Traktör lastiği üretiminde ülkemizin en büyük oyuncularından Lassa, hem ulusal hem küresel anlamda son yıllarda müthiş bir atak içersinde. Hiç kuşku yok ki; Barcelona sponsorluğu küresel marka olma yolunda önemli bir adım. Bu adımın bedeli 4 yıl için 22 milyon Euro.

Ulusal anlamda ise ‘Sevdamız Toprak, Yarınlarımız Ortak’ sloganıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesi. Türkiye genelinde 23 il 135 köyü kapsayan bu proje için tam 1 milyon liralık bütçe ayrılmış durumda.

Lassa yöneticileri, ilk kez Bursa’da basın çalışanlarıyla buluşarak sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi verdiler.

Ancak sosyal sorumluluk projesine değinmeden önce Lassa Genel Müdür Yardımcısı Korhan Korel’e yönelttiğim ‘Ar-Ge konusunda neler yapıyorsunuz’ şeklindeki sorumla ilk kez gündeme gelen Ar-Ge yatırımına kısaca değinmek istiyorum.

Verilen bilgiye göre, Lassa, İzmit’te dev bir Ar-Ge yatırımına girişmiş. Haziranda tanıtımı yapılması planlanan Ar-Ge Merkezine ilişkin detaylar verilmedi. Ama oldukça ciddi boyutta bir yatırımdan söz edildi.

Ar-Ge merkezinde traktör lastiğiyle birlikte otomobil lastiği de Lassa’nın odağında olacak.

Ülkenin kalkınması katma değeri yüksek ürün üretiminden, yüksek teknolojiden geçiyor. Yüksek teknolojinin yolu da Ar-Ge’den. Bu açıdan Ar-Ge merkezleri oldukça önemli.

Lassa’nın ihracatında yerlilik oranı yüzde 96. Hedef yüzde 99’a çıkarmak.

Bu da bana göre önemli bir başarı…

Gelelim Lassa’nın sosyal projesine…

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Lassa adeta Bursa’da kamp kurdu. 10-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında Bursa’daki çiftçilerle bir araya geldi. Dün de Bursa basınıyla ilk kez buluşma gerçekleştirdi. Bu demek oluyor ki Lassa Bursa’yı mesken tutacak.

Peki neden?

Çünkü Bursa;

Tüm sahipsizliğe,

Tüm talana,

Tüm katliamlara,

Rağmen hâlâ önemli bir tarım kenti.

Tarım denince de akla traktör geliyor. Traktör lastiğinin en büyük üreticilerinden biri de Lassa. Bursa da Lassa’nın en önemli pazarlarından biri.

Hal böyle olunca da dirsek temasının sıkılaştırılması normal…

Hatta bu dirsek teması ulusal anlamda da sıkılaştırılıyor. Çünkü onlar da ülkenin geleceğinde tarımın olmazsa olmazlardan olduğunu biliyorlar.

Bu yüzden de Lassa yöneticileri bu yıl içinde ‘Sevdamız Toprak, Yarınlarımız Ortak’ projesi kapsamında 23 ilde 135 köyü gezerek bir anlamda çiftçilere danışmanlık hizmeti verecek. Yani çiftçiye dokunacak. Gelirini artıracak, giderini azaltacak uygulamalarla çiftçiyi bilinçlendirecek. Böylece verimlilik sağlanacak.

Bence devrim niteliğinde bir değişim ve dönüşüm.

Kutluyorum.