Özkan YILDIRIM

  •    Öncelikle muhtarım sizi tanımak isteriz? Sonrasında da birkaç sorumuz var onlara geçeriz.

ONLAR BENİM YAŞAM FELSEFEM...

Bizlere gazetenizin müstesna sayfalarında yer ayırdığınız için ben de sizlere teşekkür etmek isterim. 1957 yılında Karacabey’de doğdum, doğma büyüme buralıyım. İlkokulu bitirdikten sonra bir yılda Kuran Kursu’na gittim. Sonrasında tarım işine başladım, kendi tarım ekipmanlarımla çiftçilik yapıyorum. 2009-2014 ve 2019 seçimlerinden başarılı bir şekilde çıktım, 2009 ve 2019 seçimlerinde 3 aday varken, 2014 seçimlerine tek aday olarak seçimlere girdim. Evliyim 2 oğlum ve biri kız biri erkek olmak üzere iki torunum var, onlar zaten benim yaşam felsefem.

  • Muhtarım bizlere Nasrettin mahallesini tanıtır mısınız ?Seçmen sayısı ne kadardır, nüfus ne kadardır?

Şu an 1200’e yakın seçmenimiz var. 2000’e yakında nüfusumuz. İlk muhtar olduğumda 480 seçmenimiz vardı. Nasrettin Mahallesi şu an şantiye görünümünde. Her tarafta inşaatlar devam ediyor ve nüfus sürekli artıyor. 11 senede nüfusumuz neredeyse 3 kat arttı. Karacabey’in bir çok bölgesi yenilendi, yenileniyor. Bursa Caddesi ve çevresi gerçekten büyük rağbet görmekte, inşaatlar daha temel atma sürecinde satılmaktadır.

DAİRELER, DÜKKANLAR DAHA TEMELDEN SATILIYOR

Peki muhtarım bu 11 yıllık süreçte ne gibi hizmetlerin gelmesine ön ayak oldunuz mahallenize?

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

Bu süreçte mahallemizde yoğun yerleşim olduğundan insanların araçlarını rahatlıkla ve güvenle park etmelerini sağlamak amacıyla 2 otopark açılmasını sağladık belediyemizle beraber. Elbette bizde mahallemizde çocuk parkları,oyun alanları ,jimnastik aletlerinin kurulu olduğu sahalar olsun isteriz ama bütün arsalar sahipli olmasından ötürü bu tür projelerde öncelikle arsaların istimlak edilmesi lazım ve bu süreç maddi anlamda da belediyelerimize büyük ek yük getirmekte.Fakat bizler bu tür çalışmalarda Bursa Büyükşehir belediyemizden destek bekliyoruz.

 UFAK TEFEK EKSİKLİKLERİMİZ TABİ Kİ YOK DEĞİL

   Karacabey’in hızla değişen ,gelişen yüzü Nasrettin mahallesinde bu tür hizmetlerin şimdiden yapılması çok daha önem arz etmektedir. Ayrıca mahallemizde çalışan nüfuzda hızla arttığından kreşe de ihtiyacımız olduğunu söyleyebilirim. Bir çok mahalle sakini çocuklarını başka mahallelerdeki kreşlere göndermek zorunda kalıyorlar.

 MUHTARLIK KABİNİ BÜYÜK SIKINTI

Ayrıca muhtarlık olarak bir kabin içerisinde hizmet vermekteyiz, sıcak havalarda gerçektende kabinin içi sauna gibi oluyor. Bu doğrultuda 2 sene kadar önce Büyükşehir belediyemiz taleplerimizi istedikleri bir form vermişlerdi, o formda da bu konuyu gündeme getirmiş, stadın hemen arkasındaki mevcut kabinin yakında bulunan Çamlık alana geçme durumumuz vardı ama sonrasında bu hayata geçmedi. Bu konuyla da ilgili sayın Büyükşehir belediye başkanımızdan desteklerini beklediğimizi ifade etmek isterim.

  • Başkanlarımızla iletişiminiz nasıl?

Çok güzel Ali Başkanla her zaman görüşüyoruz, sıkıntı yok , her aradığımızda ulaşabiliyoruz. Belediyemizin yaptığı kaldırım, yol tamiri gibi vesaire işlerimizi sıkıntısız hallediyoruz. Buski Karacabey Müdürü Hakan Bey’de sağ olsun bizlerle  her zaman iletişim halinde.

  • Yeni inşaatlar hızlı bir şekilde devam ediyor demiştiniz değil mi?

Aynen o şekilde yapılan inşaatlar yok satıyor. Bu bağlamda büyük bir teveccüh var mahallemize ,nüfus hızla artıyor bizlerde bu bağlamda bu yeni projelerin alt yapısını oluşturuyoruz. Son bu koronavirüs dolayısıyla yavaşlar gibi oldu ama son kredi olaylarından sonra iyice patladı, dairelerde 20 lira, 30 lira arttı.

ÖNLEMLERE HERKES UYUYOR

  • Koronavirüs önlemlerine Mahallenizde uyuluyor mu?

Herkes bu önlemlere uyuyor, maskesiz kimse sokağa çıkmıyor.Geçtiğimiz haftada gördük kısa süreli bir gevşemede ülkede vaka sayıları hemen artar gibi oldu. Karacabey bu konuda çok tedbirli. Buna mutlaka dikkat ederek bir süre daha yaşamamız şart..

TRAKTÖRE BİR BİNDİM 63 YAŞIMA GELDİM HALA İNEMEDİM

  • Muhtarım ,hayatınızdaki hedeflere ulaştınız mı?

Valla, hayalim çocukluk yaşlarımda traktör sevdasıydı. O sevdayla tarım işine girdim,çiftçi olduk, hayallerimizi  gerçekleştirdik dersek yalan olur.Yani anlayacağınız, bir bindik traktör üzerine 63 yaşına geldik hala inemedik. Son olarak benim 3 seçimdir yanımda olan Nasrettin Mahallesi sakinlerine,Karacabey’de yaşayan bütün hemşerilerime, ayrıca Bursa ve Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşlarıma saygılar, sevgiler, esenlikler diliyorum.