduktan sonra altını söndürün. İçine ince kıyılmış maydanoz koyup karıştırın. Üzerine biraz da karabiber ekleyip karışımı soğumaya bırakın.
Hamur için; İçli köftelik bulgur bir bardak suda karıştırılıp yaklaşık 1 saat dinlendirilir. İçine (tuzlu olmayacak şekilde) tuz ilave edilir. Daha sonra yoğurulur. Soğuyan malzeme ile birlikte yuvarlak bezelere bölünür. Bezeler el yardımı ile açılıp içine kıyma konur. Sonra kapatılıp elle daire şekli verilir ve akabinde bir tencereye su konulur. Su kaynadıktan sonra yapılan içli köfteler içine konularak yaklaşık 20 dakika haşlanır. Servise hazır… 
Fethiye Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı
Hamiyet EMİRAĞAOĞLU

***


ILDIR HİNGEL YEMEĞİ 

Yarım kilogram kıymanın için 1 tane kuru soğan rendeleyin. İçine biraz tuz ve biraz karabiber koyup yoğurun. Bir kapta bir bardak su, biraz tuz, 2 kaşık sıvı yağ ve unla yoğurup kulak memesi yumuşaklığından biraz daha fazla sert olacak şekle getirdikten sonra oklava ile açıp kare şeklinde bölün ve kapatılıp suda haşlayın. Üstüne isteyen yoğurt ve sarımsak, isteyen de yağlı salçalı sos yapıp dökebilir. Afiyet olsun.
Hıncal Koncagül GÜREL

***


MALATYA USULÜ BULGUR PİLAVI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı yeşil mercimek
5 su bardağı su (Mercimeği haşlamak için)
2 su bardağı bulgur
3 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
Tuz

Yapılışı:
Mercimek yumuşayana kadar haşlanır.
Mercimeği kaynattığımız suyu dökmeden 4 su bardağı suyu ekleyip tekrar kaynamasını bekliyoruz.
Ardından bulguru ekliyoruz, tuzunu atıyoruz.
Suyunu çektikten sonra erimiş tereyağını üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun…
Remziye KAYA