Özkan YILDIRIM
 

  İsmail Bey öncelikli sizi tanımak isteriz? Ne zamandan beri bu sektörde çalışmalar yürütmektesiniz?

Elektronik sektöründe 1990'dan beri çalışmalar yürütmekteyiz, son 15 yıldır da yine dedektör üzerine çalışmalar yapmaktayız. Sadece dedektör olarak değil , yer altı görüntüleme sistemleri, otomasyon sistemleri ,otomatik kapı sistemleri olmak üzere birçok farklı branşlar üzerinde çalışmalar  yapmaktayız, üretimler  gerçekleştirmekteyiz. Dedektörle bir arada bizim kendimizi geliştirdiğimiz bir imalatımız vardı  6 sene kadar önce 15 metreye kadar yeraltı görüntülemesi yapabilir yorduk. Bu sadece arkeoloji için kullanılmıyor bu görüntüler inşaat sektöründe jeolojide de kullanılabilen  görüntüleme sistemleriydi. Şimdi tabii çok farklı görüntüleme sistemleri çıktı bizden sonra ,bizde tabii bu sistemi geliştirdik bu görüntüleme sistemleri içerisinde manyetik algılamaların dışında , elektro manyetik algılamalardan oluşan görüntülü sistemlerimizde var ,yeraltı görüntülemesi konusunda bu şekilde faaliyet gösteriyoruz çalışmalarımız sürekli devam ediyor. Şu an özellikle uzaktan metal tespiti konusunda çalışmalarımız devam ediyor.

Uzaktan metal tespit etme yöntemleri birçok farklı yöntemlerle insanlar uzaktan metali algılamaya çalışıyorlar , doğru yönde algılamaları ancak çok zor. Bizim bu sektöre giriş  sebebimiz de bu zaten. Dedektör sistemleri ile tespit edilebiliyor metalin  üzerine geldiğinizde sığ  derinliklerde metal algılanabilir. Ama uzaktan dalgalanma konusunda çok fazla çalışma yok. Bu yönde alan tarama dedikleri çubuklarla tespit etmeye çalışıyorlar. Uzaktan metal tespit etmeye  çalışıyor yeryüzünde bütün cisimlerin, bütün maddelerin kendine has parmak izi gibi frekansları vardır, bu  frekanslara  doğru şekilde yerden veya havadan  ulaşabilirseniz o var olan bir titreşimi daha yüksek seviyelere çekiyor daha yüksek titreşime  başlıyor ve bu yüksek  titreşimler bize elimizdeki cihaza  ulaşmasını sağlıyor. Elimizdeki cihazla irtibat haline geçerse o titreşimler neticesinde orada bir veri olduğunu anlayabiliyoruz, yani orada hangi  metal olduğunu anlamış  oluyoruz. Bu sistemde en fazla toprağın 50-60 santim altındaki  metallerin ayrımı yapılabiliyor değerli mi değersiz mi diye..

BUNLARA GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİDE EKLENEBİLİYOR

Pulse  dediğimiz sistemler üç buçuk 4 metreye kadar mesafe  algılaması yapabiliyor ama bunlar görüntüleme sistemi olarak da kullanılabiliyor. Bu sisteme  görüntüleme sistemi eklersek yani  gradiometre eklersek, böylelikle  8 metreye kadar yeraltı görüntülemesi yapabiliyoruz. Mahsendir, tüneldir veya büyük metallerin görüntülemesinde gradiometre ekleyerek yapabiliyoruz. Bunun yanında kablosuz çalışan sistemlerimizde mevcut, bunlarla ilgili bilgileri birazdan sizlerle paylaşacağım. Bunu direkt tablet ya da telefona bağlayarak görüntüleme yapabiliyorsunuz ,bu kablosuz bir sistem Windows ve  Android tabanlı olanları da var. Bunları direkt telefon ve tablet vasıtasıyla bağlayıp yeraltı gürüntülemesin de   kullanabiliyorsunuz. Arkeolojide , işte jeoloji de ,inşaat sektöründe yoğun bir şekilde bu tür aletler kullanılmakta.

,

KABLOSUZ GRADİOMETRELER DE VAR

Yeraltı görüntüleme sistemleri  gradiometreler 5 bin liradan  başlayıp 6 bin 500 liraya kadar çıkabiliyor. Tabi daha gelişmiş görüntüleme sistemlerinin  30 bin liraya kadar olanları dahi var. Onlar da bunlardan daha farklı çalışıyor. Onlar manyetik alanda yüzeye çıkan manyetik alanın şeklinde ona şekilde görüntü dataları olarak çalışıyor. Bir de elektromanyetik olarak algılama yapanları var uzun dalga radyo dalgaları olarak yapanlar var. Tabii bunlar daha derin yerlere nüfus edebiliyor. Tabii fiyatları gittikçe artıyor. Bu tür sistemleri kullandığınızda tabi doğruluk olanları da yüksek oluyor artı bu tarz manyetik sistemlerde yerler ıslak olduğunda toprağın mineral yapısı çok yoğun olduğunda bile  doğru görüntülere ulaşabiliyor. Diğer  sistemlerdebu  verilere bu şartlarda ulaşabilmek gerçekten de imkansız. 

İsterseniz şimdi sizlere M1 yeraltı görüntüleme ve dedektör sistemimizi ve diğer birkaç ürünümüzü kısada olsa tanıtmak isterim..

 Ürünün eşsiz olmasını sağlayan başlıca özelliklerinden bahsedecek olursak;

1-Görüntüleme Tarafı

-          EMF sensörü desteklemekte

-          EMI sensörü desteklemekte

-          Gradiometre desteklemekte

-          Rezistivite desteklemekte

Tüm bu desteklediği sistemler ile hem kendi ekranında voltaj ya da sensörün kendi ölçüm birimine göre rakamsal olarak görüntüleme yapılmaksızın bilgi alınabilinmekte, hem de istenirse 3D görüntüleme yapılabilinmekte.

1-Dedektör Tarafı

-          DD tek para bobini desteklemekte

-          Mono derin arama bobini desteklemekte

Dedektör tarafında desteklediği DD bobin ve Mono bobinin her ikisi ile de muhteşem toprak ayarı yapabilmekte. Bu sayede minerale hiçbir şekilde tepki almadan arama gerçekleştirebilmekte. Beraberinde DD bobin ile mükemmel metal ayrımı sunabilmekte.

1-Teknolojik Tarafı

-          4,3” Renkli Dokunmatik ekrana sahip.  Bu sayede muhteşem kullanım kolaylığı sunmakta. Ayrıca istenirse tuşlar ile de kullanılabilinmekte.

-          Üzerinde yer alan tek bir konnektöre ne takılırsa tanıyarak ona uygun sistemi otomatik olarak çalıştıran otomatik ekipman tanıma istemine sahip. Bu sayede ilk açılışta ve kullanımda ayar karmaşasını ortadan kaldırmakta.

-          Takılan ekipman eğer bir sensör ise, istenirse renkli dokunmatik ekranında rakamsal seviye takip imkanı sunabilmekte.

-          Android işletim sistemi ile çalışan ileri seviye yer altı görüntüleme programı ile sensörler ya da bobinler ile yer altı görüntüleme imkanı sunabilmekte.

-          Dahili yüksek kalite bataryası ve dijital açma-kapama sayesinde çok kompakt bir yapı sunabilmekte.

1-Diğer özellikler

-          Dedektör kullanımında tutma kolunun elcik kısmındaki butona basılarak bobinin pompalanması şeklinde çok kolay ve definecilerin çok aşina olduğu toprak ayarı yapama özelliğine sahip.

-          Bobinlerin boy ya da stillerine göre ana ünite tutma koluna takılabilmekte ya da boyna asılabilmekte.

-          Yüksek kalite renkli ekranıda algılamaya göre renk değişimi ile destekli rakamsal grafikler oluşturabilmekte.

-          Menüden seçilebilinen ses modları ile ihtiyaca göre değişik ses stillerinde çalışma olanağı sunabilme.


ATC-6 GRADİOMETRE

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

 ATC-6 gradiometre ile gerçek zamanlı görüntüme sayesinde 3D ya da 2D görüntüleme ihtiyacı duymadan da arama gerçekleştirebilirsiniz. Canlı çekim özelliği ile görüntüyü anında tablet ekranında göreceksiniz. %100 yerli tasarım ve üretim olan bu ürün sayesinde artık toprak altı yapı tespiti çok kolay.


EMVİ F30 VLF-EM YERALTI GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİ

Pasif elektromanyetik VLF 1 kHz – 200 kHz  arası uzun dalga radyo sinyallerini kullanarak yeraltı anomalilerini görüntüler.

180 MHz işlemcisi ve özel alıcı devresi sayesinde çok hassas olduğu için günün her saatinde frekans vardır vericiye gerek yoktur.

BOŞLUK ,MEZAR ,MAHSEN ,TÜNEL

TOPRAK VE KAYA YARIKLARI

İLETKEN OLAN HER TÜRLÜ METAL (DEĞERLİ DEĞERSİZ BÜTÜN METALLER)

DOĞALGAZ ve SU BORULARI

KABLO ARAMALARI

SU ARAMALARI

AKEOLOJİ VE JEOFİZİK ARAMALAR

ZEMİN ETÜDÜ , MADENCİLİK VE YOL İNŞAATLARINDA KULLANILMAKTADIR.


3D KABLOSUZ  GARADİOMETRE

AndroidGradiometre ile toprak altındaki mezar, oda, tünel v.b. yapıları kolaylıkla ve yüksek doğrulukla tespit edebileceksiniz. Kolay kullanımı ile başarısını arazide her seferinde göreceksiniz. Android sistem üzerinden çalışması nedi ile cep telefonunuzla ya da tabletinizde 3D görüntülemenin kolaylığını yaşayacaksınız. Kompakt, ergonomik ve ekonomik yapısıyla, kablo karmaşası olmadan arazide yer altı görüntülemenin keyfini yaşayacaksınız. Android sistem çalışması sayesinde hem cep telefonunuzdan hem de tabletinizden kullanım imkanı sunan Androidgradiometre ile gerçek zamanlı görüntüme sayesinde 3D ya da 2D görüntüleme ihtiyacı duymadan da arama gerçekleştirebilirsiniz. Canlı çekim özelliği ile görüntüyü anında tablet ekranında göreceksiniz. %100 yerli tasarım ve üretim olan bu ürün sayesinde artık toprak altı yapı tespiti çok kolay.


İsmail Bey ,  gerçekten sektörünüzde ülkemiz olsun dünyada olsun belli bir seviyeye gelmişsiniz. Peki bundan sonraki hedeflerinizde neler var?


YURTDIŞI SATIŞLARIMIZDA MEVCUT..

Yurtdışından birçok ülkeden ürünlerimize  talep var. Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki artık ülkemiz  bu tür elektronik aletlerle ilgili kesinlikle dünyadan geri kalmış değil hatta onların çok önünde. Bunun yanı sıra fiyat anlamında da  neredeyse 5’de1 oranında bir avantajımız var, gerçekten büyük bir avantajımız mevcut yurtdışından herhangi bir ürünü aldıktan sonra aletleri bozulan insanlarımız bize geliyorlar yaptırmak için , biz elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama geldiklerinde bizim işyerimizde gördükleri  gelişmişaletler  ve fiyatları ile karşılaştıklarında kendileri gerçekten önce niçin buraya gelmedim diye çok hayıflanıyorlar. Bu manada biz hem altyapı desteği hem servis  desteği  ile onların yanındayız. Şu an gerçekten teknolojik olarak güzel bir seviyeye gelmiş bulunmaktayız.

ÜLKEMİZİN PARASI DIŞARIYA ÇIKMASIN YETER

Gpr  sistemleri üzerine çalışmalar yapıyoruz yer altı radarı da deniliyor bunlara. Bu sistem yere yüksek frekanslar gönderiyor bu gönderilen yüksek frekanslarla yer altında o alandaki durum gözlemlenmek isteniyor, kısaca işleyiş bu, bu tür aletlerin Türkiye'ye girişi gerçekten çok yüksek 700 bin lira ile 1 milyon lira arasında hatta daha da yüksek fiyatlarla tedarik ediliyor. Biz bunları çok çok daha uygun fiyatlara üretip yurt içindeki örneğin belediyelere, kamu kurum ve kuruluşlarına, özel sektör işletmelerine sunmak istiyoruz. Neden bizim ülkemizin parası, dövizi  yurt dışına gitsin ki gerçekten çok yüksek fiyatlar 1 milyon liradan bahsediyoruz gerçekten de mutlaka bu alan üzerinde çalışmalar yürüterek üretimlerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor ,hedefimiz bu yolda ilerlemek, ülkemizin dövizinin  yurtdışına bu şekilde gitmesini engellemek istiyoruz son olarak buradan yurt çapında yaşayan bütün 85 milyon insanımıza herkese sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

GAZCILAR CADDESİ , NO:53/A

0 224 225 40 13

Gsm: 0 542 679 06 88

www.atacandedektor.com

www.dedektorsatisi.com

OSMANGAZİ/BURSA