UIaş Girgin

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Yıldırım İlçe 14. Olağan Kongresi bugün Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, MHP Yıldırım İlçe Başkanı Kadir Taşçı, MHP il yöneticileri ve birçok partili katıldı. Olağan Kongre kapsamında yapılan Yıldırım İlçe Başkanlığı Seçimi'nde tek aday olarak çıkan Kadir Taşçı delegeler tarafından oy bilrliği ile seçildi.

WhatsApp Image 2023-09-03 at 16.16.34

“Milliyetçi Hareket Partisi, güzelin iyinin ve doğrunun tarafıdır”

14. Olağan Kongre’mize, toyumuza hoşgeldiniz. Sizleri saygı, sevgi, hürmet ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Aşan fikriyatıyla 54 yıllık siyasi geleneği, bir asrı Milliyetçi Hareket Partisi, güzelin, iyinin, ve doğrunun tarafıdır. Türk Milleti’nin yeminlerine sonuna kadar sadıktır. Bizim için siyaset, millete hizmet gayesinin bir aşkla, adanmışlıkla taçlanmış ülkücü eylemidir. Önce ülkem ve milletim sonra partim sonra ben anlayışıyla Türk Milleti’nin bekasını müdaafa yeminidir. Aziz dava arkadaşlarım, kıymetli misafirler, biz Milliyetçi Hareket Partisi’yiz. Bazen bitmeyen bir mücadele, bazen tükenen umutlar, bazen yükselen kahramanlık, bazen de çelik bir yumruk olduk. Bazen yufka yürek, bazen kadife el içindeki demir yumruk, bazen hayırsever bir vicdan ve sızlayan gönül olduk. Bazen usta bir elden çıkan hat olup besmeleyle kağıda döküldük. Bazen göz nurunuyla Allah aşkını nakşeden bir mihriban çinisi olduk. Allah adına yapılan cenkler, Allah adına yükselen minareler, Allah adına açılan eller olduk, hayır dualarıyla secdeye varan alınlar, evlat hasretiyle kavrulan yüreklerin çektiği tesbihler, gözü yollara dalmış, gözyaşlarını evladının toprağına akıtmış analar, babalar olduk” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-09-03 at 16.17.02

“Hedefimiz yerelde iktidar, ülkede istikrar sağlamaktır”

Taşçı sözlerine şu cümleler ile devam etti; “Kıymetli gönüldaşlarım, biliyoruz ki gücümüzün kaynağı, aziz milletimizin takdir ve teveccühünü kazanmanın yolu birlik ve beraberliğimizdir. Yarından itibaren büyük bir inanç ve heyecan ile yeniden başlayacağız. Milletimizin gönlünü ve yüreğini kazanmak için el birliği, güç birliği yaparak daha fazla çalışacağız. Hedefimiz ayırmadan ve ayrışmadan Türk ve Türkiye Yüzyılı için yerelde iktidar,  ülkede istikrar sağlamaktır. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey'in bizlere işaret ettiği hedefler doğrultusunda, onun ayak izlerini takip ederek, emin adımlarla yılmadan, yorulmadan, milliyetçi ülkücülere yakışır adanmışlık ve sarsılmaz inançla ülkemiz ve  milletimizin kutlu yarınları için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile sözlerimi sonlandırırken gerçekleştirdiğimiz kongremizin hayırlı olmasını diliyor, burada bizimle olma nezaketini gösteren, katılım sağlayan siz değerli konuklarımıza, kıymetli ülküdaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun Allah’a emanet olun.”

WhatsApp Image 2023-09-03 at 14.19.34 (1)

“Milliyetçi hareketin bütün derdi devleti ve milletidir”

Kadir Taşçı’nın konuşmasının ardından söz alan MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, “Ben Yıldırım ilçe teşkilatlarında yetişmiş bir kardeşinizim. İnşallah önümüzdeki dönem Yıldırım’da teşkilatımız daha güzel hizmetler için gayret edecek. Bildiğiniz gibi mayıs ayında iki seçim yaptık. Bu seçimler gündeme geldiğinden beri seçimlerin yüzyılın seçimleri olduğunu ifade ettik. Akabinde sonuçlar Cumhur İttifakı’nın zaferi ile sonuçlandı. Türkiye yeni yüzyıla Türk mührünü vurma gayretiyle girdi. Hiçbir nimet külfetsiz olmuyor. Türkiye uzun zamandır ilk defa kendi siyasetini uygular bir devlet hükmünde hareket ediyor. Milliyetçi hareketin bütün derdi devleti ve milletidir. Genel başkanımız geçtiğimiz günlerde seçim çalışmalarını başlattı. Hedefimiz belediyelerimizi kaybetmemek ve zilletin eline düşmüş belediyeleri geri almak. Cumhur İttifakı çok şükür Bursa Büyükşehir ve ilçelerde diğer illere kıyasla daha başarılı oldu. Allah nasip ederse önümüzdeki dönem Nilüfer, Gemlik ve Mudanya Belediyeleri’nde de cumhurın galibiyeti için mücadele edeceğiz. Heyetimize başarılar diliyor ve hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Allah yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-09-03 at 14.19.32

WhatsApp Image 2023-09-03 at 14.19.34

WhatsApp Image 2023-09-03 at 16.23.09

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Editör: Ulas Girgin