Bitmedi, bitmedi, bitmedi! Sıkıntılarımız, sorunlarımız bir türlü bitmedi. Bir derdimiz bitti derken bir diğeri başladı. İnsanlar öyle bir duruma geldi ki, evlerinde dahi rahat edemedi. Halbuki insanın en rahat yeri, evi olmalı. Ve bu duruma yetkililer artık bir DUR demeli.

Dilerim tez zamanda arap saçına dönen Doğanbey TOKİ mevzusu çözülür ve zerre kadar günahları olmayan insanlar bu işkenceden kurtulur. Çünkü Doğanbey TOKİ’lerin sorunu gerçekten hiç bir zaman bitmiyor. Hele asansörler, sık sık ve her an arıza yapabiliyor.

BİR ASANSÖR KRİZİ DAHA!

Kıssadah hisse; Şehrin göbeğinde bulunan Doğanbey TOKİ Konutlarında önceki gün yine asansör krizi yaşandı. Ancak bu kez durum başkaydı. Önce her zamanki gibi arıza sandık. Sonra öğrendik ki meğer asansörler mühürlenmiş! Alt katlarda oturanlar ‘hadi bir nebze’ daha rahattı.. Ya üst katlarda oturanlar bizler!? 14. Katta oturan ben ve diğerleri ne yapmalıydık?

LOKMALARIM BOĞAZIMA DİZİLDİ

Sabah kahvaltımı yapmış işe gidecektim ki baktım asansörlerin hiç birisi çalışmıyor. Elektrik kesintisi de yoktu. Lokmalarım boğazıma dizildi. Mecburen, elektrikleri yanmayan karanlık merdivenlerden, elimde çakmak ile 14 kat zar zor aşağıya indim. Aşağıya yaya inme durumu belki basit gelebiliyor kulağa, ancak gelin bir de bana sorun bunun zorluğunu ve 15 dakika boyunca ne yaşadığımı. Zifir karanlıkta, elinde çakmakla bu durum düşünülebileceği gibi hiç de kolay olmuyor ne yazık ki… İster istemez soruyor insan. Ya çakmağım da olmasaydı? Veya hasta, ya da yaşlı olsaydım…

BİZE BUNU NEDEN YAPIYORSUNUZ

Şimdi yetkililere ve TOKİ yönetimine soruyorum bende:

Bize, halka, bunu neden yapıyorsunuz? Bizim günahımız ne? Lütfen artık bu asansörlere bir çeki düzen verin. Bu binalar çok yüksek ve burada yaşlı insanlar, küçük çocukları olan vatandaşlar var. Bir an için de olsa bu insanların durumlarını düşünün, empati yapın. Ya o gün hastalık olsaydı! Onca kata asansörsüz çıkıp hastaya yetişmek mucize olurdu… Hele hele hastayı sedye ile aşağıya indirmek…

BU KAÇINCI ARIZA

Sözün özü; Tüm bu yaşananlara muhakkak kesin bir çözüm bulmalılar artık yetkililer. Bu kaçıncı arıza?

Doğanbey TOKİ’de oturan insanlar vatandaş değil mi? Çünkü bu gibi olaylar burada sıkça yaşanıyor. Krizin biri bitti derken, bir diğeri başlıyor. Bu yüzden de siz yetkililere sesleniyor, yardım istiyorum.  Ne olur birazcık bu Doğanbey TOKİ’leriyle ilgilenin. Ve önceki gün yaşadığımız mağduriyeti ve asansör krizini bir kez daha bize yaşatmayın.

TOKİ Sakinleri adına

H.Ç.

Her durağa konulsun

Birkaç yıldır şehrimizde başlatılan elektronik gösterge hizmeti kısa süre içinde vatandaş tarafından kabul gördü ve de bu duruma iyiden iyiye alışıldı.

Elektronik göstergelerin olduğu duraklarda bekleyen vatandaşlar ne kadar süre bekleyeceğini bildikleri için daha rahat hareket etti. Her ne kadar zaman zaman doğru dürüst göstermeyip vatandaşı yanıltsalar da, vatandaşa yine de ‘iyi bir hizmet’ dedirtti.

 BAZEN ÇALIŞIYOR BAZEN...

 Ancak bu elektronik göstergeler bazen çalıştı bazen de çalışmadı. Pazar günü (24 aralık 2017) Acemler’de otobüs bekliyordum ki ne kadar bekleyeceğimi öğrenmek adına göstergeye baktım ve üzülerek (sık sık oluyor) yine çalışmadığını fark ettim.

Şimdi ‘hava şartlarından’ denilebilir, ancak bu göstergelerin günlük gülistanlık zamanlarda da çalışmadığını hatırlatarak yetkililerin bu durumla ilgilenmesini rica ediyor ve hatta mümkünse her durağa konulmasını rica ediyorum.

 Nazan Özen

 ZİRAAT BANKASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN DİKKATİNE

Şube istiyoruz

 Son yıllarda büyükşehirlerdeki nüfus her gün hızla artmaya devam ediyor. Hal böyle olunca ve büyükşehirler dolup taştıkça, yazlığı olanlar şehirlerden resmen kaçıyor. Hatta kaçmakla da kalmıyor, bir önceki yıllarda sadece yaz aylarında tercih ettikleri yazlıklarını artık kış aylarında da kullanmaya başlıyor. Tıpkı Mudanya’nın Güzelyalı beldesinde olduğu gibi. Bu iki güzel yer de son zamanlarda sakinler tarafından artık sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da devamlı oturanların tercih ettiği bir bölge haline gelmiş bulunuyor.

SORUN TEŞKİL EDİYOR

Ve nüfus arttıkça eksikler gün yüzüne çıkıp belirli bir süre sonra sorun haline dönüşmeye başlıyor. Aynen Güzelyalı’da olduğu gibi. Ancak uzun zamandır bu bölgelerde yaz kış oturmayı tercih eden vatandaşlar banka şubesi eksikliğinden dolayı zor anlar yaşıyor. 
Çünkü en küçük bir banka işlemini yaptırabilmek için Mudanya’ya veya Bursa’ya gidip gelmek zorunda kalıyoruz.

ÜZÜLDÜK

Bir süre önce Güzelyalı’ya Ziraat Bankası’nın bir şube açacağını duymuş ve bu habere çok sevinmiştik ancak bunca zamandır açılmadığını görünce de ciddi anlamda üzüldük. Bu sebeple Ziraat Bankası üst düzey yöneticilerinden Güzelyalı’mıza bir banka şubesinin oluşturulmasını çok çok rica ediyoruz. İsteğimizin değerlendirilmesi temennisiyle.

Saygılarımızla
Güzelyalı sakinleri 

 Korna sesi çıldırtıyor

Yıllardır söz konusu olan, sürekli şikayet edilen ve bir türlü müdahale edilmeyen havalı kornalara artık bir çare bulunmasıdır yetkililerden ricam. Normal günlerde ve de özellikle de düğün konvoylarında çekilmez hal alan kornalar, gürültü kirliliğinden öte gitmediği gibi ne sağlıklı, ne hasta, ne yaşlı, ne genç, ne bebek, ne çocuklara huzur nedir bildirmiyor!.. ve "Dat Dat, Dıt Dıt, Daaaatt" sesleriyle 7’den 70’e herkesin sinirine dokunuyor!..

YASAK, NE KADAR YASAK?

Ayrıca kullanımı ve bir “trend” haline gelen araç egzoslarını çok gürültü çıkarmaları için modifie etme eğilimlere de mutlaka ve özenle eğilmeliler yetkililer. Çünkü tüm bunların yasak olmasın karşın büyük bir kesim bunları takmamakta ısrarcı. Avrupa’nın hiçbir yerinde, ne trafik sıkışıklığında, ne de araç yolda kalıp yolun tıkanmasına sebep olduğunda bile bir korna sesi dahi duyulmuyor.

SES ÇILDIRTIYOR

Ancak gelin görün ki Türkiye’de ve de özellikle Bursa’da bu insanı çileden çıkaran seslerden geçilmiyor. Bu sebeple yetkililerden bir an önce bu duruma el koymalarını, yasağa rağmen havalı korna taktıranlara veya egzos patlatanlara caydırıcı cezalar yazmalarını  istiyorum. Peşinen teşekkürler.

Saygılarımla

Savaş Erol

 Lütfen kaldırımları düzen

Bağlarbaşı Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Kaldırımlarımızın çok yüksek ve dar olması bize bir sürü zorluk çıkarıyor. Ayrıca dar olan kaldırımlar bazı faktörler sonucu daha da daralınca zorluk ikiye, üçe katlıyor. Örneğin kaldırımda yürümeye çalışırken önümüze elektrik direkleri çıkabiliyor, esnafın dükkanlarının önüne malzeme koyma sonucu ise kaldırımlarımız neredeyse yok denilecek duruma geliyor. Böylece yürümemiz imkansız hale geliyor!..

LÜTFEN SIKINTIMIZI GİDERİN

Sıkıntımızı ilgili birimlere bildirmemize rağmen bir türlü çözüm yoluna gidilmemesini anlayabilmiş değiliz. Halbuki bundan birkaç yıl önce Mümin Gençoğlu Caddesi’nde yapılan kaldırım düzenlemesinin, yıllar geçmesine rağmen neden Vatan Caddesi’nde yapılmadığı hep merak konum olmuştur. Kaldırımların yüksek olmasından dolayı araç kapıları açılamıyor, inip binmede sıkıntılar yaşanıyor, vasıfsız eleman çalışmasından iş kalitesi düşüyor, kontrolü de yapılmayınca sıkıntıyı mahalle sakinleri olarak bizler yaşıyoruz. Belediye yetkilerinin bahsedilen yerleri tekrardan gözden geçirmesini, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. 

Saygılarımla

Tolga Güven