Bizler bazen hata yapabiliriz ama kendimizin uyarılması için telefon numaralı kartlarımızı arabamızın önüne bıraktığımız halde neden bilgi verilmeden aracımız çekilir ki. Lütfen biraz saygı...

19 Şubat (Salı günü) 2019 tarihinde, saat 12:00’de aracımı Nilüfer İlçesi’nde bulunan Parkora mevkiindeki açık belediye otoparkına çektim. Birkaç saat sonra geldiğimde aracımı yerinde bulamadım. Belediye otopark çalışanına aracımın nerede olduğunu sorduğumda, “Aracınızın olduğu yerde çalışma olacağı için, çekici ile otoparkta başka yere aldık” cevabını aldım. 

HABERDAR EDİLMEDİM!

Halbuki aracımın ön camına kartvizitim ve numaramı da bırakmıştım. Buna rağmen beni aramadılar, aksine haberim olmadan aracımı çektiler. Aracım hasar alabilirdi ve alsaydı bunun sorumlusu kim olacaktı ve de zararı kim karşılayacaktı sormak istediğim?

ACİL MÜDAHALE ŞART

Akabinde bahsetmiş olduğum mevkide birçok araca aynı muameleyi yaptıklarını öğrendim. Bu kesinlikle müşteri odaklı olmayan saygısızca bir yaklaşım. Duruma acil müdahale edilmesi gerekiyor.

Saygılar

Adını vermek istemeyen bir okur

KAPALI DURAK İSTİYORUZ

Bağlaraltı Mahallesi, Turgay Ciner İlköğretim Okulu lambalarında her gün servis bekleyen bir vatandaşım. Ve burada servis bekleyen her birimiz ciddi zorluklar yaşıyor, özellikle de yağışlı havalarda bol bol ıslanıyoruz ve de hasta oluyoruz.

ARAÇLAR BİZİ GÖRMÜYOR

Biraz altta durak var, ancak orada beklediğimiz durumda servisler bizi görmüyorlar, dolayısıyla bizde işimize geç kalıyor, bu kez de iş yerlerimizde sıkıntı yaşıyoruz.

DURAK TALEP EDİYORUZ

Diyeceğim o ki; Bahsettiğim lambaların oraya durak veya ona uygun bir şey yapılırsa bahsettiğim zorlukların hiç birini yaşamayacağız. Sorunumuzu bilgilerinize arz eder, imkan doğrultusunda talebimizin yerine getirilmesini çok rica ediyoruz.

Saygılarımla

Selda EKMEKÇİ

***

 

HAVASIZLIKTAN BOĞULMAK ÜZEREYİZ!

Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi, Selviyolu Caddesi bölgesinde pazar gününden beri kanalizasyon giderlerinden çok pis koku geliyor. Öyle ki, camları dahi açamaz olduk. Sokaklara çıkılmıyor. Havasızlıktan boğulmak üzereyiz.

MİKROP ÜRÜYOR

Lütfen yetkililer bir an evvel gelip giderleri temizlesin ve de ilaçlasın. Zaten ortalıkta salgın var. Bir de bu lağım yüzünden bol bol mikrop ürüyor. Lütfen bu durumun bir an evvel çaresine bakılsın.

Saygılar

Nazan BOZ

***

OLUMSUZ DURUMUN GİDERİLMESİ GEREK

23 Nisan Mahallesi, 261. sokak üzerinde yer alan Mescioğlu Apt. karşı köşesinde bulunan ve boş arazi üzerinde yer alan çıkıntı, araç trafiğini olumsuz etkilemekte (köşe olduğundan) Ve bunun üzerine konan konteyner araç görüşünü engellemektedir. Burada Nilüfer Belediyenizce yol kavşağını genişletme çalışması yapıldı ancak tamamlanmadı. Dolayısıyla konteynerin kaldırılması ve çalışmanın tamamlanarak bu olumsuz durumun giderilmesini rica ediyorum.

SANIRIM DURUMU BİLMİYORSUNUZ

Sayın Başkanım, sanırım durumu bilmiyorsunuz; Ancak şu an Nilüfer İlçesi Bülent Ecevit Caddesi’ne de paralel ikinci bir yol yapımı çalışmasını izlemekteyim. Ve altyapı çalışması yapılmadan toprak kaldırılıyor, mucur dökülerek sıkıştırma çalışması yapılıyor. Bu yol altına yağmur suları için kanal çalışması yapılmadan yol yapılır mı?

İŞLER OLDU BİTTİYE GETİRİLİYOR

Görünen o ki, bütün işler oldu bittiye getiriliyor. Yazık değil mi bu ülkenin milli servetine? Sanırım asfaltı döküp sonra kanal unutuldu diye döşemek için yeniden gelip kazarsınız. Mevcut olan yolda da durum aynıdır. Yani yolun ‘yağmur suyu’ kanalı yoktur. Hal böyle olunca arabalar biriken su birikintileri içerisinde yüzerek ilerliyorlar. Lütfen yol yapımı bitmeden yağmur sularını taşıyacak kanalları oluşturun. İyi çalışmalar.

M.K.

***

BU NASIL AKILLI KAVŞAK

Yıldırım İlçesi’nde oturan bir vatandaşım. Belirtmek isterim ki şu son dönemlerde yapılan akıllı kavşaklarda ve de düzenlemelerle trafikte belirli ölçüde rahatlamalar sağlandı. Öncelikle bu hatırlatmayı yapmak istedim. Ancak sormak istiyorum şimdi; Bursa Akçağlayan TOKİ konutları çıkışı yapılan kavşak düzenlemesinin neresi akıllı!?

BİRİ BANA AÇIKLASIN LÜTFEN!

Bunu biri bana açıklayabilir mi lütfen. Aksine daha önce rahat akan trafikte şu anda birikim olmakta. Kavşak maşallah akıllı değil, ‘embesil kavşak’ haline gelmiş durumda. Hangi istikamete giderseniz gidin sizi oyalamaktan başka bir şey yapmıyor.

NEREDE KALDI ‘ESKİ’LER!

Bu yazıyı yazıp size yayınlamanız için göndermemin sebebi, çokça uğraştığım halde, direk Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bu durumu şikayet edebilme imkanının olmamasıdır aynı zamanda. Halbuki eskiden direk şikayet edebiliyorduk internetten. Ya şimdi… İlla mail atmanız gerekiyor.

YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ

Özetle; tıpkı kavşak gibi, bu uygulama da yanlış. Dilerim kavşak da, uygulama da gözden geçirilir ve yanlışlar bir an evvel düzeltilir.

Saygılarımla

Erdem SAK

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 04 Ocak 2019 tarihinde ‘Başaran’a Spor Tesisi İstiyoruz’ başlıklı habere yer verilmiştir. Yazıda bahse konu olan Başaran Mahallesi için ‘Osmangazi Kentsel Dönüşüm Sağlıklaştırma Projesi Yeşilova ve Başaran’ uygulama imar planında istenilen fonksiyona uygun yer düzenlemesi ve mülkiyetinin belediyemize geçmesi akabinde talep değerlendirilecektir.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

29 Ocak 2019 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Temiz ve Aydınlık Günler İstiyoruz” başlıklı okur talebi Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce incelenmiştir. 

Mahalle muhtarlıklarımızda, okullarda ve aile sağlığı merkezlerinde atık yağ toplama bidonlarımız bulunmaktadır. Ayrıca atık yağları, 10 litreden fazla olması durumunda, evlerden alıyoruz.

Geri dönüşüm kafesleri ve konteynerleri, yakılma ve içinin başkaları tarafından boşaltılması risklerine karşı, sokaklara koyamıyoruz. Evlere mavi poşet dağıtarak geri dönüşüm toplama hizmetini gerçekleştiriyoruz.

300’den fazla noktada cam toplama kumbaramız mevcuttur. Talep geldiğinde evlerden ve işyerlerinden miktarına bakılmaksızın atık cam, ömrünü tamamlamış lastik ve elektronik atıkları da alıyoruz.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü

***

NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi. Köşenizde yayınlanan ‘Engelli kardeşlerimize engel olmayalım’ başlıklı yazı üzerine kamuoyuna gereği duyduk. Nilüfer Belediyesi sınırları dahilin de yaya, engelli ve bisiklet yollarına park eden araçlara 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 38/1 maddesi gereği Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından cezai işlemler uygulanmaktadır. Bahse konu olan cadde ve sokaklarda da daha önceleri araçlara uygulanmış cezai işlemler bulunmaktadır. Bundan sonrada bu cadde ve sokaklar üzerinde denetimler devam edecektir.

Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu