Sosyal sorumluluk bilinciyle yetişen Demirci İlkokul 3A sınıfı öğrencileri “Doğayla Temasta” projesi kapsamında önce derslerini doğada gördü, sonra da yaşlılarla sohbet etti.

Demirci İlkokul’u 3A sınıfı öğrencileri öğretmeni ve okul olarak, paylaşımı ve yardımlaşmayı ön plana çıkaran farklı alanlardaki sosyal sorumluluk projelerimizle, toplumsal duyarlılığı arttırmayı ve öğrencilerimize kendilerin geliştirme fırsatları yaratmayı ve onlara rehberlik etmeyi hedefliyoruz.

Demirci İlkokul 3A sınıfı öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında; geçtiğimiz gün derslerin sadece dört duvar arasında olmadığını yaşayarak gördüler. Doğaya çıkarak, onunla bağ kurmaktan çok fazla mutlu olan öğrencilerim, önce doğada ders görüp sonra da ağaçlara kendi elleriyle hazırladıkları ‘ormanları koruma pankartlarını’ astılar.

Yaşlılara hediyeler alan öğrenciler yaşları 89 ve 94 yaşındaki ninelerle doyasıya sohbet edip onlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar.

Demirci İlkokul’un 3 A sınıfı ile uyguladığımız bu ders programının örnek teşkil etmesini ve okulumuz da dahil, daha sık ve tüm okullar tarafından uygulanacağını ümit ediyorum.

Demirci İlkokul 3 A sınıfı öğretmeni

Muzaffer Yılmaz

 Teklif ve çağırımızdır

Osmangazi ve Bursa oybirliğiyle tamam derse, Atletizm Salonuna Naim Süleymanoğlu’nun ismi verilsin

Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Grup Sözcüsü

MHP Cemil Aydın

Gözlerime inanamadım…!

18 Kasım 2017 Şehreküstü BursaRay İstasyonu’nda saat (tahmini)  17:00/19 arası Uludağ Üniversitesi yönüne giden 2 hat no’lu seferi beklerken 1 no’lu olan ve Emek hattına giden Hollanda’dan alınmış vagonların olduğu katar geldi.

Vagonlar istasyon peronuna yanaştı, durdu. Makinisti yerinden kalktı. Kapıyı açtı. Yolcuların trene binip binmediğini bir süre çıplak gözle izledi. İstasyonda bekleyen yolcuların tamamen trene bindiğini gördükten sonra yerine oturdu, kapıları kapattı ve treni tekrar sürmeye devam etti.

Makinist kapıların güvenliği için bu kontrolü yaptıysa onu kutlarım.

Ama ne yalan söyleyeyim olan biteni görünce şaşırdım ve de gözlerime inanamadım. Çünkü bu çağda böyle bir uygulama dünyanın hiçbir ülkesinde sanırım yoktur.

Teknoloji gelişmiş durumda, kamera diye bir sistem var. Bu istasyondan her gün yerli-yabancı binlerce yolcu trenlere inip biniyor.

Acilen bu eski vagonlara kamera konularak modern bir uygulamaya geçilmesini rica eder, iyi çalışmalar dilerim. BursaRay’a da bu yakışır.

 Saygılarımla

Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Okul yönetiminin dikkatine!

Yıldırım Yeni Mahalle 4. Küçük Sokak’ta ikamet ediyoruz ve Mahmut Çatalkaya Ortaokulu’nun bazı öğrencilerinden şikayetçiyiz.

Bu öğrenciler apartmanlarımıza ve çevreye zarar veriyorlar. İçeriye taş, şişe, sopa atmakla kalmayan çocuklar, duvar diplerine ihtiyaç gideriyorlar. Balkonlarımıza atılan şişelerle cam kırıkları oluşuyor.

Konuyu Okul Müdürü’ne, Mahalle Muhtarlığı’na ve Alo 155’e bildirdik ancak hiçbir sonuç alamadık.

Yakın zamana kadar var olan Mobese kameraları da nedense yok oldu. Çocuklarımız bizim en kıymetlilerimiz bu yüzden onlara düzgün ve saygın davranışları öğretmek de biz ailelerin ve öğretmenlerin asli görevimiz. Sayın anne babalara veokul yöneticilerinin dikkatine sunuyor ve öğrencilere gerekli uyarılarda bulunulmasını önemle rica ediyoruz.

Esma-Engin Çelik

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sözde Nilüfer’iz!..

Nilüfer İlçesi, İhsaniye Mahallesi, Yaprak Sokak’ta oturuyoruz. Sözde burası Nilüfer’in en modern yerleşim yerlerinden biri. Ancak sokağımızda ciddi ve defalarca kez bildirmemize rağmen bir çöp sorunu var. Büyükşehir Belediyesi’nin süpürgeli aracı belli zamanlarda caddeyi süpürüyor. Ancak kaldırımlarla kimse halen ilgilenmiyor ve çöp içinde öylece kalıyor. Özellikle de Yaprak Sokak’ın kuzey kısmı doğru dürüst süpürülmüyor.

Nilüfer Belediyesi ya da Büyükşehir Belediyesi, yani hangi kurum sorumluysa, sokağımızla ilgilenmelerini istiyoruz. Bu hizmeti istemek de en doğal hakkımız düşüncesindeyiz. Çünkü çevre temizlik vergimizi veriyoruz.

Sokak Sakinleri

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yeşil-beyaza boyanmalı!

 

Nilüfer İlçemizdeki Akçalar Mahallesi’nde oturan ve Bursaspor’umuza gönül vermiş olan koyu bir taraftarım.

Bunu dikkate alarak Akçalar Mahallemizdeki yaya kaldırımlarının kenarlarının yeşil-beyaz renklere boyanmasını yetkililerden çok rica ediyorum.

Şehrimizin bir çok caddesinde kaldırımların kenarları yeşil beyaz renklere boyanırken neden bizimkileri de yeşil beyaz olarak boyanmıyor? Akçalarımızın ne eksiği var?..

Ayrıca mahallemizde birkaç tane daha koyu Bursaspor’lu taraftar var. Buna rağmen maddi imkansızlıktan dolayı maçları radyodan dinleyebiliyorlar ancak. İlgililer bu konuda dönüşümlü dahi olsa maçlara gönderemez mi? Böyle bir çalışma yapılırsa minnettar oluruz.

Saygılarımla

Beyhan Karakış

Sigara içen öğrencilere dikkat

 Kuruçeşme Mahallemiz Altıparmak Caddesi üzerinde bulunan Sınav Dershanemizin bulunmuş olduğu güzergah Otel Sokak, Gelin Sokak ve diğer Tınaztepe sokaklarımız olmak üzere öğrenci akışının çok yoğun olduğu noktalar. Ve öğrencilerimizin sigara alışkanlıkları maalesef ki inanılmaz derecede hat safhalara çıkmış durumda. Derslerine girmeden önce bu mahallemizin sokak aralarında sigaralarını içip, sonra da içilen sigaranın izmaritinin sokaklara atılması konusunda Kuruçeşme Mahallesi olarak büyük bir rahatsızlık duymaktayız. Bu konuyla ilgili ne yapılabilir biz de düşünüyoruz. Çünkü öğrencilere “iç ama yere atma” demek olmuyor… Bunu ne uygularlar ne de birisini dinlerler… Bu yüzden bununla ilgili bir yaptırım gücünün olması gerektiğini düşünüyoruz. Lütfen Belediye zabıta ekipleri konuyla ilgili biraz daha yoğun çalışma yapsın. Bizler sokaklara sigara izmaritinin atılmasının engellenmesini ve de öğrencileri sigara içme alışkanlığından gerekirse caydırıcı cezaların alınmasını rica ediyoruz.

Çevre Sakinleri