Özel Medicabil Hastanesi bundan 7 yıl önce Fethiye’de, Mudanya yolu üzerinde, faaliyete oldukça iddialı başlamıştı. Büyük hedefleri vardı…

Yalın hastane olmak,etik kurallara uymak, herkese eşit hizmet vermek, Sağlık alanında hastalara en ileri cihazlarla en kaliteli sağlık hizmeti sunmak, kısaca sağlıkta marka olmak gibi

Hepsini birer birer gerçekleştirdi ve gerçekleştiriyor.

Bursa’da ilk yalın hastane kimliğini kazandı.Dünyanın kullandığı teknoloji “Intra Operatif Navigasyon” sistemini, Bursa’da kullanan tek hastane oldu veomurga cerrahisi merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

Özellikle ortopedi ve travmatoloji alanında otorite haline geldi.

Evde bakım hizmeti de veren hastane sağlık yatırımlarına kentin doğusunu da ekledi.

Arabayatağı metro istasyonunun yanında hizmete açtığı Özel Medicabil Yıldırım Cerrahi Tıp Merkezi’nin tanıtım toplantısına İl Sağlık Müdürü Özcan Akan da katıldı.

Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen’in verdiği bilgiye göre toplam 5 bin metrekare kapalı alanda, 14 yatak kapasitesi, 2 ameliyathane, 17 poliklinik ve 100 personel ile acil başta olmak üzere 9 branşta hizmet verecek olan Özel Medicabil Cerrahi Tıp Merkezi, kısa süre içinde branş sayısını 17’ye yükseltecek.

Bilgen şunları söylüyor:

“Bugün bizim için önemli bir gün. Sağlıkta Medicabil kalitesi, özel hastane ve evde bakım merkezinin ardından Yıldırım’da Cerrahi Tıp Merkezi olarak hizmet verecek. Sağlık hizmeti almak isteyenlere ulaşımda kolaylık olması açısından ve ihtiyacı karşılamak için Yıldırım’a geldik.  Medicabil burada aynı kalite ve eşitlik anlayışıyla, bilgi birikimini ve tecrübelerini sağlık ihtiyacı duyanlara verecek.”

Prof. Dr. Bilgen, haftanın bir günü, Yıldırım’da bizzat çalışacak. Ortopedi Profesörü Bilgen kendi alanında bir otorite olarak kabul edilir Bu yüzden Yıldırımlılar için önemli bir fırsattır diye düşünüyorum.

Bu arada İl Sağlık Müdürü Özcan Akan’ın “Yıldırım’ı TIP Merkezi kesmez sizden tam teşekküllü hastane bekliyoruz” sözü dikkatlerden kaçmadı.

Bursa’da gerçekleştirilen tüm sağlık yatırımlarından mutluluk duyduklarını dile getiren Akan, “Bursa’yı sağlıkta marka haline getirme hedefindeyiz. Medicabil de bu hedef doğrultusunda hizmet ediyor. Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen ve Medicabil ailesine bu yatırım için teşekkür ediyorum. Ortopedi ve Travmatoloji alanında bir marka hastaneyi ilimize kazandırmışlardı. Şimdi aynı kaliteyle Yıldırım’dalar” dedi.

Basın toplantısından sonra İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Bilgen Özel Medicabil Yıldırım Cerrahi Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Abidin Sağlam ve basın çalışanları olarak hep birlikte tıp merkezini gezdik.

Yeni yatırımın Bursa’ya ve Yıldırım’a hayırlı olmasını diliyorum.

TÜYAP fuarları tam gaz

Ekonomide işler pekiyi değil. Verilen destekler nedeniyle nakit darlığında bir gevşeme olsada işin üretim ve satış boyutunda önemli bir hareketlenmeden söz edemiyoruz.

Çünkü verilen destekler kapasite artışına yada yeni yatırıma değil; borç kapatmak için kullanıldı. Alım gücü ise yerlerde… Birçok esnaf siftahsız dükkân kapatıyor.

Fakat gerek ihracat gerekse fuarcılık boyutunda işler yolunda sayılır.

Bunda bana göre hem TÜYAP’ın fuarcılık konusundaki gücü, deneyimi hemde BTSO’nun fuar konusuna el atması önemli etken. Bu yüzden Bursa’da fuarlar iyi gidiyor.

Almira’da düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde konuşan TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü Tüyap Bursa 2017 Yılında Düzenlenen                    5 Fuarda Ziyaretçi Sayında Yüzde 36, Ülke Sayısında Yüzde 18 Artış Sağlandığını vurguladı: “Sektördeki 16 yıllık deneyimi ile başarılı bir süreci geride bırakan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş, 2017 yılının ilk yarısında bebe çocuk, kitap, eğitim, inşaat ve gayrimenkul konularında 5 farklı fuar düzenledi. 678 firma ve firma temsilciliğinin katıldığı, yurtdışından 53 farklı ülkeden yurtiçinden 43 ilden gelen 343 bin 759 ziyaretçiye ev sahipliği yapan Fuarlar ile Bursa’nın üretimine, ihracatına ve tanıtımıza katkı sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından yılsonuna kadar gerçekleştirilecek 16 fuar projesi ile 50 ülkeden 2.200 firma ve firma temsilciliğinin, 80 ülkeden 800 bine yakın ziyaretçinin katılımcı firmalar ile buluşturması hedefleniyor.