Özkan YILDIRIM

Cesim Başkanım sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım.Sonrasında bizlere çalışmalarınızdan ve STK faaliyetlerinizden de bahsederseniz sevinirim.

BABA MESLİĞİNİ DEVAM ETTİRİYORUM

Ben Cesim Alptekin, öncelikle bana, bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için teşekkür etmek istiyorum. 1956 Ağrı doğumluyum. 1979 Eğitim Fakültesi mezunuyum, 8 sene öğretmenlik yaptım, öğretmenlikten ayrıldıktan sonra baba mesleği olan otogarcılık  mesleğine  devam ettirdim. Bursa Otogar Yazıhaneciler ve Otobüsçüler Dernek başkanıyım şu anda aynı zamanda Ağrı Sanayi ve İşadamları Dernek başkanıyım. Elimden geldiğince esnafımıza, yazıhanecilik mesleği ile ilgili yardımcı olmaya çalışıyorum gücüm yettiği kadar. Sağ olsun otogardaki bütün arkadaşlarım  beni sever sayar, elbette bu sevgi saygı karşılıklıdır. Otogarımızın  Genel Müdürü son derece güzel bir çalışmalar ortaya koymakta Kürşat Bey ile  çok iyi bir anlaşıyoruz. Çok güzel çalışmalar yapıyor terminalimizde,  hak, hukuk, adaleti  çok güzel gözetiyor. sayın genel  müdürümüzün bu tutumu ve tavrı gerçekten alkışı hak ediyor.

KORONAVİRÜS  SÜRECİNDE BÜYÜK SIKINTILAR YAŞADIK

İnşallah en kısa zamanda bu aşıların yayılmasıyla en kısa zamanda atlatacağız bu corona belasını Allah bir mani keder vermezse. Çalışmalarımıza devam ediyoruz, işlerimizi  çok yoğun olmasa da  sürdürüyoruz, esnafımıza  yardımcı olmaya çalışıyoruz.

ACENTAMIZDA EN İYİ HİZMETİ SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ

Otogarda yazıhanemiz var insanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz, aynı zamanda söylemiş olduğum gibi Ağrı Sanayici İşadamları  dernek başkanlığını da  yürütmekteyim. Bu arada İstanbul Konfor ,Ağrı Dağı Seyahat ,Villa Turizm, Varan Turizm, Baltur Turizm firmaları bizim acentemizden kalkmaktadır. Elimizden geldiğince halkımıza iyi bir şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz ,aynı zamanda İstanbul Konfor ile  Sabiha Gökçen Havaalanı'na kadar gitmektedir. 52 seneden beri bu sektörün içerisindeyim. Bursa terminalinden Bursa'da yaşayan, Ağrı'da yaşayan bütün hemşerilerime 83 milyon insanımıza sevgilerimi ,saygılarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

'Yeşil servet'in kadın muhafızları

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde bir yıl önce göreve başlayan iki kadın orman muhafaza memuru daha çok erkeklerin yaptığı mesleği başarıyla icra ederek ormanları koruyor.

Gümüşhane’nin kadın orman muhafaza memurları olan Sema Nur Köse ve Fadime Çolak Kürtün ilçesindeki iki ayrı orman şefliğinde gündüz hayallerindeki meslekleri icra edip akşam eve gittiklerinde çocuklarına bakıyor. Ormanda damgalama ve nakliye görevlerine çıkan, yağmur çamur demeden kentin en yoğun orman alanının bulunduğu ilçede zaman zaman ormanlık alanda zor coğrafi şartlarda görevlerini yerine getiren kadın orman muhafaza memurlarının ikisinin de ortak özelliği Kürtün ilçesindeki meslek yüksekokulundan mezun olmaları.

3 çocuk annesi Sema Nur Köse (34) 2013 yılında mezun olduğu okuluna nişanlı başlayıp evli bitirdiğini, hatta ikinci sınıfı eşinden uzak okumak zorunda kaldığını anlattı.

KADINLARA TAVSİYE

Gümüşhane Üniversitesi Kürtün Meslek Yüksekokulunda Ormancılık bölümü açıldığında boş boş duracağına doğayla iç içe olmak için bu bölümü okuduğunu ifade eden Köse, “Çocuklarımla birlikte birkaç sene atanma sürecini bekledik. Bir yandan mülakatlar için ders çalışıyorduk. Son mülakattan sonra bir yıldır da mesleğe atandım. Görevimden de memnunum. Güzel ve sürekli doğa ile iç içe. Arazi şartlarında zor olan yerlerde oluyor ama güzel, eğlenceli hale getirdiğimiz zamanlarda oluyor. Arkadaşlarla birlikte damgaya, nakliyelere çıkıyoruz. O zor arazide bazen yuvarlanıyoruz, düşüyoruz, kayıyoruz, yağmurun çamurun içinde inip çıkıyoruz ama genel anlamda memnunuz. Mesleğimiz güzel, tavsiye ederim. Bir kadın için zor yanları da olsa güzel. Sadece bir erkek mesleği değil kadınların da gayet güzel yaptığına inanıyor ve tüm kadınlara tavsiye ediyorum” diye konuştu.

ORMANCI BABADAN KALAN KUMPASI KULLANIYOR

Kesilen ağaçların çapını ölçmeye yarayan “Kumpas” aletinin babasından kaldığını kaydeden Çolak, “Babamın emekli olana kadar kullandığı bir kumpası vardı. Emekli olduktan sonra da onu evimizde saklıyorduk. Bende atandıktan sonra o kumpası aldım. Büyük bir aşkla ve şevkle onu taşıyorum. Bende emekli olduktan sonra bu mesleği yaptığına inandığım, tanıdığım, değer verdiğim birisi olursa bende ona devredebilirim” şeklinde konuştu.