BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar
Özkan YILDIRIM
•      Sayın muhtarım , öncelikle sizi tanıyarak röportajımıza  başlayalım isterseniz?
Sağ olun. Bana ve mahalle sakinlerimize  böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için sizlere teşekkür etmek isterim. Ben Binali Taş.1965 doğumluyum. Panayır Mahallesi Muhtarıyım. Erzincan’ın Tercan ilçesinde doğdum. 35 yıla yakındır burada esnaflık yapıyorum. Geçtiğimiz dönemde yine muhtar seçimlerini çok az bir farkla kaybetmiştim. Bu sene de yine tekrardan vatandaşlarımız beni muhtar olarak görmek istediklerini söylediler. Ben de ailemle bu konuyu paylaştım ailemin de desteğiyle tekrardan muhtar adayı oldum. Bu seçimlerde bayağı açık ara  farkla  kazandım. Vatandaşlarımıza hizmet için gece gündüz çalışıyoruz.
 
 
Sayın muhtarım bilindiği üzere Panayır Mahallesi 40 bin civarı nüfusuyla neredeyse Anadolu'daki birçok ilden, ilçeden büyük nüfusu barındırmakta. Tabii nüfus büyük olduğunda hizmet ve  ihtiyaçlarda büyük oluyor. Neler yapıyorsunuz Panayır’da,  çalışmalar hangi yönde ilerliyor?
 
Bursa yolumuzun açılmasını istiyoruz
En öncelikli olarak ana yolumuz kapalıdır. Bu ana  yol kapandığından dolayı halkımız esnafımız büyük sıkıntı çekmekte. Şu  an  Bursa bağlantımız kapalı, halkın  % 99,5’u bu yolun açılmasını bekliyor, yol kapalı olduğundan halk büyük çoğunlukla tehlikeli bölgelerden tehlikeli yollardan geçerek Bursa’ya ulaşmaya çalışıyor . Biz öncelikle bu yolun açılmasını bekliyoruz. Bununla ilgili Mahalle halkından da büyük şikayetler var. Köprülü kavşak ya da herhangi bir çözüm  yöntemi ile büyüklerimizin bu sıkıntıyı    çözmelerini bekliyoruz.  Biz İlla şöyle olsun, böyle olsun demiyoruz ama mutlaka bu sorunun çözülmesi gerekiyor artık. İmarla ilgili   sıkıntılarımız hala devam ediyor. Çevre yerleşimlerde 10-15 kata kadar  imar verilirken, bizim buralarda hala sıkıntı yaşıyoruz. Halk 30 yıldan beri buradaki evlerde oturmasına rağmen imar durumundan dolayı birçok  ev  doğalgaz alamamakta ve bu yüzden büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Uzun yıllardan beri böyle imarsız bir durumda  oturmuş olmalarından dolayı artık bunun sonlanması neticelenmesi ve imarın gelmesini bekliyorlar. 
DOĞALGAZSIZ  BÖLGELERİMİZ  HALA MEVCUT..!!
Taşköprü, Lazlar mahallesinde ve daha birkaç mevkide birçok evde doğalgaz olmadığından odun kömür yakıyorlar, bu da kışın bütün mahallede kötü bir hava  kirliliğine sebep oluyor, sonrasında buharla havaya çıkan bu duman yağmurla tekrar aşağı iniyor ve böylelikle hastalıklar artabiliyor. Mahallemizin değişik bölgelerinde yaklaşık 1200  evde doğalgaz hattı yok , mutlaka bu doğalgaz hatlarının açılmasını ve bu evlere doğal gazın gitmesini istiyoruz. 2020 yılına girmek üzere olduğumuz şu günlerde Bursa’nın ortasında yaşanılan bu durum Bursa’mıza yakışmıyor. Mahallemizde  bazı caddelerde set sıkıntısı ve yine trafik tabelalarıyla  ilgili sıkıntıların yaşandığını da eklemek isterim.
İKİ SAĞLIK OCAĞI NİYE YAN YANA
Mahallemizde 2 tane sağlık ocağı yan yana olmuş olmasına rağmen Karakova mevkiinde olan hastalarımız bir saat iki saat saatten fazla uzun yürüyüşler yaparak bu sağlık ocaklarına gelmek zorunda kalıyorlar. Bu da büyük sıkıntı yan yana yakın durumda olan iki sağlık ocağımızdan birinin en azından Karakova mevkine transfer edilmesini, nakledilmesine istiyoruz. Böylelikle o bölgede yaşayan halka daha yakından daha güzel devlet elinin ulaşmasının çok güzel olacağını düşünmekteyiz. Orada aşağı-yukarı 15.000-16.000 civarı yaşayan insan var ve bu insanlar mecburen hastalıkla karşı karşıya kalmaları durumunda buradaki sağlık ocaklarına gelmek zorunda kalıyorlar bu sıkıntının  çözülmesi gerekiyor .Sonuçta biz 2  Sağlık Ocağımızın üstüne 3. Sağlık Ocağı istemiyoruz. 2 Sağlık Ocağımızdan birinin bu bölgeye taşınmasını talep ediyoruz.
 
 
İmarın düzenlenmesi şart 
Panayır mahallemizde sıralı bankalar arkasında  (TEK arkasında) 600 hanemiz bulunmaktadır, bu alan imarda depo alanı olarak terk edilmiştir. Bu bölgenin depo alanı olmaktan çıkarılarak bu haliyle yerleşim alanı olarak düzenlenmesini talep ediyoruz. Bu bölgede  fakir , mazlum insanlarımız ikamet etmektedir, sayın belediye başkanlarımızdan bu bölgedeki insanlarımızın sıkıntılarının çözülmesini bekliyoruz. Bu bağlamda  gerekenin yapılmasını bütün Panayır Mahallesi sakinleri olarak talep ediyoruz.
 
 
4. Nilüfer Caddemiz bakımsız bir haldedir. 4. Nilüfer Caddesi'nin dizayn edilip yeniden ağaçların ve yeşil alanların düzenlenmesi ile güzel bir hale getirilmesini Bulvar görünümüyle daha yaşanılabilir güzel bir cadde olmasını istiyoruz .Bu bağlamda da bütün mahalle sakinlerimizin de  bu projenin hayata geçmesi ile ilgili dilekleri beklentileri var. 3.Pazar  Caddesi'nde Taşköprü mevkiinden akan Panayır Deresine daha buraya gelmeden önce birçok fabrikanın atıklarını boşaltmasından   dolayı şu anda simsiyah bir görünümde.  Mutlaka bu fabrikalar ile ilgili çalışmalar yapılması ve pis atıkların dereye atmamaları ile ilgili girişimlerde bulunulmasını bekliyoruz. Burada ayrıca suyun temizlenmesinden sonra  yeşil alan, yürüyüş alanları, bisiklet yolu, çay bahçeleri ve buna benzer sosyal faaliyetlerin olması ile ilgili çalışmaların  yapılmasını  bekliyoruz, sonuçta mutlaka öncelikle suyun arıtılıp eski haline getirilmesi gerekmekte.
 
MİNİBÜSLERİMİZ DEMİRTAŞ’A NİYE GİTTİ?
Ayrıca bundan 6-7 sene kadar evvel minibüs  hatlarının  son durağı  Demirtaş'a alındı Böylelikle Demirtaş'tan  bu tarafa doğru gelen araçlar çok dolu olduğundan bizim buradan işine ,gücüne, okuluna gitmek isteyen insanlarımız dolu olan araçlara binmek zorunda kalıyorlar ve ayakta  seyahat ediyorlar. Bu da bizim burada  oldukça sıkıntıya düşmemize sebep oluyor, bizlerin  halkla karşı karşıya kalmamıza neden oluyorlar, her gün insanlardan bu yönde şikayetler geliyor. Biz minibüslerin  Panayır’dan direkt  Kent meydanına doğru gitmelerini istiyoruz , bu çok önemli. Böylelikle mahalle  halkımızın da bu bağlamda rahatlamasına   yönelik çalışmaların yapılmasını bekliyoruz. 
 
OTOBÜSLER YEŞİLŞEHİR’E VERİLDİ
Otobüslerde Yeşilşehir’e verildi oradan gelen otobüslerde dolu geliyor minibüslerde çektiğimiz sıkıntının aynısını otobüslerde de yaşıyoruz.  3. Pınar Caddesi'nde herhangi bir lamba ya da trafiği yavaşlatmak üzere herhangi bir hız kesici  engelleyici sistemin olmamasından dolayı o bölgeden geçerek okullarına gitmek isteyen çocuklarımız başta olmak üzere neredeyse her gün kazalar oluyor .  Bununla da ilgili birçok kereler girişimde bulunduk ve mutlaka bunların da dikkate alınmasını bekliyoruz. 
 
HERŞEY MAHALLEMİZ İÇİN
Biz Panayır Mahallesi'nde hep birlikte büyük bir aileyiz, bu vatandaşlarımızdan herkes annemiz, babamız, kardeşimiz, bacımız biz böyleyiz hepte böyle devam edeceğiz. Belediyede bizim belediyemiz, hep birlikte en güzel projeleri ortaya koyarak vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vereceğimizden  kimsenin  şüphesi olmasın. Benim buradaki hedefim %100 insanları memnun edemezsin ama %85’ini %90’nının  Allah razı olsun dediği, Binali Taş geldi de mahallemize birçok hizmet getirdi, desinler Allah razı olsun desinler, anasına, babasına rahmet olsun desinler yeter. Azalarımızla birlikte çalışıyoruz,elbirliğiyle çalışıyoruz,aynı zamanda 40 kişilik bilirkişimiz var,10 kişide biziz 51 kişi hep birlikte karar alıyoruz.Tek başımıza karar almıyoruz inşallah mahallemizde iz bırakmak istiyoruz.  Biz bunun için çalışıyoruz bunun için uğraşıyoruz. Bu bağlamda başta Panayır mahallesi halkı olmak üzere bütün Bursalılara sevgi ,saygı ve esenlikler diliyorum.  Diyerek sözlerini tamamladı.
 
BELEDİYEDE BİZİM BELEDİYEMİZ..
 
Sayın Muhtardan sonra mahalle sakinlerinden  de kısa diyaloglar  eşliğinde arzu ve temennilerini dinledik;
 
Şahmettin Kurtbaş; Muhtarımızdan çok memnunum, çok iyi çalışıyor. Panayır Mahallesi esnaflarındanım , buraya geleli 4-5 ay oldu. Muhtarımız hiç muhtarlıkta oturmuyor geliyor, gidiyor çok aktif  Allah Razı olsun ondan.
 
İnci Özdemir; Merhabalar Panayır Eczanesi  çalışanıyım, 11 yıldır burada çalışmaktayım. 30 yaşındayım, 30 seneden beri Panayırlıyım.  Muhtarımızı seviyoruz. Panayır Mahallesinde  Binali Bey’in gelmesiyle birlikte değişim başladı. Kadınlara yönelik bazı çalışmaların olmasını elbette isterim.
 
Sencar Ilgar; 20 yıldır burada Nalbur işi yapıyoruz, muhtarımızı diğer muhtarlarla karşılaştırdığınız da %80 fark var. Memnunuz çalışmalarından.
 
Erkan Nalcı; 25 yıldır burada inşaat malzemeleri satıyoruz. Muhtarımız yeni ama biz onu önceden de tanıyoruz, yaptıkları icraatlarından gördüğüm , hiçte yeni muhtar gibi değil, yılların deneyimli muhtarları gibi aktif bir şekilde çalışıyor. O konuda  oldukça memnunuz. Yol sıkıntısı en büyük sorun burada, minibüs sıkıntısı da ayrıca devam ediyor. Sizlerinde desteğiyle ve muhtarımızın da  gayretleriyle  inşaallah bu sıkıntılar sona erecektir.
 
Emin Kaya; 1939 Panayır doğumluyum. Binali Muhtar çok güzel çalışıyor. Muhtarımız ne kadar da çalışsa da,  maalesef önceki muhtarların zamanında getiremediği hizmetlerden dolayı sıkıntı yaşanıyor mahallemizde. Örneğin, daha evvelki muhtar yolu açsaydı, Binali muhtarda üstüne eklemler yapacaktı, mahalle çok güzel hizmet almış olacaktı. Şimdi muhtarımız hepsini kendisi yapmaya çalışıyor Allah Razı olsun ondan.